Ο νομός Αλγκάρβε, στην εντυπωσιακή νότια Πορτογαλία, παρουσιάζει ένα μοναδικό τοπίο γεμάτο λόφους και πλούσιες απέραντες κοιλάδες. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά θέρετρα της νότιας Ευρώπης και όχι τυχαία.

Αζόρες: Το σύμπλεγμα των εννέα νησιών

Κούβα: Το στολίδι της Καραϊβικής

Η πανέμορφη Κόρδοβα της Ανδαλουσίας

Το Αλγκάρβε περιλαμβάνει τις πόλεις Λάγκος, Φάρο και Πορτιμάο, με τη Φάρο να είναι το διοικητικό τους κέντρο. Οι μόνιμοι κάτοικοι στον συγκεκριμένο νομό δεν φτάνουν ουσιαστικά ούτε το μισό εκατομμύριο. Το καλοκαίρι όμως η προσέλευση των τουριστών είναι τέτοια που ο πληθυσμός διπλασιάζεται.

Αλγκάρβε, στην εντυπωσιακή νότια Πορτογαλία Φάρο
Αλγκάρβε, στην εντυπωσιακή νότια Πορτογαλία Λάγκος
Αλγκάρβε, στην εντυπωσιακή νότια Πορτογαλία λιμάνι

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Αλγκάρβε στην εντυπωσιακή νότια Πορτογαλία

Η πόλη Φάρο που αποτελεί και το κέντρο της Αλγκάρβε έχει διεθνή αερολιμένα, δημόσιο πανεπιστήμιο, σιδηροδρομικό σταθμό και λιμάνι. Στην Πορτιμάο, πρώην ψαροχώρι και ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και νυν ιδιαιτέρως τουριστική πόλη, αξίζει να θαυμάσετε το μεσαιωνικό κάστρο του 16ου αιώνα. Επιπλέον, στο Λάγκος – μία περιοχή όπου ασχολούνται κυρίως με τις καλλιέργειες και τον τουρισμό – θα βρείτε τις πιο πολυσύχναστες μαγευτικές παραλίες της νότιας Πορτογαλίας.

Αλγκάρβε, στην εντυπωσιακή νότια Πορτογαλία κόκκινα βράχια
Αλγκάρβε, στην εντυπωσιακή νότια Πορτογαλία θάλασσα
Αλγκάρβε, στην εντυπωσιακή νότια Πορτογαλία βράχια

Το κλίμα στο Αλγκάρβε είναι εξαιρετικό σχεδόν όλο το χρόνο καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην Αφρική. Γι’ αυτό ζεστά κύματα αέρα το καθιστούν ιδανικό για επίσκεψη οποιαδήποτε στιγμή. Διάφορα πανέμορφα χωριουδάκια – στην περιοχή – με πλούσια βλάστηση και γραφικά σοκάκια μπορούν άνετα να σας φιλοξενήσουν αν θέλετε κάτι πιο ήσυχο και απομονωμένο, μακριά από τις τρεις κεντρικές πόλεις. Εκτός από το κολύμπι και τα παντός είδους θαλάσσια σπορ που είναι πολύ διαδεδομένα, στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε και ιδανικές τοποθεσίες για πεζοπορία.

Αλγκάρβε, στην εντυπωσιακή νότια Πορτογαλία παραλία
Αλγκάρβε, στην εντυπωσιακή νότια Πορτογαλία σπηλιές
Αλγκάρβε, στην εντυπωσιακή νότια Πορτογαλία σπηλιά
Το θέαμα από τις υπέροχες παραλίες με τους επιβλητικούς βράχους και τις χρυσοκόκκινες αμμουδιές δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Σε αυτό το μοναδικό τοπίο έρχονται να προστεθούν και οι σπηλιές που έχουν δημιουργηθεί με το πέρασμα των χρόνων. Μέσα σε αυτές μπορείτε είτε να κολυμπήσετε είτε να αναζητήσετε σκιά ξαπλωμένοι πάνω στην άμμο.

Η Benagil στο Αλγκάρβε, στην εντυπωσιακή νότια Πορτογαλία, είναι ίσως η πιο γνωστή και πολυφωτογραφημένη. Σίγουρα όχι τυχαία, αφού ακόμα και οι χρωματισμοί των βράχων θα σας αφήσουν άφωνους. Κατά μήκος της ακτογραμμής θα βρείτε πολλά καταλύματα αλλά και βραβευμένα εστιατόρια να απολαύσετε τοπικές σπεσιαλιτέ.

Αλγκάρβε, στην εντυπωσιακή νότια Πορτογαλία βράχοι

Αλγκάρβε, στην εντυπωσιακή νότια Πορτογαλία ηλιοβασίλεμα

Comments are closed.