Από τον Γιώργο Δούλο

Ονομάζομαι Γιώργος και θα σας αφηγηθώ πως έγινα sommelier σε ακριβό εστιατόριο του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ιστορία μου ξεκινάει τέσσερα χρόνια πριν, όταν άφησα την Αθήνα για να πάω στο όμορφο νησί της Σαντορίνης.

Είχα ξεκινήσει να ασχολούμαι με τον καφέ καθώς δούλευα σε μια καφετέρια και αποφάσισα να πάω στην Σαντορίνη να συνεχίσω μια παρόμοια δουλειά. Εκεί έπιασα δουλειά στην καφετέρια ενός οινοποιείου παρόλο που δεν είχα ιδέα τι είναι το κρασί. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης κάναμε μια γευστική δοκιμή. Με ρωτούσαν για τις γεύσεις και τα αρώματα και δεν έβρισκα τίποτα πέρα από το ότι είναι κρασί!

Άρχισα να ψάχνω, να διαβάζω, να δοκιμάζω, να ρωτάω.

Έκανα κάποια σεμινάρια και πραγματικά με βοήθησαν να μπορώ να  βρω κάποια αρώματα και γεύσεις και να καταλάβω κάποιες έννοιες που πριν δεν τις είχα ξανά ακούσει (ακακία, λίτσι, ορυκτότητα). Έτσι λοιπόν ξεκίνησα να δουλεύω σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στον ρόλο του Οινοχόου.

Αυτήν την στιγμή βρίσκομαι στην Αγγλία. Σε ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια του Ηνωμένου βασιλείου, σαν σομελιέ (οινοχόος). Όχι μόνο αναγνωρίζω αρώματα αλλά μπορώ δοκιμάζοντας ένα κρασί να σου πω την ποικιλία, την χρονιά και την χώρα παραγωγής.

Για όλα αυτά σπατάλησα άπειρες ώρες διαβάσματος, έχασα φίλους, άλλαξα χώρα, βίωσα την μοναξιά. Αλλά τα κατάφερα.

Το κρασί πλέον είναι η ζωή μου. Και είναι μια ωραία ζωή γεμάτη γεύσεις, αρώματα και πολλά μεθύσια, πάντα επαγγελματικού χαρακτήρα!!

Στείλτε μας τα κείμενά σας προς δημοσίευση μαζί με το ονοματεπώνυμό και μία φωτογραφία σας στο email  reporter@umano.gr

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/empneomai-mesa-apo-th-dhmiourgia-enos-cockteil/
https://umano.gr/mykonos-i-santorini/
https://umano.gr/taxidia-xiliades-eikones-mirodies-prosopa-xromata-topia/

Comments are closed.