Η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η αγαπημένη μας τραγουδίστρια που γεννήθηκε για να ξεχωρίζει, μιλάει στο umano, σε μία συνέντευξη απόλαυση.

Από την Ηρώ Στ. Μπουσούνη

Η εκρηκτική Τζώρτζια των Μπλε στο Umano

Ο Χρήστος Καλογράνης από τα Γυμνά Καλώδια στο Umano

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ερωφίλη στο Umano

Η ξεχωριστή χροιά της φωνής της, τα υπέροχα τραγούδια της, η μέχρι τώρα πορεία της στη μουσική αλλά και η γλυκύτητα που έχει σαν άνθρωπος, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της Ανδριάνας Μπάμπαλη που ξεχωρίζουν και της δίνουν πάντα μία θέση στην καρδιά του κόσμου.

Ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική το 1998 στο πλευρό του Νίκου Πορτοκάλογλου. Από τότε μέχρι σήμερα, χάραξε τη δική της πορεία, όχι μόνο σαν τραγουδίστρια αλλά και σαν τραγουδοποιός. Έχει στο ενεργητικό της έξι προσωπικούς δίσκους και τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί δειλά και με την υποκριτική. Μέσα στο 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της αγγλόφωνο τραγούδι με τον τίτλο «Spell», ενώ αυτό το καλοκαίρι θα τη συναντήσουμε μαζί με τον Στάθη Δρογώση στον Κήπο του Μεγάρου στις 13 Ιουλίου.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.
Umano: Κα Μπάμπαλη, πείτε μας λίγα λόγια για εσάς. Τραγουδούσατε και γράφατε τραγούδια από παιδί;

Είχα μια ροπή προς τις τέχνες. Μου άρεσε πολύ ο χορός και με έγραψαν στο μπαλέτο τεσσάρων ετών. Στην εφηβεία ξεκίνησα να ασχολούμαι με την κιθάρα και το τραγούδι, σιγά σιγά βρήκα το δρόμο μου, μέσα από το ωδείο κλπ.

Umano: Ποια ήταν τα πρώτα σας μουσικά ακούσματα;

Οι γονείς μου ήταν αρκετά γλετζέδες και άκουγαν πολλή μουσική. Ο πατέρας μου άκουγε πολύ ιταλική μουσική, Albano, Lucio Dalla κλπ. και η μητέρα μου τα αγαπημένα της εποχής, Αλεξίου, Γαλάνη, Νταλάρα κλπ. Η πρώτη μου αγάπη ήταν η Madonna επειδή χόρευε ωραία. Ο πρώτος δίσκος που απέκτησα ως δώρο ήταν το «True blue» που ακόμα το αγαπώ. Ο πρώτος που αγόρασα ήταν των Eddie Brickell and the new Bohemians.

Ανδριάνα Μπάμπαλη, η αγαπημένη μας τραγουδίστρια γεννήθηκε για να ξεχωρίζει
A.Babali_©G.Geranios_S02#01_preview
Umano: Είχατε είδωλα όταν ήσασταν παιδί;

Ναι, τη Madonna για τους παραπάνω λόγους! Πιο μεγάλη αγάπησα πολύ την Joni Mitchell.

Umano: Πότε συνειδητοποιήσατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με τη μουσική;

Μετά την εφηβεία, μετά το τέλος του σχολείου, όταν γράφτηκα στο ωδείο και είδα τους μουσικούς εν δράσει!

Umano: Ποιοι σας βοήθησαν στο μουσικό σας ξεκίνημα; Γνωρίζω για τον κο Πορτοκάλογλου.

Ήταν η πρώτη μου επαγγελματική ευκαιρία. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Με βοήθησε πολύ και ο Χρυσόστομος Μουράτογλου, ο παραγωγός του πρώτου μου δίσκου που ασχολήθηκε αρκετά με το τραγούδισμα και την εξέλιξή μου τότε, που ήμουν εντελώς άπειρη τραγουδιστικά.

Umano: Με το χέρι στην καρδιά, πόσο δύσκολος πιστεύετε πως είναι  ο μουσικός χώρος; Για να προχωρήσει ένας νέος καλλιτέχνης χρειάζεται γνωριμίες;

Είναι δύσκολα τα πράγματα και η οικονομική δυσχέρεια τα κάνει δυσκολότερα. Υπάρχει μια σκληρή αλήθεια, που είναι ότι άνθρωποι με οικονομική άνεση μπορούν ευκολότερα να μπουν στο χώρο, διαθέτοντας μέσα που οι πλειοψηφία δεν τα ονειρεύεται καν. Αυτό προάγει μια αδικία που δυστυχώς δεν παλεύεται. Κατά τα άλλα το ταλέντο μπορεί και να λάμψει, αν είναι αληθινό, παθιασμένο και γνήσιο.

