Οικονομικές διακοπές: Μύθος ή πραγματικότητα; Με τόσους αυξημένους λογαριασμούς και τόση ακρίβεια, μπορούμε να σκεφτόμαστε τις διακοπές; Υπάρχουν οικονομικές διακοπές;

Από την Αντιγόνη Στεφανίδου

Οι πιο γνωστές μορφές εναλλακτικού τουρισμού

Αχέροντας: Το πανέμορφο ποτάμι της Ηπείρου

Οι διασημότερες παραλίες του κόσμου

Για το ιδανικό ταξίδι χρειαζόμαστε έναν όμορφο τόπο, τα μεταφορικά μας, μία αξιοπρεπή διαμονή, καλή παρέα & θετική διάθεση. Το τρίτο και το τέταρτο ευτυχώς, είναι δωρεάν. Τα υπόλοιπα όμως είναι «ακριβά» για τον μέσο Έλληνα που έχει φτάσει να θεωρεί τις διακοπές μεγάλη πολυτέλεια.

Θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές για οικονομικές διακοπές. Για να μην πληρώσετε το αεροπορικό σας εισιτήριο σαν να αγοράζετε αυτοκίνητο ή το δωμάτιο του ξενοδοχείου σαν να αγοράζετε lux μονοκατοικία , υπάρχει τρόπος να «σώσετε» χρήματα και να περάσετε καλά στις διακοπές σας. Δείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και ίσως οι φετινές διακοπές να μην είναι μόνο ένας μύθος.

Οικονομικές διακοπές: Μύθος ή πραγματικότητα; Πραγματικότητα!

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.
Οργάνωση

Είναι γνωστό πως σαν λαός είμαστε λίγο της τελευταίας στιγμής. Όσον αφορά τα ταξίδια μπορείτε να παραμείνετε έτσι αν τα λεφτά τρέχουν από τα μπατζάκια σας. Αν όμως δεν περισσεύουν, οργανωθείτε. Δε χρειάζεται να χάσετε τις διακοπές σας επειδή είσαστε αναβλητικοί. Οργανωθείτε! Πώς;

 • Αποφασίστε από νωρίς, ακόμα και Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, το μέρος στο οποίο θα θέλατε να ταξιδέψετε.
 • Οι επιλογές σας να είναι δύο-τρεις για να δείτε που θα εξασφαλίσετε την πιο οικονομική τιμή.
 • Πριν κλείσετε εισιτήρια & ξενοδοχεία ψάξτε για το μέρος που θέλετε να επισκεφτείτε. Μάθετε τις τιμές όσον αφορά το φαγητό, τα ποτά, τις ανέσεις στη θάλασσα κ.ά.
 • Κάντε μία μεγάλη έρευνα για τις τιμές των αεροπορικών εισιτήριων (στα ακτοπλοϊκά είναι πάνω κάτω οι ίδιες, κάθε χρόνο λίγο πιο ακριβά).
 • Επικοινωνήστε με ξενοδοχεία και ζητήστε τους προσφορές για την περίοδο που θέλετε να πάτε. Να γνωρίζετε πως ειδικά για τα ξενοδοχεία/ ενοικιαζόμενα δωμάτια όσο πιο νωρίς επικοινωνήσετε τόσο καλύτερα παζάρια θα κάνετε.
 • Επιλέξτε ένα ξενοδοχείο εκτός κέντρου που να έχει κοντά κάποια στάση μετρό για εύκολη πρόσβαση στο κέντρο.
 • Αν δεν είστε της έρευνας απευθυνθείτε σε κάποιον εξειδικευμένο τουριστικό πράκτορα να το κάνει για εσάς.
Της τελευταίας στιγμής

Για όσους πιστεύουν πως λόγω των οικονομικών δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα για διακοπές, πριν το αποκλείσετε τελείως, δείτε τις παρακάτω συμβουλές:

 • Ψάξτε για οργανωμένα πακέτα διακοπών με γκρουπ. Να ελέγξετε αν η επιλογή ενός πακέτου από πρακτορείο (που περιλαμβάνει αεροπορικά – ξενοδοχείο – υπηρεσίες ) είναι οικονομικότερη από μεμονωμένες κρατήσεις αεροπορικών εισιτήριων και ξενοδοχείου.
 • Συμβουλευτείτε το διαδίκτυο που υπάρχει πλειάδα πληροφοριών σχετικά με φθηνούς προορισμούς και διάφορα “έξυπνα” tips για διασκέδαση και φαγητό.
 • Μιλήστε με την παρέα σας, συγγενείς, φίλους που ψάχνουν και εκείνοι για διακοπές και σκεφτείτε την ιδέα να νοικιάσετε μαζί ένα παραθαλάσσιο σπίτι κάπου κοντά στην περιοχή σας. Θα εκπλαγείτε αν δείτε τις τιμές σε κάποια ενοικιαζόμενα παραθαλάσσια σπίτια που αν είστε μεγάλη παρέα μπορεί να σας κοστίσει και 3,00 ευρώ την ημέρα/ ανά άτομα.
 • Ρωτήστε τιμές για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στον προορισμό που σας ενδιαφέρει. Μπορεί η τιμή να σας έρθει πιο οικονομική από το να πάρετε το αυτοκίνητό σας μαζί. Επίσης, ρωτήστε εταιρείες στην έδρα σας όχι πχ. στο νησί που θέλετε να πάτε.
 • Μία καλή λύση είναι η φιλοξενία στο σπίτι ενός φίλου και να μοιραστείτε τα έξοδα.
 • Ψάξτε για προορισμούς λιγότερο τουριστικούς που θα σας κάνουν “τεμενάδες” για να τους επισκεφτείτε.

Οι διακοπές και η ξεκούραση είναι ανάγκη όπως το φαγητό και το νερό. Εύχομαι σε όλους σας, όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα, να καταφέρετε να πάτε διακοπές.

Comments are closed.