Η Αιδηψός στην Βόρεια Εύβοια είναι ιδανικός προορισμός για οικονομικές και ξεκούραστες διακοπές.

Από την Κωνσταντίνα Παππά

Αχέροντας: Το πανέμορφο ποτάμι της Ηπείρου

Φαράγγι του Βίκου: Ένα από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου

Ανάφη, η αγαπημένη αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά

Συνήθως, η κλασική ερώτηση είναι: «Άλλη είναι η Αιδηψός και άλλα τα Λουτρά Αιδηψού;». Η Αιδηψός έχει απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από τα Λουτρά Αιδηψού. Λόγω της μικρής απόστασης φαίνεται πως η Αιδηψός και τα Λουτρά Αιδηψού είναι μία ενιαία πόλη ωστόσο δεν είναι. Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι που μας επηρεάζει σαν επισκέπτες καθώς μπορούμε να απολαύσουμε εξίσου και τα δύο.

Αιδηψός, οικονομικές διακοπές στη Βόρεια Εύβοια

Η Αιδηψός βρίσκεται στην Βόρεια Εύβοια, 110 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας. Από τα αρχαία χρόνια τα Λουτρά της Αιδηψού ήταν φημισμένα για τις ιαματικές πηγές και το θεραπευτικό νερό που αναβλύζει από τα σπλάχνα της γης, οι οποίες είναι κατάλληλες για τη θεραπεία πολλών παθήσεων.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Η Αιδηψός είναι η μεγαλύτερη λουτρόπολη της Ελλάδας

Αιδηψός: Οικονομικές διακοπές στην Βόρεια Εύβοια

Στην παραλία των Λουτρών Αιδηψού μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα ιαματικά λουτρά. Η παραλία χωρίζεται σε δύο σημεία. Το ένα κοντά στις πηγές, στην παραλία του Ε.Ο.Τ. όπου κυρίως κάνουν μπάνιο όσοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τα καυτά ιαματικά νερά που αναβλύζουν από τις διπλανές πηγές. Το δεύτερο σημείο είναι η παραλία δεξιά και αριστερά από το πορθμείο όπου εκεί δεν έχει ιαματικά νερά. Πάντως ο μεγαλύτερος όγκος των τουριστών προτιμούν την παραλία του Αγίου Νικολάου για το συνηθισμένο μπάνιο τους.

Αιδηψός: Οικονομικές διακοπές στην Βόρεια Εύβοια

Τα τελευταία χρόνια η Αιδηψός έχει μετατραπεί σε έναν ιδανικό προορισμό για όλες τις ηλικίες. Εκεί θα βρείτε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όμορφα ενοικιαζόμενα δωμάτια, SPA, δημόσια αλλά και ιδιωτικά, υδροθεραπευτήρια, όμορφες ταβερνούλες και εστιατόρια, beach bars, καφετέριες, μπαράκια κ.ά.

Αιδηψός: Οικονομικές διακοπές στην Βόρεια Εύβοια

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περιοχή σε αρχαιολογικά ευρήματα. Από το «Κύμα», τη χαρακτηριστική εξέδρα, θα απολαύσετε ένα ηλιοβασίλεμα μαγικό με θέα το Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο.

Φωτογραφίες: visitgreece.gr(φωτογράφος Σκουλάς), dimosistiaiasaidipsou.gr – Πηγές: visitedipsos.gr, dimosistiaiasaidipsou.gr, voriaevia.gr, el.wikipedia.org

Οικονομικές διακοπές: Μύθος ή πραγματικότητα;

Comments are closed.