Κορωνοϊός, τι με δίδαξε ο ιός μέχρι σήμερα. Δέκα πράγματα που δε γνώριζα, δεν έδινα σημασία ή, τουλάχιστον, δεν είχα ζήσει.
Από τον Δημήτρη Κοντό
Δέκα τύποι καθηγητών που δε θέλεις να θυμάσαι |
Ο κορωνοϊός ήρθε και εισέβαλε για τα καλά στη ζωή μας φέρνοντας μεγάλες αλλαγές. Κλεισμένοι στα καβούκια της καθημερινότητάς μας – οι περισσότεροι από εμάς – είχαμε ξεχάσει πολλά πράγματα ή δε δίναμε αξία σε κάποια άλλα. Ο κορωνοϊός ήταν σα να έκανε μία διαγραφή στο σκληρό δίσκο της ζωής μας και μια ξαφνική επανεκκίνηση. Υπάρχουν πράγματα που διδάχτηκα –διδαχτήκαμε – από αυτή την πανδημία, τα οποία θα ήταν καλό να θυμόμαστε και αργότερα.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας. |
Κορωνοϊός: Τι με δίδαξε ο ιός μέχρι σήμερα
1. Υπάρχει κάτι που υπολογίζει το αφεντικό μου περισσότερο από τα λεφτά. Τον κορωνοϊό.
Με ένα απλό φτερνισματάκι στο γραφείο, έτρεξε μέσα στον πανικό να μου ανακοινώσει να πάω σπίτι. «Άντε σπίτι σου Δημητράκη, σου δίνω άδεια. Πήγαινε να φροντίσεις την υγεία σου.» Μετά από χρόνια και χρόνια συνεργασίας μαζί του, ήταν η πρώτη φορά που δεν τσακωθήκαμε για άδεια και δε λογομαχήσαμε για το οικονομικό.
2. Είμαι παντρεμένος με παιδιά.
Γυρίζοντας στο σπίτι ανακάλυψα πως είμαι παντρεμένος με παιδιά. Κάτι θυμόμουνα από το μακρινό παρελθόν… αλλά κάπου στην πορεία το ξέχασα. Έχω μία όμορφη γυναίκα και δύο εκπληκτικά παιδιά. Τώρα βρίσκομαι στη φάση που προσπαθώ να μάθω στα παιδιά μου πως εγώ είμαι ο μπαμπάς τους και πως ο πατέρας μου είναι ο παππούς.
3. «Λατρεμένοι» μου γείτονες.
Γνώρισα τους γείτονές μου. Η Βάσω, η Ελένη, η Φαίδρα, ο Κώστας κ.ά… θορυβώδεις, ενοχλητικοί και αρκετά κουτσομπόληδες.
4. Το πρόγραμμα της τηλεόρασης.
Τι περίεργο! Άφησα την τηλεόραση ακριβώς όπως τη βρήκα μία δεκαετία πριν. Ριάλιτι, κακές σειρές, το Ρετιρέ, το Ντόλτσε Βίτα, ο Χατζηνικολάου, ο Παπαδάκης, η Τατιάνα κ.ά.
5. Το μετρό έχει καθίσματα.
Όχι μόνο έχει καθίσματα αλλά είναι και άνετα. Επειδή τυχαίνει να επιβιβάζομαι στις ενδιάμεσες στάσεις, λίγο πριν το Σύνταγμα, δεν είχα καταφέρει ποτέ να προχωρήσω στα ενδότερα της αμαξοστοιχίας λόγω πλήθους. Τώρα αν θέλω μπορώ και να ξαπλώσω.
6. Η Ελληνίδα μάνα, ο ιός και το σκόρδο.
Το σκόρδο είναι γεγονός πως νοστιμίζει τα περισσότερα φαγητά. Η υπερβολική όμως ποσότητα ρε μάνα, θα μας πεθάνει. Αν δεν πάμε από τον ιό, θα πάμε σίγουρα από σκόρδο. Δεν είναι ανάγκη λόγω του ιού να το ρίχνεις ολόκληρο στο φαγητό, δύο-τρεις σκελίδες είναι αρκετές.
7. Τη δύναμη του όχλου.
Άδεια τα ράφια των σούπερ μάρκετ από τρόφιμα, καθαριστικά, αντισηπτικά κ.ά. Και καλά τα τρόφιμα και τα αντισηπτικά, τα χαρτιά υγείας γιατί τα αδειάσατε ρε παιδιά;
8. Το χρήμα δεν είναι υπεράνω όλων.
Λόγω του κορωνοϊού, το χρήμα πήρε επιτέλους τη θέση που του αξίζει, υποδεέστερη της υγείας. Η υγεία μας είναι πιο σημαντική από όλους και από όλα.
9. Το μέλλον δε χωράει σε προγράμματα.
Όσο και να προγραμματίζω τη ζωή μου, όσο και να προσπαθώ να ορίσω το μέλλον, έρχεται μία στιγμή που τελικά τα αλλάζει όλα. Μέχρι σήμερα ξεχνούσα το παρόν γιατί «έφτιαχνα» το μέλλον… Στο μυαλό μου τώρα έρχεται μία κουβέντα που άκουγα συχνά ως παιδί: «Το παρελθόν μακρινό, το μέλλον αβέβαιο, το παρόν είναι το τώρα».
10. Την αξία της ανθρώπινης ζωής.
Πολλές φορές είναι κάτι που έχουμε τόσο δεδομένο, λες και θα ζήσουμε για πάντα. Πόσο εύκολα ξεχνάμε ότι έχουμε ημερομηνία λήξης. Ευτυχώς που ο κορωνοϊός μας υπενθύμισε πόσο πολύτιμη είναι η ζωή και πως κανείς μας δε θα ζήσει για πάντα.
Comments are closed.