Απλά υλικά, ευφάνταστες συνταγές και συγκλονιστικές γλυκές απολαύσεις. Τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά από όλο τον κόσμο είναι αμέτρητα καθώς κάθε χώρα έχει τα δικά της. Διαλέξαμε να σας παρουσιάσουμε κάποια τα οποία είναι – γευστικά – πιο κοντά σε εμάς. Τα δοκιμάσαμε και τα ξεχωρίσαμε.

Δέκα αλήθειες που ίσως δε γνωρίζετε για τον καφέ

Οι διεθνείς κουζίνες και οι γεύσεις τους

Παράξενες συνήθειες σε διάφορες χώρες του κόσμου

Αναμειγνύοντας βασικά υλικά όπως αβγά, ζάχαρη, βούτυρο, αλεύρι, κρέμες, φρούτα κ.ά, προκύπτουν μικρές γαστρονομικές εκπλήξεις. Το γλυκό είναι μεγάλη απόλαυση και το έχουμε συνδυάσει με διάφορα σημαντικά αλλά και καθημερινά γεγονότα όπως ένας απλός καφές, γενέθλια, γιορτές κ.λ.π. Το ίδιο ισχύει και για τις περισσότερες χώρες, με μικρές διαφορές στα συστατικά και τις γεύσεις. Τα παραδοσιακά γλυκά του κόσμου δεν είναι δύσκολα στην εκτέλεση. Τολμήστε να τα δημιουργήσετε και να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά από όλο τον κόσμο

Black Forest Cake / Γερμανία

Το Black Forest Cake αποτελεί παραδοσιακό γλυκό της Γερμανίας. Είναι πιθανό να το βρείτε με διάφορες ονομασίες όπως Black Forest Cherry Cake, Schwarzwald ή Black Forest Gâteau. Το γλυκό αποτελείται από πολλά στρώματα κέικ σοκολάτας που καλύπτονται από κρέμα σαντιγί και κεράσια.

Victoria Sponge Cake / Μεγάλη Βρετανία

Αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά από όλο τον κόσμο
photo by gordonplant-flickr-httpscreativecommons.orglicensesby2.0

Το Victoria Sponge Cake είναι το αγαπημένο κέικ των Άγγλων. Και πώς να μην είναι; Αυτό το κέικ «σάντουιτς» αποτελείται από δύο αρκετά βουτυρωμένες βάσεις κέικ, μαρμελάδα και ζάχαρη άχνη. Η παραδοσιακή συνταγή είναι μόνο με μαρμέλαδα αλλά αρκετοί, πλέον, προσθέτουν και κρέμα σαντιγί.

Pavlova / Νέα Ζηλανδία

Αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά από όλο τον κόσμο

Η Pavlova είναι ένα γλυκό με στρώσεις μαρέγκας, πλημμυρισμένη με φρέσκα φρούτα και κρέμα σαντιγί. Έχει πάρει την ονομασία της από τη Ρωσίδα χορεύτρια μπαλέτου Άννα Πάβλοβα. Υπήρξε μία διαμάχη ανάμεσα στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία ως προς την καταγωγή του γλυκού. Λύθηκε τα τελευταία χρόνια, με την Νέα Ζηλανδία να κερδίζει τη «μητρότητα».

Galette Des Rois / Γαλλία

Η Galette Des Rois θα μπορούσε να είναι η «βασιλόπιτα» των Γάλλων. Η κλασική συνταγή είναι με δύο φύλλα σφολιάτας και βελούδινη κρέμα αμυγδάλου. Απαραίτητη προϋπόθεση για το γλυκό, το χρυσαφένιο χρώμα που πρέπει να έχει στο ψήσιμο.

Tres Leches Cake / Μεξικό

Αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά από όλο τον κόσμο
photo by @joefoodie-flickr-httpscreativecommons.orglicensesby2.0

Το Tres Leches Cake είναι ένα υγρό κέικ που ξετρελαίνει τους λάτρεις του γάλακτος. Αυτό το παραδοσιακό κέικ του Μεξικό έχει διαδοθεί σε όλη τη Λατινική Αμερική. Η βάση του γλυκού είναι βουτυρένιο κέικ που μουσκεύεται από τρία είδη γάλακτος: πλήρες, συμπυκνωμένο και κρέμα γάλακτος. Συνήθως, συμπληρώνεται με σαντιγί ή μαρέγκα.

El Flan / Ισπανία

Η κρέμα φλαν είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Ισπανίας. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του, καθώς είναι το αγαπημένο τους γλυκό. Θα βρείτε κρέμα βανίλια, καρύδα, χριστουγεννιάτικη κ.ά. Θυμίζει μία πιο ελαφριά μορφή της κρεμ καραμελέ.

Panettone / Ιταλία

Αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά από όλο τον κόσμο

Ένα γλυκό αρκετά οικείο και σε εμάς, το γνωστό πανετόνε. Αφράτη ζύμη που μοιάζει με ψωμί, τσουρέκι και κέικ μαζί. Στο εσωτερικό της υπάρχουν ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα και σταφίδες. Τώρα τελευταία βγαίνει συχνά και με κομματάκια σοκολάτας.

Pandan Chiffon Cake / Ασία

photo by Andrea Nguyen-flickr-httpscreativecommons.orglicensesby2.0

Το Pandan Chiffon Cake κερδίζει τις εντυπώσεις από το έντονο χρώμα. Το πράσινο χρώμα του οφείλεται στο συστατικό που εμπεριέχεται στο κέικ, το χυμό του φυτού pandanus. Θεωρείται νοτιοανατολικής προέλευσης και το συναντάμε σε αρκετές χώρες όπως η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, η Ινδονησία κ.ά.

Ma Lai Gao – Κίνα

photo by Calgary Reviews-flickr-httpscreativecommons.orglicensesby2.0

Το Ma Lai Gao είναι ένα νοστιμότατο μαλακό κέικ αλλά όχι κολλώδες. Ζυμώνεται αρκετά πριν ψηθεί. Τα υλικά του είναι απλά: αλεύρι, βούτυρο, αβγά και μαύρη ζάχαρη. Το Ma Lai Gao είναι πολύ δημοφιλές, κυρίως στο Χονγκ Κονγκ.

Comments are closed.