Το Hitachi Seaside Park είναι ένα πανέμορφο, μεγάλο πάρκο στην περιφέρεια Ibaraki της Ιαπωνίας.

Επτά από τα μεγαλύτερα πάρκα στον κόσμο

Οι πιο όμορφοι κήποι σε ολόκληρο τον κόσμο

Οι μαγευτικοί κήποι της Ιαπωνίας

Διαθέτει μία τεράστια ποικιλία φυτών και εποχιακών λουλουδιών που απλώνονται σε όλη του την έκταση, δημιουργώντας ένα μαγευτικό τοπίο. Εδώ θα βρείτε πολλά μονοπάτια για πεζοπορία και ποδηλασία, μια μοναδική ευκαιρία για χαλάρωση με εύκολη πρόσβαση από το Τόκιο. Αν βρεθείτε στην Ιαπωνία, το Hitachi Seaside Park αξίζει την προσοχή σας.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Το Hitachi Seaside Park της Ιαπωνίας

blue nemophila
Σ64 CC BY (httpscreativecommons.orglicensesby3.0)

Το σήμα κατατεθέν του Hitachi Seaside Park, που θεωρείται και σύμβολό του, είναι το blue nemophila, ένα ετήσιο φυτό που ανθίζει την άνοιξη και βγάζει όμορφα, μικρά γαλάζια λουλούδια με πέντε πέταλα. Τα λουλούδια αυτά καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο τον λόφο Miharashi. Ένα πέρασμα από τα μονοπάτια που διασχίζουν το λόφο αξίζει τον κόπο οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, καθώς θα συναντήσετε μια εντυπωσιακή θέα του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ο λόφος Miharashi ήταν τόπος βομβαρδισμών για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Η γη επέστρεψε στην Ιαπωνία τον Μάρτιο του 1973 και, μετά από επιθυμία των ντόπιων, δημιουργήθηκε το Hitachi Seaside Park ως σύμβολο ειρήνης. Ο λόφος όπου είχαν πυροδοτηθεί πολλές βόμβες και είχαν πέσει πολλές σφαίρες, μετατράπηκε σε ένα λόφο καλυμμένο με όμορφα λουλούδια.

Σ64 CC BY (httpscreativecommons.orglicensesby4.0)

Μπορεί τα blue nemophila να είναι τα πιο δημοφιλή λουλούδια του πάρκου, πολλά όμως ακόμα ανθίζουν εδώ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Νάρκισσοι, τριαντάφυλλα, τουλίπες, ήλιοι, παπαρούνες, αλλά και ντόπια φυτά από τις ακτές της Ιαπωνίας. Για να καταφέρετε να δείτε το Hitachi Seaside Park σε όλη την έκτασή του, πέρα από τα μονοπάτια υπάρχουν και χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων – και ποδήλατα προς ενοικίαση – αλλά και ένα τρενάκι που ταξιδεύει μέσα στο πάρκο και κάνει στάση σε πολλές τοποθεσίες.

Σε όλο τον πάρκο υπάρχουν διάσπαρτα εστιατόρια και χώροι ανάπαυσης, καθώς και περιοχή για BBQ και πικ νικ. Επιπλέον, μπορείτε να διασκεδάσετε στο Pleasure Garden – λούνα παρκ – αλλά και να γυμναστείτε στην Αθλητική Περιοχή του πάρκου.

Κεντρική φωτογραφία: Σ64 CC BY (httpscreativecommons.orglicensesby4.0) (2), Πηγές: hitachikaihin.jp, www.japan-guide.com

Comments are closed.