Οι καλύτεροι κακοί της τηλεόρασης – από ξένες σειρές – που έγραψαν τη δική τους τρομακτική ιστορία. Πέντε και ένας «ήρωες», άκρως επικίνδυνοι!

Από την Μαριλένα Βλάχου

Game of Thrones: Τι είπαν οι ηθοποιοί για το τέλος της σειράς

Τι απέγιναν οι πρωταγωνιστές του Breaking Bad

Η εποχή του Τζόκερ, η εποχή των κακών

Η μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό πάντα κεντρίζει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Ο κακός χαρακτήρας είναι αυτός που αποτελεί το στόχο και θα πρέπει να τιμωρηθεί, να «εξοντωθεί» μέχρι το τέλος κάθε σειράς. Το να αποδοθεί σωστά ένας κακός «ήρωας» από τον σεναριογράφο, τον σκηνοθέτη και τον ηθοποιό της εκάστοτε σειράς, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Πολλές φορές, αρκεί μία μικρή απροσεξία και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα χάνεται.

Πέντε και ένας κακοί χαρακτήρες από ξένες σειρές έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού τα τελευταία χρόνια. Ξεχωρίζουν με διαφορά ανάμεσα σε άλλους για την ευφυΐα τους, τη βίαιη συμπεριφορά, την αλαζονεία και, κυρίως, γιατί δε γνωρίζουν από όρια. Δε θα σταματούσαν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους και σίγουρα δεν αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Οι καλύτεροι κακοί της τηλεόρασης από ξένες σειρές που έκλεψαν την παράσταση τα τελευταία χρόνια, γράφοντας τη δική τους ιστορία.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Γουόλτερ Γουάιτ, Χάιζενμπεργκ (Breaking Bad)

Οι καλύτεροι κακοί της τηλεόρασης
Walter White (Bryan Cranston) and Jesse Pinkman (Aaron Paul) – Breaking Bad – Gallery – Photo Credit: Frank Ockenfels/AMC

Ένας από τους καλύτερους κακούς και από τους πιο σωστά παρουσιασμένους χαρακτήρες που έχουν περάσει ποτέ από την τηλεόραση. Το δομημένο σενάριο του Βινς Γκίλιγκαν – από την αρχή έως το τέλος – μας δείχνει έναν ήρωα που, από απλό ανθρωπάκι, εξελίχθηκε σε έναν από τους χειρότερους και πιο αδίστακτους εμπόρους ναρκωτικών. Ο Γουόλτερ Γουάιτ μετατρέπεται σε Χάιζενμπεργκ και χειραγωγεί, δολοφονεί εν ψυχρώ, δεν αφήνει περιθώριο για αμφιβολίες ούτε στον ίδιο του τον εαυτό για τις πράξεις του. Είναι πραγματικά από τους χαρακτήρες που εύχεσαι να μη συναντήσεις και, προπαντός, να μην τύχει να βρεθείς κόντρα στα συμφέροντά του. Ο εξαίρετος ηθοποιός Μπράιαν Κράνστον αποδίδει άψογα το ρόλο. Δείτε εδώ μία από τις «καλύτερες» στιγμές του.

Σέρσεϊ Λάνιστερ (Game of Thrones)

Οι καλύτεροι κακοί της τηλεόρασης
photo by BagoGames-flickr-httpscreativecommons.orglicensesby2.0

Η πιο αντιπαθητική ηρωίδα των τελευταίων δέκα χρόνων στην τηλεόραση είναι η Σέρσεϊ Λάνιστερ. Ο ακραίος χαρακτήρας της κατάφερε να καθηλώσει μπροστά στην μικρή οθόνη εκατομμύρια τηλεθεατές, οι οποίοι για δέκα σχεδόν χρόνια επιζητούσαν την τιμωρία και το θάνατό της. Η εγωπάθεια, η σκληρότητα, η αλαζονεία και η απουσία κάθε ίχνους συμπόνιας είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που τη διακρίνουν. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το «εγώ» της, κάτι που αναφέρει πολλές φορές στη σειρά. Η ηθοποιός Λίνα Χίντι υποδύεται μοναδικά τη Σέρσεϊ Λάνιστερ. Δείτε εδώ μία από τις «καλύτερες» στιγμές της.

*Το Game of Thrones είναι μία σειρά με πολλούς κακούς, βίαιους και ακραίους χαρακτήρες. Επιλέξαμε την Σέρσεϊ Λάνιστερ, για ευνόητους λόγους.