Ανδριάνα Μπάμπαλη, η αγαπημένη μας τραγουδίστρια γεννήθηκε για να ξεχωρίζει
A.Babali_©M.Vainanidi#20_preview
Umano: Η φωνή σας έχει μία ξεχωριστή χροιά που την καθιστά αναγνωρίσιμη ανάμεσα σε χιλιάδες. Σας το έχουν επισημάνει;

Ναι, ίσως είναι αυτό που μου έδωσε έναν χώρο στο τραγούδι γιατί σαν εργαλείο φωνής δεν είμαι κάτι πολύ σπουδαίο τεχνικά. Έτσι έμαθα να εννοώ αυτά που τραγουδάω.

Umano: Έχετε κερδίσει τη δική σας ξεχωριστή παρουσία στο χώρο της μουσικής και ειλικρινά πιστεύω πως είσαστε μία καλλιτέχνις που θα αντέξει στο χρόνο. Αυτό το έχετε κερδίσει  με τη μουσική σας και δεν προκαλείτε με την προσωπική σας ζωή ή με φωτογραφίες στα social media. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το είδος marketing των καλλιτεχνών που μας κατακλύζει την σημερινή εποχή;

Αυτό υπήρχε πάντα, είναι το λεγόμενο lifestyle. Υπήρχε και υπάρχει παγκόσμια και είναι θέμα επιλογής. Δεν είναι όμως απαραίτητο για να προχωρήσει κανείς στην τέχνη, εφόσον θέλει να ασχοληθεί με αυτήν. Είναι ένας τρόπος προώθησης ενός είδους τέχνης που στηρίζεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην εικόνα .

 

Umano: Ποια είναι η σχέση σας με την τεχνολογία και τα social media γενικότερα;

Καλή αλλά όχι εξάρτησης. Μπαίνω για να προωθήσω τη δουλειά μου, τη χρησιμοποιώ αλλά δεν με χρησιμοποιεί. Έπαψα να εκφράζω γνώμη γιατί με κούρασαν οι φωνές του πλήθους. Ας κοιτάξουμε και λίγο μέσα μας, πολύ εξωστρέφεια..

Umano: Φέτος κυκλοφόρησε το single σας «Spell», μία διαφορετική Ανδριάνα, με αγγλόφωνο στίχο. Μιλήστε μας λίγο για το συγκεκριμένο τραγούδι και τη στροφή σας στον αγγλικό στίχο.

Είναι εντελώς τυχαία. Το έγραψα, μου άρεσε και το πήγα στην ΕΜΙ που το έβγαλε γρήγορα και εύκολα. Χάρηκα γιατί είχε θερμή ανταπόκριση, αλλά δεν ξέρω τι θα φέρει στο μέλλον. Δεν σηματοδοτεί κάτι, απλά δείχνει και μια άλλη πλευρά μου που υπάρχει.

Umano: Έχετε συνεργαστεί με τόσα μεγάλα ονόματα και σε μικρή ηλικία. Με ποιον δεν έχετε συνεργαστεί και θα το θέλατε πολύ;

Δεν έχω πολλά απωθημένα. Θα ήθελα ίσως να είχα την ευκαιρία να τραγουδήσω με μια ωραία ορχήστρα, όπως η Καμεράτα. Που κινείται σε άλλα πλαίσια βέβαια.

Umano: Ετοιμάζεται κάποιο νέο δίσκο;

Όχι προς το παρόν, είμαι σε σκέψεις. Δεν πιστεύω πως πια ακούει δίσκους το κοινό οπότε μου φαίνεται λίγο μάταιο.

A.Babali_Summer2014.Close.1080p_preview
Umano: Που θα σας συναντήσουμε φέτος το καλοκαίρι;

Θα κάνουμε συναυλίες με τον Στάθη Δρογώση με έναρξη τον Κήπο του Μεγάρου στις 13 Ιουλίου που θα είναι υπέροχα. Το πρόγραμμα λέγεται NeoVintage και είναι αφιέρωμα στα αγαπημένα ρετρό τραγούδια του Αττίκ, Σουγιούλ κλπ., με νέο σύγχρονο ήχο και φυσικά τα γνωστά δικά μας τραγούδια!

Umano: Ποια είναι τα τρία «πράγματα» που σας κάνουν ευτυχισμένη;

Θάλασσα, μουσική και ταξίδια.

Umano: Με τι ασχολείστε τον ελεύθερο χρόνο σας; Γνωρίζω για τη γυμναστική και τη ζωγραφική.

Είστε ενημερωμένη! Και η μουσική πάντα βέβαια, διαβάζω κιθάρα με σκοπό να πάρω το πτυχίο μου σε μερικά χρόνια.

Umano: Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Ετοιμάζουμε μια μουσική παράσταση, που ακόμα όμως είναι στα σκαριά, με μια αγαπημένη φίλη και εξαιρετική ηθοποιό. Σύντομα θα έχουμε νεότερα!

Comments are closed.