Από τον Σπύρο Δημητρόπουλο  

Εμπνέομαι μέσα από τη δημιουργία ενός κοκτέιλ

Καλησπέρα σας ονομάζομαι Σπύρος Δημητρόπουλος και τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολούμαι με τα κοκτέιλ και την παρασκευή τους.

 Είναι ωραίο να ασχολείσαι με κάτι που αγαπάς. 

Αυτό θα το καταλάβεις μόλις το κάνεις και δεις ότι γεμίζεις δύναμη μέσα από αυτό.

Ξεκίνησα σαν απλός σερβιτόρος, μετά κατάλαβα ότι αυτό που θα ήθελα να κάνω πάντα είναι να μοιράζομαι γεύσεις που θα δημιουργώ εγώ ο ίδιος. Μου άρεσε η δουλειά του μπάρμαν.

Εμπνέομαι μέσα από τη δημιουργία ενός κοκτέιλ αλλά είμαι σίγουρος πως μέσα από αυτό εμπνέω και όσους το δοκιμάζουν.

Έχω μια σχέση πάθους με το μπαρ και νιώθω ωραία με αυτό. Πλέον ασχολούμαι με τα ελληνικά αποστάγματα όπως το τσίπουρο, τη ρακί, την μαστίχα, την ψημένη ρακί, το ούζο, κ.ά. Σε συνδυασμό με διάφορα άλλα υλικά όπως η σοκολάτα, το λεμόνι, τα μπαχαρικά, τα φρούτα ή ακόμα και τα λαχανικά …μπορώ να φτιάχνω γεύσεις που να συγκλονίζουν τον κάθε ουρανίσκο.

Δημιουργώ μαζί με την ομάδα μου κοκτέιλ με βάση τα ελληνικά αποστάγματα. Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο έντονες γεύσεις έχουν αλλά και πως ταιριάζουν μεταξύ τους. Πόσο εύκολα μπορεί να σε ταξιδέψει ένα κοκτέιλ με μια γουλιά!!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από έναν πελάτη που θα δοκιμάσει το κοκτέιλ μου και θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Ευτυχώς, αυτό συμβαίνει συχνά καθώς μου αρέσει η δουλειά μου με αποτέλεσμα να είμαι καλός.

Και στο κάτω κάτω στην Ελλάδα είμαστε και δόξα τον Θεό έχει πάρα πολλά πράγματα να μας προσφέρει απλόχερα για να εθελοτυφλούμε!! Ευτυχώς δεν κλείνω τα μάτια σε τέτοιες ευκαιρίες!!!

* Στείλτε μας τα κείμενά σας προς  δημοσίευση μαζί με το ονοματεπώνυμό σας και μία φωτογραφία στο email  reporter@umano.gr 

Σχετικά άρθρα: 

https://umano.gr/pos-egina-sommelier-se-akrivo-estiatorio-tou-inomenou-vasileiou/
https://umano.gr/to-elliniko-tragoudi-exei-gera-themelia/
https://umano.gr/create-to-be-created-tehni-loipon/

Comments are closed.