Νίγκαν (The Walking Dead)

Οι καλύτεροι κακοί της τηλεόρασης
photo by Gage Skidmore-flickr-httpscreativecommons.orglicensesby-sa2.0

Ο Νίγκαν εμφανίζεται στα μέσα περίπου της σειράς Walking Dead και είναι ένας απόλυτα κακός χαρακτήρας. Πρόκειται για έναν αδίστακτο «συμμορίτη» που κυβερνάει τους πάντες με το φόβο. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένας τύραννος που σκοτώνει απλά για την ευχαρίστηση. Η τρομερή ευφυΐα που διαθέτει σε συνδυασμό με την ακόρεστη δίψα του για αίμα – καθώς ο θάνατος για αυτόν είναι ευχαρίστηση – τον μετατρέπουν σε έναν από τους πιο αδίστακτους κακούς που συναντάμε στην τηλεόραση. Ο ηθοποιός Τζέφρι Ντιν Μόργκαν αποδίδει εκπληκτικά το ρόλο του αιμοδιψή «συμμορίτη». Δείτε εδώ μερικές από τις καλύτερες ατάκες του.  

Ρεντ Τζον (The Mentalist)

Οι καλύτεροι κακοί της τηλεόρασης
photo by Jose Javier Martin Espartosa’s photostream-flickr-httpscreativecommons.orglicensesby-nc-sa2.0

Ο Ρεντ Τζον, ένας ευφυέστατος κατά συρροή δολοφόνος, μας κράτησε σε μία αγωνιώδη αναζήτηση για έξιμησι περίπου χρόνια. Η ανατριχιαστική υπογραφή – και σήμα κατατεθέν του – ήταν μία χαρούμενη φατσούλα από αίμα, ζωγραφισμένη στους τοίχους κάθε σκηνής των εγκλημάτων του. Η ευφυΐα, η τρέλα και η ωμή βαρβαρότητα του Ρεντ Τζον, παρουσιάζονται από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Ο κατά συρροή δολοφόνος, σκοτώνει τη γυναίκα και την κόρη του κεντρικού πρωταγωνιστή, με αφορμή το γεγονός ότι ο δεύτερος τόλμησε να τον αμφισβητήσει δημόσια. Τις δολοφονίες που έκανε ο Ρεντ Τζον, τις θεωρούσε ένας είδος «τέχνης». Εδώ δε μπορούμε να αποκαλύψουμε τον ηθοποιό, καθώς φανερώνεται στα μέσα της έκτης σεζόν και δεν θα ήταν σωστό για όσους δεν το έχετε δει. Δείτε εδώ το trailer της σειράς.

Μάρλο Στάνφιλντ (The Wire)

JAMIE_HECTORJamieHector [CC BY-SA 4.0 (httpscreativecommons.orglicensesby-sa4.0)]
Τον Μάρλο Στάνφιλντ τον συναντάμε στον τρίτο κύκλο του The Wire και είναι από τους χειρότερους κακούς χαρακτήρες της σειράς. Ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους τέσσερις της λίστας μας, κυρίως ως προς την ηλικία. Ο Μάρλο είναι ένα νέο παιδί που διακατέχεται από μίσος, οργή, θυμό και μία μανία για εξουσία. Το νεαρό της ηλικίας του σε συνδυασμό με τις βίαιες πράξεις του τρομάζουν τον τηλεθεατή. Τον Μάρλο δεν τον ενδιαφέρει τίποτα, παρά μόνο το όνομά του στην πιάτσα των ναρκωτικών. Οι γκάνγκστερ έχουν θεωρητικά κάποιο «κώδικα τιμής», στην περίπτωση του Μάρλο όμως δεν υπάρχει κανένας κώδικας, κανένας νόμος. Μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε ακόμα και αν απλά τον αγνοήσει. Ο ηθοποιός Τζέιμι Χέκτορ τον υποδύεται εξαιρετικά. Δείτε εδώ μία από τις «καλύτερες» στιγμές του.

Ντενέρις Ταργκάριεν (Game of Thrones)

photo by crizeel ong-flickr-httpscreativecommons.orglicensesby2.0

Κανονικά, η Ντενέρις Ταργκάριεν δε θα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία. Πρόκειται για έναν χαρακτήρα που ξεκίνησε από «χαμηλά», έχασε τα πάντα και τα ξανακέρδισε μόνη της. Δυναμική, έξυπνη, παρορμητική, είχε μία δόση έπαρσης και την επιθυμία για εξουσία και δόξα, αλλά και την ανάγκη να σπάει τα δεσμά των απανταχού καταπιεσμένων. Δυστυχώς, στο προτελευταίο επεισόδιο της σειράς οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να μας δείξουν μία απρόσμενη «στροφή» του χαρακτήρα, παρουσιάζοντάς την ως τον απόλυτο δικτάτορα. Η Ντενέρις Ταργκάριεν χάρισε στην τηλεόραση εικόνες τρόμου. Εικόνες πολέμου με θύματα πολλούς άμαχους, εικόνες βίας που παρακαλούσες να σταματήσουν. Η Εμίλια Κλάρκ δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας σαν Ντενέρις Ταργκάριεν. Δείτε εδώ τις κορυφαίες στιγμές της συγκεκριμένης ηρωίδας.

Comments are closed.