Αποδεδειγμένα το γέλιο κάνει καλό στην υγεία μας. Μέρα που δεν έχουμε γελάσει ή, έστω, χαμογελάσει με κάτι θεωρείται μέρα χαμένη. Και η ζωή – ως γνωστόν – είναι πολύ μικρή για να μην εκμεταλλευόμαστε την κάθε στιγμή της.

Τα οφέλη του νερού για τον οργανισμό μας

Τα καλύτερα αστεία βίντεο στο youtube

Συμβουλευτικά αποφθέγματα από τον Χόρχε Μπουκάι

Το γέλιο είναι μια φυσική και αυθόρμητη αντίδραση του ανθρώπου σε διάφορα εξωτερικά ερεθίσματα. Πολλές φορές όμως μπορούμε να το προκαλέσουμε κι εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας. Εξαρτάται από τις σκέψεις μας και τον τρόπο που τις διαχειριζόμαστε.

Το γέλιο κάνει καλό στην υγεία μας

Κανείς δεν ισχυρίζεται πως είναι εύκολο να διατηρούμε την καλή μας διάθεση, ειδικά τις εποχές που διανύουμε. Μην ξεχνάμε πως, εκτός από τα προσωπικά μας προβλήματα, δεν είναι εύκολες και οι κοινωνικές συνθήκες. Παρ’ όλα αυτά, ο έλεγχος της σκέψης είναι μία από τις ικανότητες του ανθρώπου. Η σκέψη μιας ευχάριστης στιγμής μας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστούμε καλύτερα τις δυσκολίες. Μας κάνει να χαμογελάμε και να αισθανόμαστε πιο αισιόδοξοι.

Το γέλιο κάνει καλό στην υγεία μας και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το γέλιο έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παροχής οξυγόνου στον οργανισμό. Όταν γελάμε εισπνέουμε περισσότερο οξυγόνο, πράγμα ευεργετικό όχι μόνο για τους πνεύμονες αλλά για ολόκληρο τον οργανισμό μας. Εισπνέοντας περισσότερο οξυγόνο ολόκληρο το σώμα μας αιματώνεται καλύτερα.

Το γέλιο κάνει καλό στην υγεία μας

Το γέλιο προκαλεί μια σειρά χημικών αντιδράσεων στον εγκέφαλο.

Οι χημικές ουσίες παράγονται στο τμήμα του εγκεφάλου που έχει να κάνει με τη διάθεση και τα συναισθήματα. Εκκρίνονται, λοιπόν, ουσίες που προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα. Παράλληλα, είναι οι ίδιες που καταπολεμούν το άγχος και την κατάθλιψη.Οι ενδορφίνες, που παράγονται με το γέλιο, είναι ορμόνες με ισχυρή αντικαταθλιπτική δράση. Χαλαρώνουν τον οργανισμό, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ρυθμίζουν την πίεση.

Το γέλιο θα μπορούσε επιπλέον να συγκριθεί με τη γυμναστική αφού με το γέλιο γυμνάζονται περίπου τετρακόσιοι διαφορετικοί μύες του σώματός μας! Επίσης, θεωρείται εξαιρετικό καρδιοτονωτικό εξαιτίας της επίδρασης που έχει στα αγγεία.Σημαντική είναι η επίδραση του γέλιου και στο πεπτικό μας σύστημα. Κινητοποιεί τον πεπτικό σωλήνα, γυμνάζει τους μύες της κοιλιάς, διευκολύνει τη χώνεψη.

Το γέλιο κάνει καλό στην υγεία μας

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως, αν περνάμε κάποια περίοδο έντονου στρες και στεναχώριας, επιβάλλεται να δημιουργήσουμε για τον εαυτό μας τεχνητό γέλιο.

Ακόμα και να κάνουμε γκριμάτσες στον εαυτό μας ώστε να του προκαλέσουμε ένα αίσθημα ευφορίας.

Εκτός των άλλων, το γέλιο μας, προκαλεί ευφορία και στους γύρω μας. Γελώντας, λοιπόν, αυτομάτως γυμνάζουμε τους κοιλιακούς μας, φτιάχνουμε γερό ανοσοποιητικό και γινόμαστε ευεργετικοί για τους αγαπημένους μας.

Comments are closed.