Εναλλακτικές προτάσεις γυμναστικής για όσους δεν είναι φαν του είδους. Είδη γυμναστικής σχετικά εύκολα, διασκεδαστικά και κυρίως αποτελεσματικά.

Από την Κωνσταντίνα Παππά

Ζούμπα, ο κεφάτος χορός που έγινε γυμναστική

Πώς να κερδίσουμε την αισιοδοξία μας;

Οι καλύτερες ασκήσεις για τον πόνο στη μέση

Πώς θα μπορούσαμενα βάλουμε στην καθημερινότητά μας ένα είδος γυμναστικής; Γιατί είναι απόλυτα φυσιολογικό πως οι περισσότεροι από εμάς μετά από μία ημέρα γεμάτη εντάσεις, τρέξιμο και διαρκές άγχος, γυρίζοντας σπίτι το μόνο που ονειρευόμαστε είναι μία ωρίτσα στον καναπέ κοιτάζοντας το ταβάνι. Χωρίς να κινούμε τον παραμικρό μυ, βάζοντας στον αυτόματο πιλότο μόνο το ανοιγόκλεισμα των βλεφάρων μας!

Εναλλακτικές προτάσεις γυμναστικής

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.
Χορός μέσα στο σπίτι ή και εκτός

Εναλλακτικές προτάσεις γυμναστικής - Χορός

Όλοι έχουμε κάποιον αγαπημένο ρυθμό στον οποίο δεν μπορούμε να αντισταθούμε όταν φτάνει στα αφτιά μας. Τι πιο εύκολο λοιπόν να τον συνδυάσουμε με στιγμές της καθημερινότητάς μας τις οποίες έτσι κι αλλιώς βαριόμαστε φρικτά! Για παράδειγμα όταν καθαρίζουμε το σπίτι, κάτι αναγκαίο αλλά απόλυτα βαρετό. Επιλέγουμε μουσική της αρεσκείας μας. Διώχνουμε τους ανεπιθύμητους θεατές γιατί «έχω φασίνα, ξέρω πως βαριέσαι να βοηθήσεις, μην είσαι μέσα στα πόδια μου». Βάζουμε τη μουσική στη διαπασών και ξεκινάμε. Δείτε το σαν πρωταγωνιστές ταινίας που τους έχουν φορτώσει μια αγγαρεία αλλά βρίσκουν την ευκαιρία να το διασκεδάσουν.

Με αυτό τον τρόπο γυμνάζετε όλο σας το σώμα ενισχύοντας σημαντικά το καρδιαγγειακό σας σύστημα. Παράλληλα κάνετε τις ανιαρές δουλειές του σπιτιού πιο ευχάριστες. Εξίσου αποτελεσματικό θα ήταν και με το καθημερινό μαγείρεμα. Ή ακόμα με μία δεκάλεπτη εκτόνωση αποκλειστικά χορευτική πριν το βραδινό ντους.

Ποδήλατο

Εναλλακτικές προτάσεις γυμναστικής - Ποδήλατο

Δεν αναφερόμαστε φυσικά στο στατικό, βαρετό ποδήλατο που συναντάμε στα γυμναστήρια. Καμιά φορά και στο σπίτι μας – αγορασμένο κάποια από αυτές τις φορές που είχαμε όλη την καλή διάθεση αλλά τα παρατήσαμε – το οποίο έχει γίνει αυτή τη στιγμή μιας πρώτης τάξεως κρεμάστρα. Μιλάμε για το παλιό καλό κλασικό ποδήλατο. Αυτό που σαν παιδιά είχαμε “λιώσει” από την πολύ χρήση. Που μας θυμίζει παρέες παλιές και πιθανώς πλέον χαμένες. Εκείνο που έκανε τις τούμπες να μας προκαλούν γέλιο και τη μάνα μας να παθαίνει υστερία «και σου το είπα να προσέχεις!».

Αν είστε από τους τυχερούς που ζουν στην επαρχία ή έχουν κοντά τους κάποιο πάρκο, το πετάλι είναι η ιδανική λύση. Αποφορτίζεστε από την ένταση της ημέρας, γυμνάζετε όλο σας το σώμα και δημιουργείτε όμορφους κοιλιακούς. Αν πάλι δεν υπάρχει ο ιδανικός χώρος κοντά σας, φροντίστε να βγαίνετε πιο ήσυχες ώρες για να μπορείτε να απολαύσετε τη βόλτα σας.

Κολύμπι

Εναλλακτικές προτάσεις γυμναστικής - Κολύμπι

Στις περισσότερες περιοχές λειτουργούν πλέον Δημοτικά κολυμβητήρια. Με ένα σχετικά χαμηλό αντίτιμο, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο ελεύθερο κολύμπι ή ορισμένα προγράμματα όπως το water aerobics, με την επίβλεψη κάποιου γυμναστή.

Αν δεν υπάρχει κάποια τέτοια δομή κοντά σας, όλο και περισσότερα γυμναστήρια προσθέτουν αυτόν τον τρόπο άθλησης στις εγκαταστάσεις τους, κάποιο θα βρίσκεται στην περιοχή σας. Τα οφέλη που προσφέρει η κολύμβηση είναι λίγο – πολύ γνωστά σε όλους. Το εξαιρετικό επιπλέον πλεονέκτημα αν επιλέξετε κάτι τέτοιο, ειδικά αν το συνδυάσετε με καλή παρέα, είναι το γέλιο που θα κάνετε, αποτέλεσμα ίσως της αίσθησης ελευθερίας και ανεμελιάς που προκαλεί το νερό.

Σχοινάκι

Εναλλακτικές προτάσεις γυμναστικής

Ένας εξαιρετικά σύντομος, ο πιο σύντομος από όλους τους προηγούμενους, και διασκεδαστικός τρόπος γυμναστικής. Με ένα τέταρτο μόλις την ημέρα μπορείς να κάψεις πολλές θερμίδες. Να γυμνάσεις όλους τους μυς του σώματός σου – κυρίως των ποδιών – αλλά και να τονώσεις σημαντικά το καρδιακό σου σύστημα. Είναι απίστευτα διασκεδαστικό γιατί μας θυμίζει τον εαυτό μας…αρκετά χρόνια πριν, μια πολύ οικονομική λύση – η τιμή του είναι χαμηλή και μπορείτε να το βρείτε ακόμα και στο σούπερ μάρκετ – και πάρα πολύ βολικό αφού δεν απαιτεί κανενός είδους μετακίνηση ούτε απαιτεί πολύ χρόνο από την ημέρα σας.

Περπάτημα

Εναλλακτικές προτάσεις γυμναστικής - Περπάτημα

Μπορεί το περπάτημα, οι περισσότεροι γυμναστές να μην το θεωρούν κάποιου είδους γυμναστικής παρόλα αυτά δεν υπάρχει γιατρός που να μην το προτείνει. Πέρα από τα πολλά οφέλη για το σώμα μας, το περπάτημα βοηθάει πολύ το μυαλό και τη σκέψη μας. Ο Γερμανός φιλόσοφος, Νίτσε, συνήθιζε να λέει “Μην πάρεις καμία σοβαρή απόφαση καθιστός”.

* Πριν ξεκινήσουμε οποιοδήποτε είδος γυμναστικής συμβουλευόμαστε πρώτα το γιατρό μας.

Comments are closed.