Ποιος είναι ο Witcher, ο Γκέραλντ της Ρίβια; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον γητευτή Γκέραλντ της Ρίβια που μας “τράβηξε” το ενδιαφέρον στην πρωτότυπη σειρά του Netflix.

Από τον Μάνο Μπουσούνη

Ποιοι ήταν οι πραγματικοί Peaky Blinders;

Τι απέγιναν οι πρωταγωνιστές του Breaking Bad

Οι καλύτεροι κακοί της τηλεόρασης από ξένες σειρές

Το Witcher είναι μια σειρά μυθιστορημάτων και διηγήσεων φαντασίας του Πολωνού συγγραφέα Άντζρεϊ Σαπκόφσκι (σ.σ. Andrzej Sapkowski). Στα έργα του Σαπκόφσκι, οι “witchers” είναι κυνηγοί θηραμάτων που αναπτύσσουν υπερφυσικές ικανότητες σε νεαρή ηλικία για να πολεμήσουν άγρια ​​θηρία και τέρατα. Η σειρά των μυθιστορημάτων είναι επίσης γνωστή ως Saga Witcher.

Τα βιβλία έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία στην Πολωνία, στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο. Έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών, γερμανικών, γαλλικών, ιταλικών και ισπανικών.

Επιπλέον, τα βιβλία έχουν γίνει ταινίες, σειρές (σ.σ. πιο πρόσφατη η σειρά του Netflix, η πρώτη σεζόν της οποίας αποτελείται από οκτώ επεισόδια και προβλήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2019) και φυσικά, τρία επιτυχημένα βιντεοπαιχνίδια. Μόνο τα βιντεοπαιχνίδια έχουν πουλήσει πάνω από 33 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Ποιος είναι ο Γκέραλντ και τι σημαίνει Witcher; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον Witcher, τον γητευτή Γκέραλντ της Ρίβια.

Witcher: Ο Γκέραλντ της Ρίβια - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Τι σημαίνει Witcher;

Στον κόσμο του Σαπκόφσκι, έτσι ονομάζεται κάποιος ο οποίος έχει υποβληθεί σε εκτεταμένη εκπαίδευση. Μία σκληρή ψυχική και σωματική προετοιμασία και μυστηριώδεις τελετουργίες, με σκοπό να γίνει ένας περιπλανώμενος κυνηγός και σφαγέας τεράτων.

Ποιος είναι ο δημιουργός του Witcher;

Ο Πολωνός συγγραφέας Άντζρεϊ Σαπκόφσκι. Έχει γράψει οκτώ βιβλία για τις περιπέτειες του Γκέραλντ της ΡίβιαSword of destiny (1992), The last wish (1993), Blood of elves (1994), Time of contempt (1995), Baptism of fire (1996), The tower of the Swallow (1997), The lady of the lake (1999), Seasons of storms (2013). Για τους Πολωνούς, ο Άντζρεϊ Σαπκόφσκι θεωρείται ο «Τόλκιν της Πολωνίας».

Ποιος είναι ο Γκέραλντ της Ρίβια;

Ο Γκέραλντ είναι γιος της πανίσχυρης μάγισσας Vissena και ενός τρανού πολεμιστή, του Κόριν. Η μητέρα του τον άφησε σε τρυφερή ηλικία έξω από τα τείχη του Kaer Morhen. Κάπως έτσι άρχισε το ταξίδι του, έχοντας ως προορισμό να γίνει ο πιο γνωστός Witcher της Ηπείρου. Είναι ο κεντρικός πρωταγωνιστής των βιβλίων και, φυσικά, των παιχνιδιών και της τηλεοπτικής σειράς. Τον συντροφεύει πάντα – σε όλες του τις περιπέτειες – το πιστό του άλογο, ο Roach. Μαζί οι δυο τους ταξιδεύουν σε όλη την Ήπειρο, χαρίζοντάς μας υπέροχες περιπέτειες.

Πόσες σχολές υπάρχουν για Witchers; Σε ποια εκπαιδεύτηκε ο Γκέραλντ της Ρίβια;

Υπάρχουν επτά σχολές για Witchers. Αυτές είναι οι School of Bear, School of Viper, School of Griffin, School of the Crane, School of Manticore, School of Cat και το Kaer Morhen. Το Kaer Morhen είναι το αρχηγείο της «σχολής του λύκου», όπου εκπαιδεύτηκε και ο Γκέραλντ της Ρίβια.

Ο Γκέραλντ της Ρίβια έχει κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες;

Εκτός από την εξαιρετική επιδεξιότητά του στο σπαθί και τα τρομερά φυσικά του προσόντα (δύναμη, ταχύτητα, αντοχή κ.λπ.), κατέχει και πολύ ισχυρές μαγικές δυνάμεις.

Ποιος είναι ο βασικός του σκοπός (εκτός από το να σκοτώνει τέρατα);

Να μεγαλώσει σωστά και με αρχές την Σίρι, καθώς είναι εξαιρετικά σημαντική λόγω των ικανοτήτων της. Η Σίρι είναι ένα ορφανό, ιδιαίτερο παιδί με τρομακτικές δυνάμεις. Ο Γκέραλντ αναλαμβάνει την κηδεμονία της και γίνεται κάτι σαν θετός πατέρας για εκείνη. Αν η μικρή «πέσει» στα χέρια των κακών, λόγω των εξαίρετων ικανοτήτων της θα μπορούσε να είναι μοιραίο για όλο τον κόσμο.

Ο Γκέραλντ της Ρίβια έχει φίλους που μπορεί να εμπιστεύεται;

Ο Γκέραλντ της Ρίβια έχει λίγους και καλούς φίλους.Τον Vesemir – έναν από τους παλαιότερους και πιο έμπειρους Witcers, την Triss Merigold – μια μάγισσα πολύ στενή του φίλη, τον Jaskier – τον βάρδο πλακατζή φίλο του, και κάποιους ακόμα Witchers του Kaer Morhen.

Πώς αλλιώς μπορώ να «γνωρίσω» το Witcher;

Εκτός από τα πολύ επιτυχημένα βιβλία του Άντζρεϊ Σαπκόφσκι, έχει δημιουργηθεί στο χώρο του gaming μια βασική τριλογία παιχνιδιών. Το πρώτο είναι το “The Witcher“, που μας δίνει μια πρώτη γεύση από τον κόσμο του Witcher και τις περιπέτειες του Γκέραλντ. Το δεύτερο ονομάζεται “The Witcher 2: Assassins of Kings”  και το τρίτο – που έκανε το μεγάλο «μπαμ» κατακτώντας πάρα πολλά βραβεία και θεωρείτε από πολλούς ένα από τα κορυφαία games όλων των εποχών – δεν είναι άλλο από το “The Witcher 3: Wild Hunt“. Όποιος δεν το έχει παίξει, το προτείνω ανεπιφύλακτα.  

Πέρα από τα βιβλία ή τα παιχνίδια, πώς αλλιώς μπορώ να μπω στον κόσμο του Witcher;

Αν κάποιος δεν είναι του διαβάσματος ή του gaming, μπορεί να εισχωρήσει στον κόσμο του Witcher μέσω σειρών και ταινιών. Πρόσφατα προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ομώνυμη σειρά του Netflix. Επίσης, είχε κυκλοφορήσει και μία πιο παλιά, το 2001, με τίτλο “The Hexer”, γερμανικής παραγωγής.

Comments are closed.