Για το ιδανικό ταξίδι χρειαζόμαστε τα μεταφορικά μας, μία αξιοπρεπή διαμονή, καλή παρέα & θετική διάθεση. Το τρίτο & το τέταρτο ευτυχώς, είναι δωρεάν. Τα δύο πρώτα όμως είναι «ακριβά» για τον μέσο Έλληνα που έχει φτάσει να θεωρεί τα ταξίδια πολυτέλεια. Ταξιδέψτε οικονομικά, με λίγα χρήματα, με τη σωστή έρευνα & τις κατάλληλες συμβουλές από τους ειδικούς.

Για να μην πληρώσετε το αεροπορικό σας εισιτήριο σαν να αγοράζετε αυτοκίνητο ή το δωμάτιο του ξενοδοχείου σαν να αγοράζετε lux μονοκατοικία , υπάρχει τρόπος να «σώσετε» χρήματα και να περάσετε καλά στις διακοπές σας. Ταξιδέψτε οικονομικά με βάση την παρακάτω έρευνα. Δείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς ενοχές.

Ταξιδέψτε οικονομικά κοχύλι

Οργανώστε τις διακοπές σας.

Είναι γνωστό πως σαν λαός είμαστε λίγο της τελευταίας στιγμής. Όσον αφορά τα ταξίδια μπορείτε να παραμείνετε έτσι αν τα λεφτά τρέχουν από τα μπατζάκια σας. Αν όμως δεν περισσεύουν, οργανωθείτε. Δε χρειάζεται να χάσετε τις διακοπές σας επειδή είσαστε αναβλητικοί. Οργανωθείτε!  Πώς;

  • Αποφασίστε από νωρίς, ακόμα και Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, το μέρος στο οποίο θα θέλατε να ταξιδέψετε.
  • Οι επιλογές σας να είναι δύο-τρεις για να δείτε που θα εξασφαλίσετε την πιο οικονομική τιμή.
  • Πριν κλείσετε εισιτήρια & ξενοδοχεία ψάξτε για το μέρος που θέλετε να επισκεφτείτε. Μάθετε τις τιμές όσον αφορά το φαγητό, τα ποτά, τις ανέσεις στη θάλασσα κ.ά.
  • Κάντε μία μεγάλη έρευνα για τις τιμές των αεροπορικών εισιτήριων (στα ακτοπλοϊκά είναι πάνω κάτω οι ίδιες, κάθε χρόνο λίγο πιο ακριβά).
  • Επικοινωνήστε τηλεφωνικά με ξενοδοχεία και ζητήστε τους προσφορές για την περίοδο που θέλετε να πάτε. Να γνωρίζετε πως ειδικά για τα ξενοδοχεία/ ενοικιαζόμενα δωμάτια όσο πιο νωρίς επικοινωνήσετε τόσο καλύτερα παζάρια θα κάνετε.
  • Αν δεν είστε της έρευνας απευθυνθείτε σε κάποιον εξειδικευμένο τουριστικό πράκτορα να το κάνει για εσάς.

Εμείς βρήκαμε δύο γραφεία που εξειδικεύονται στις οικονομικές διακοπές & θα σας βοηθήσουν στην ερευνά σας.

Ταξιδέψτε οικονομικά όξυτζεν τουρςΟxygen Tours

O Γιώργος Μελίσσης, ιδιοκτήτης του Oxygen Tours, μας εξηγεί πως μπορούμε να ταξιδεύουμε οικονομικά.

