Η Έκθεση με θέμα Αθήνα 200 χρόνια 200 κτήρια πραγματοποιείται στον Πύργο Βιβλίων στο ισόγειο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος. Από την Πέμπτη 9 έως την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021. Είσοδος ελεύθερη.

Εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές δημιουργίες του 21ου αιώνα

Φρανκ Λόιντ Ράιτ: Το σύμβολο της αρχιτεκτονικής του 20ού αιώνα

Street art: Μία ασυμβίβαστη μορφή τέχνης

Η παρουσίαση των 200 κτηρίων έχει οργανωθεί σε πέντε χρονολογικές περιόδους βασιζόμενη στην ανάλογη χρονολόγηση της έκδοσης. Επιπλέον, έχει επισκοπηθεί λεπτομερέστερα η κάθε περίοδος παρουσιάζοντας σε 10 οθόνες την αρχιτεκτονική παραγωγή στην Αθήνα μέσα στο ιστορικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιό της. Το ηχητικό φόντο στο χώρο της έκθεσης διατρέχει την μουσική ιστορία της Αθήνας των τελευταίων 200 χρόνων.

Η έκθεση είναι βασισμένη στο βιβλίο-λεύκωμα Αθήνα 200 χρόνια 200 κτήρια το οποίο εκδόθηκε από το grad review σε επιμέλεια Μανώλη Αναστασάκη. Πραγματοποιείται από το Citylab σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το περιοδικό grad review και με αποκλειστική χορηγία του Ομίλου AVAX και περιλαμβάνει την παρουσίαση των 200 κτηρίων του λευκώματος, κτήρια τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της. Πρόκειται για εμβληματικά κτήρια τα οποία συναντάμε στην καθημερινότητα μας μέσα στην πόλη και για πολλά από αυτά δεν γνωρίζουμε την ιστορία τους και την εξέλιξή τους μέσα στον χρόνο.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας
Workshops / Ξεναγήσεις

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί εργαστήρια / workshops και παρουσιάσεις από έμπειρους εμψυχωτές για παιδιά 8-14 ετών. Τα ωριαία εργαστήρια για παιδιά «Τα 200 κτήρια με παιδική ματιά» είναι προγραμματισμένα για το Σάββατο 11/12/2021 στις 11:00 και στις 13:00. Απαιτείται η κράτηση θέσης στέλνοντας email στο gradreview@outlook.com όπου και σας κοινοποιείται ο αποκλειστικός κωδικός ελεύθερης εισόδου του παιδιού στο εργαστήριο.

Είναι ακόμα προγραμματισμένες ξεναγήσεις για ενήλικες. Το ωράριο των ξεναγήσεων για ενήλικες είναι αναρτημένο στο gradreview.gr.

Το βιβλίο-λεύκωμα αποτελεί και τον κατάλογο της έκθεσης. Εκτός από την παρουσίαση των επιλεγμένων κτηρίων, η έκδοση αυτή πλαισιώνεται από οκτώ κείμενα διακεκριμένων καθηγητών και ερευνητών.

Αθήνα 200 χρόνια 200 κτήρια – η Έκθεση

Η Έκθεση με θέμα Αθήνα 200 χρόνια 200 κτίρια πραγματοποιείται στον Πύργο Βιβλίων στο ισόγειο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος στο ΚΠΊΣΝ από την Πέμπτη 9 έως την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021.

Είσοδος ελεύθερη στο κοινό

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
Ώρες λειτουργίας Έκθεσης:
Πέμπτη 9/12: 12:00-17:00
Παρασκευή/Σάββατο/Κυριακή 10-12/12: 10:00 – 22:00

Το βιβλίο-λεύκωμα Αθήνα 200 χρόνια 200 κτήρια κυκλοφορεί στα ελληνικά και στα αγγλικά σε ξεχωριστές εκδόσεις σε επιμέλεια Μανώλη Αναστασάκη.

Την έκθεση έχει επιμεληθεί ο Παναγιώτης Πάγκαλος

Φωτογραφίες του κύριου όγκου των κτιρίων: Βασίλης Μακρής
Οργάνωση Παραγωγής: Entertain.gr
Διεύθυνση Επικοινωνίας: Χρύσα Ματσαγκάνη
Αποκλειστικός χορηγός είναι ο Όμιλος AVAX.

Για την είσοδο στο χώρο θα ισχύουν τα μέτρα προφύλαξης για τον covid-19 εκείνης της περιόδου.
(https://www.snfcc.org/news)

Comments are closed.