Δέκα μαθητές μιλούν για τη μάσκα και τον κορωνοϊό και έχουν ενδιαφέρουσες απόψεις. Μήπως τελικά να ακούγαμε περισσότερα τα παιδιά από τους ενήλικες;

Από την Νικολέτα Πρεβενά

Η διαφορετική ιστορία της Λερναίας Ύδρας – Μία ιστορία για παιδιά

Ο κόσμος μέσα από τα μάτια των παιδιών

Στρουμφάκια, τα αγαπημένα μας μικρά γαλάζια πλάσματα

Πηγαίνοντας για καφέ στην αδελφή μου με περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη. Η παρέα της ανιψιάς μου (παιδιά Γυμνασίου) συζητούσαν για τον κορωνοϊό και για τη μάσκα στα σχολεία. Βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τη συζήτηση και ζήτησα να συμμετάσχω. Τα παιδιά άρχισαν να με ρωτούν πολλά και για τα περισσότερα – πιστέψτε με – δεν είχα απάντηση. Τα ρώτησα αν ήθελαν να δημοσιεύσω όλα όσα μου έλεγαν και εκείνα δέχτηκαν με χαρά.

* Το umano σέβεται την προσωπική ζωή των παιδιών. Για ευνόητους λόγους δε δημοσιεύσαμε φωτογραφίες και επώνυμα.

Δέκα μαθητές μιλούν για τη μάσκα και τον κορωνοϊό

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.
Γιώργος, 14 χρόνων

«Δεν έχω καταλάβει τι είναι ο κορωνοϊός. Ο μπαμπάς τσακώνεται με τη μαμά και διαφωνούν πολύ σχετικά με αυτόν. Ο ένας πιστεύει ότι η χρήση της μάσκας δε βοηθάει και ο άλλος πως πρέπει να τη φοράμε. Αλλά να σας ρωτήσω; Γρίπη δεν είναι ο κορωνοϊός; Γιατί πρέπει να φοράμε μάσκα; Στις άλλες γρίπες γιατί δε φορούσαμε;»

Ελίνα, 14 χρόνων

«Πρέπει να φοράμε μάσκα συνέχεια γιατί θα πεθάνουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας.»

Παντελής, 14 χρόνων

«Εμένα ξέρετε τι θα μου άρεσε; Αυτός ο ιός να μας έκανε ζόμπι, ωραία δε θα ήταν; Το έχω δει σε πολλές ταινίες και να δείτε πως μπορεί να εξελιχθεί έτσι.»

Μαρία, 14 χρόνων

«Νομίζω πως θα είναι λίγο δύσκολο να φοράμε συνέχεια τη μάσκα στο σχολείο. Εντάξει εμείς, αλλά για σκεφτείτε τα μικρότερα παιδιά. Όσες φορές έχω βάλει τη μάσκα δυσκολεύομαι να μιλήσω και δεν ακούω καλά όσους μου μιλάνε φορώντας τη. Θα έπρεπε να μας χωρίσουν σε τμήματα με πολύ λιγότερα παιδιά και να κάνουμε μάθημα διαφορετικές ώρες.»

Δέκα μαθητές μιλούν για τη μάσκα και τον κορωνοϊό

Ντία, 14 χρόνων

«Ξέρετε τι δεν έχω καταλάβει; Πώς προκλήθηκε ο κορωνοϊός; Πώς ξεκίνησε; Και γιατί «χτυπάει» τους ηλικιωμένους; Και γιατί τσακώνονται οι μεν με τους δε για τη χρήση της μάσκας; Οι γιατροί τι λένε;»

Κώστας, 14 χρόνων

«Πώς τη λένε αυτή που είναι υπεύθυνη για εμάς;… Ναι, αυτήν την Κεραμέως…, δεν της λέτε να κλείσει πάλι τα σχολεία όπως είχε κάνει την άνοιξη που κάναμε μάθημα από το σπίτι και ξυπνούσαμε πιο αργά;»

Αφροδίτη, 14 χρόνων

«Εμένα δε με ενοχλεί η μάσκα και μου αρέσει που είναι σε πολλά χρώματα και σχέδια. Μαθαίνουμε να είμαστε υπεύθυνοι αλλά θα πρέπει να τη φοράνε όλοι, όχι μόνο εμείς οι μαθητές.»

Ιουλία, 14 χρόνων

«Να σας πω κάτι; Ο κορωνοϊός δεν είναι μόνο κακός. Θέλω να πω έχει και θετικά. Εγώ και η αδελφή μου βλέπουμε τους γονείς μας περισσότερο. Πιο πριν γύριζαν αργά από τις δουλειές τους και ήμασταν με τον παππού και τη γιαγιά. Τώρα που μένουν περισσότερο στο σπίτι είναι ωραία!»

Νίκος, 14 χρόνων

«…και εμένα οι γονείς μου μένουν στο σπίτι αλλά δεν είναι ωραία. Είναι και οι δύο συνέχεια λυπημένοι και όλο για οικονομικά μιλάνε. Καμιά φορά τσακώνονται και μεταξύ τους για τα χρήματα. Εγώ νομίζω πως ο κορωνοϊός είναι κάτι πολύ άσχημο και κάνει τους ανθρώπους μελαγχολικούς.»

Μελίνα, 5 χρόνων

«Ο κορωνοϊός είναι ένα τέρας με φτερά και κόκκινα μάτια που θα μας φάει όλους αν δε φοράμε μάσκα.»

* Ευχαριστώ την ανιψιά μου και τους φίλους της για τη συνεργασία τους καθώς και τη μικρή Μελίνα.

Comments are closed.