«Η σωστή πληροφόρηση είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για ένα επιτυχημένο και οικονομικό ταξίδι. Θα πρέπει να ελέγξετε αν η επιλογή ενός πακέτου από πρακτορείο (που περιλαμβάνει αεροπορικά – ξενοδοχείο – υπηρεσίες ) είναι οικονομικότερη από μεμονωμένες κρατήσεις αεροπορικών εισιτήριων και ξενοδοχείου. Τις περισσότερες φορές, οι τιμές πακέτου είναι οικονομικότερες καθώς τα πρακτορεία παίρνουν ειδικές τιμές σε ξενοδοχεία και υπηρεσίες. Αναζητήστε τη διαμονή σας ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Βασικό ρόλο στην επιλογή παίζει η τοποθεσία. Οι περισσότεροι σκέφτονται αρχικά το κέντρο της πόλης. Όμως τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης είναι συνήθως ακριβότερα. Επιλέξτε ένα ξενοδοχείο λίγο εκτός κέντρου που να έχει κοντά κάποια στάση μετρό για εύκολη πρόσβαση στο κέντρο. Ένας καλός ταξιδιωτικός σύμβουλος που έχει την εμπειρία και την γνώση του προορισμού, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε διαμονή, θα σας ενημερώσει σχετικά με τους όρους των εισιτηρίων και ξενοδοχείων, θα σας προετοιμάσει για τα απαραίτητα έγγραφα, θα σας ενημερώσει για τα αξιοθέατα, τη διασκέδαση – φαγητό αλλά θα σας δώσει και ψαγμένα tips.»

Το Oxygen Tours έχει πάντα οικονομικά πακέτα διακοπών για Ελλάδα & εξωτερικό. Ζητήστε τους πληροφορίες για τον προορισμό που σας ενδιαφέρει.
Ενδεικτικά πακέτα για το καλοκαίρι 2018:
ΡΩΜΗ 4 ημέρες από €199
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 4 ημέρες από €295
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ 4 ημέρες από €299

Επικοινωνία : Oxygen Tours , Δωδεκανήσου 18, Άλιμος τηλ. 2110122116
                        web site : www.oxygentours.com ,  www.oxygentours.gr
                        email: info@oxygentours.com

Ταξιδέψτε οικονομικά λέιζερ τράβελLaser Travel

O Γιάννης Μανετάκης, τουριστικός πράκτορας & ειδικός στα οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια, μας εξηγεί πως μπορούμε να τα εξασφαλίσουμε τις πιο οικονομικές τιμές.

«Για να βρείτε οικονομικά εισιτήρια, θα πρέπει να τα κλείσετε έγκαιρα. Το έγκαιρα, βέβαια, είναι σχετικό, καθώς μπορεί να κλείσετε εισιτήρια μια εβδομάδα πριν την αναχώρηση και να βρείτε φτηνό ναύλο. Κατά 90% όμως όσο πιο νωρίς, τόσο πιο οικονομικά θα τα βρείτε(ειδικότερα σε περιόδους που θεωρούνται high season). Θα σας συμβούλευα να μη βιαστείτε να βγάλετε εισιτήριο αν δεν είναι σίγουρο πως θα πραγματοποιήσετε το ταξίδι γιατί η όποια αλλαγή ονόματος, ημερομηνίας ή ακύρωση μπορεί να σας κοστίσει ακριβά.

Είναι σημαντικό να κοιτάζετε τους κανονισμούς του ναύλου που θα εκδώσετε γιατί κάθε αεροπορική εταιρεία έχει τους δικούς της κανόνες ως προς τις αλλαγές ημερομηνίας του εισιτηρίου, αλλά και στα ακυρωτικά, σε περίπτωση ακύρωσης του εισιτηρίου. Οι πιο οικονομικές εταιρείες συνήθως είναι οι Low Cost, για παράδειγμα οι EASY JET, RYANAIR, MONARCH, WIZZ AIR κλπ.  Σε αυτές, ως επί το πλείστον, κλείνετε εισιτήριο από το διαδίκτυο στο site της αντίστοιχης εταιρείας με την πιστωτική σας κάρτα.

Φυσικά, όταν κάνετε κράτηση πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία αναχώρησης συμφέρουν και οι Lufthansa, Aegean, BA, Klm, Air France, Iberia, Alitalia κλπ, σε σχέση με τις λεγόμενες Scheduled Flights.  Όταν πλησιάζει η ημερομηνία αναχώρησης και δεν έχετε κάνει κράτηση,  καλό είναι να τσεκάρετε και τις Scheduled Flights γιατί οι Low cost/Charter ανεβάζουν το κόστος του εισιτήριου.»

