Το Μον Σαιν Μισέλ είναι ένα εντυπωσιακό μεσαιωνικό νησί της Γαλλίας, στην περιοχή της Νορμανδίας. Πρόκειται για μία από τις πιο αναγνωρίσιμες τοποθεσίες της Γαλλίας παγκοσμίως και χαρακτηρισμένο ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Η γοητευτική Μονμάρτρη των καλλιτεχνών στο Παρίσι

Οι πιο εντυπωσιακές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης – Β΄ Μέρος

Μονεμβασιά: Η αμφιθεατρικά κτισμένη καστροπολιτεία

Το μεσαιωνικό νησί της Γαλλίας Μον Σαιν Μισέλ

Το Μον Σαιν Μισέλ βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Couesnon και έχει έκταση εβδομήντα στρεμμάτων.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Οφείλει το όνομά του στο μοναστήρι που στέκει επιβλητικό στην κορυφή του νησιού και χρονολογείται από τον 8Ο μ.Χ. αιώνα. Στην κορυφή του καμπαναριού της μονής στέκεται το περίφημο επίχρυσο άγαλμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ, σήμα κατατεθέν του Μον Σαιν Μισέλ.

Η απόσταση του Μον Σαιν Μισέλ από την ξηρά είναι ελάχιστη, μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα. Τον Ιούλιο του 2014 εγκαινιάστηκε και λειτουργεί – πλέον – και γέφυρα από την οποία έχετε πρόσβαση στο νησί.

Το Μον Σαιν Μισέλ, βέβαια, ενώνεται με τη στεριά και μέσω ενός ασφαλτοστρωμένου δρόμου.

Το μεσαιωνικό νησί της Γαλλίας Μον Σαιν Μισέλ

Το φαινόμενο, όμως, της παλίρροιας και της άμπωτης είναι ιδιαίτερα συχνό στο συγκεκριμένο σημείο οπότε υπάρχουν στιγμές που ο δρόμος καλύπτεται εντελώς με νερό και η πρόσβαση είναι πιο δύσκολη. Αυτό δεν φαίνεται να πτοεί τους ταξιδιώτες, οι οποίοι υπολογίζονται σε πάνω από τρία εκατομμύρια το χρόνο. 

Οι συχνές πλημμύρες στο Μον Σαιν Μισέλ δημιούργησαν εκτάσεις αλμυρών λιβαδιών που αποδείχτηκαν ιδανικές για τη βοσκή προβάτων και – καλώς ή κακώς – κατ’ επέκταση για τον άνθρωπο. Υπάρχει μία τοπική σπεσιαλιτέ που σερβίρεται στα εστιατόρια του νησιού. Αποτελείται από εξαιρετικό αρωματισμένο κρέας, ακριβώς εξαιτίας αυτής της διατροφικής συνήθειας των ζώων.

Το μεσαιωνικό νησί της Γαλλίας Μον Σαιν Μισέλ

Μόλις φτάσετε στο νησί και περάσετε τα μεσαιωνικά τείχη, το θέαμα είναι μαγευτικό. Στενά λιθόστρωτα δρομάκια γεμάτα ταξιδιώτες. Σπίτια από πέτρα, εστιατόρια και πανδοχεία που σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή. Περπατήστε με την ησυχία σας, τραβήξτε φωτογραφίες με την ομορφιά του τοπίου, ανηφορίστε προς τη μονή για να απολαύσετε την απεριόριστη θέα του μοναδικού αυτού τοπίου.

Tips!

 *Υπάρχει – καθημερινά – λεωφορείο που εκτελεί δρομολόγια από την ακτή μέχρι το Μον Σαιν Μισέλ. Προσοχή γιατί αναλόγως με τις διαθέσεις του νερού διαμορφώνονται και τα δρομολόγια!
**Στη μονή η πρόσβαση γίνεται μέσα από αμέτρητα πέτρινα σκαλοπάτια. Δεν υπάρχει ανελκυστήρας, οπότε θέλει αρκετή σωματική και ψυχική αντοχή!

Comments are closed.