Απευθυνθείτε στο Laser Travel  για φτηνά αεροπορικά εισιτήρια.

Επικοινωνία : Laser Travel, Βουλής 22, Σύνταγμα τηλ. 2103224111/2 
                            Web site: www.laser-travel.gr 
                           email: info@laser-travel.gr, jm@laser-travel.gr

Ταξιδέψτε οικονομικά πρωινό

Αν δεν θέλετε να απευθυνθείτε σε κάποιον τουριστικό πράκτορα και κάνετε την έρευνα αγοράς μόνοι σας, παρακάτω θα βρείτε κάποια ενδεικτικά site που ίσως σας βοηθήσουν.

Για αεροπορικά εισιτήρια μπορείτε να ψάξετε:
https://gr.skyscanner.com/?_ga=2.151223536.891170957.1521541560-540620822.1521541560
http://travel.viva.gr/airtickets
https://www.pamediakopes.gr/
και στα site των αεροπορικών εταιρειών

Για ξενοδοχεία μπορείτε να ψάξετε:
https://www.ekdromi.gr/
https://www.trivago.gr/
https://www.tripadvisor.com.gr/
https://www.booking.com/index.el.html

και στα site των ίδιων των ξενοδοχείων

Για ακτοπλοϊκά μπορείτε να ψάξετε:
http://www.aktoploika.gr/
http://www.openseas.gr/
και στα site των ίδιων των ακτοπλοϊκών εταιρειών

tip! Ρωτήστε τιμές για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στον προορισμό που σας ενδιαφέρει. Μπορεί η τιμή να σας έρθει πιο οικονομική από το να πάρετε το αυτοκίνητό σας μαζί. Επίσης, ρωτήστε εταιρείες στην έδρα σας όχι πχ. στο νησί που θέλετε να πάτε.

Προσοχή!

Φιλοξενία σε σπίτι φίλου.
Η συνηθέστερη λύση για τους περισσότερους Έλληνες: «Θα πάμε λίγες μέρες στο σπίτι ενός φίλου που είναι κοντά στη θάλασσα». Η συγκεκριμένη επιλογή θα μπορούσε να είναι μία καλή λύση, αν ο φίλος σας δε βρισκόταν στο σπίτι ή αν η φιλοξενία του συνοδευόταν και από τη φράση «Φίλε μου, δεν θα πληρώσεις τίποτα». Έχει παρατηρηθεί πως η φιλοξενία σε φιλικό σπίτι δυστυχώς, δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα της οικονομίας, αλλά το αντίθετο. Κυρίως εάν πρόκειται για φιλότιμους ανθρώπους που για να ευχαριστήσουν τον φίλο τους σπαταλούν χρήματα σε αγορά φαγητού, ξαπλώστρες, καφέδες, ταβέρνες κ.ά.

Σε τέτοιες περιπτώσεις ακούμε συχνά την έκφραση «πήγα διακοπές και κουράστηκα». Λογικό, αφού σε ένα σπίτι που σε φιλοξενούν θα πρέπει να καθαρίζετε από κοινού & να μοιράζεστε όλες τις δουλειές του σπιτιού. Κοινώς, ότι κάνατε πίσω στην έδρα σας. Είπαμε, ταξιδέψτε οικονομικά, όχι κουραστικά. Γιατί λοιπόν να επιλέξετε αυτή την λύση όταν υπάρχουν δεκάδες επιλογές για οικονομικά πακέτα διακοπών;

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/airbnb-ola-osa-prepei-na-gnorizete/ 
https://umano.gr/organomena-camping-stin-ellada-gia-oikonomikes-diakopes/ 
https://umano.gr/oneiremenes-diakopes-stin-isihi-mageytiki-astupalaia/ 
https://umano.gr/o-enallaktikos-tourismos-einai-i-eksipni-morfi-diakopon/

Comments are closed.