Τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών από boy bands σύμφωνα με το αμερικάνικο Billboard.

Από την Μαριλένα Βλάχου

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες των Beatles στα τσαρτς

Roxette: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το συγκρότημα

Τα πιο εμπορικά τραγούδια της Eurovision

Νέα αγόρια, όμορφα, ταλαντούχα τόσο στο χορό όσο και στο τραγούδι, ερμηνεύουν χαρούμενες μελωδίες και προκαλούν καρδιοχτύπια σε χιλιάδες θαυμάστριες. Αυτή είναι η πετυχημένη συνταγή για ένα καλό boy band.

Τα boy bands φιγουράρουν ανά δεκαετίες, σε αφίσες στους τοίχους των δωματίων κοριτσιών. Μόνο στο άκουσμα του όνοματός τους προκαλείται φρενίτιδα. To φαινόμενο ξεκίνησε από τη δεκαετία του εξήντα και επικρατεί μέχρι σήμερα. Τα περισσότερα boy bands κάνουν μία λαμπρή εμφάνιση και χάνονται στο πέρασμα του χρόνου. Υπάρχουν όμως κάποια τραγούδια που ξεχωρίζουν, έχουν γίνει τεράστιες εμπορικές επιτυχίες και τις ακούμε μέχρι σήμερα.

Η παρακάτω δεκάδα είναι με βάση το Billboard για τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών, από boy bands.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

10. Hanson, “MMMBop” 1997

To ΜΜΜΒop είναι από τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος Hanson “Middle of Nowhere” που κυκλοφόρησε το 1997. Οι Hanson ήταν ένα νεανικό ποπ γκρουπ που αποτελούνταν από τρία αδέλφια και ξεκίνησαν το 1997. Το 2000 διαλύθηκαν για ένα διάστημα, για να ενωθούν ξανά το 2001 και μέχρι σήμερα είναι μαζί. Όταν πρωτοεμφανίστηκαν γνώρισαν μεγάλη επιτυχία που οφειλόταν κυρίως στο MMMBop που πήγε πολύ καλά στα charts.


9. BBMak, “Back Here” (1999)

Το Back Here είναι μία ποπ μελωδία που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1999 στο Ηνωμένο Βασίλειο από το βρετανικό συγκρότημα BBMak που αποτελούνταν από τρία μέλη. Έκαναν κάποιες επιτυχίες μέχρι το 2003 και μετά εξαφανίστηκαν. Το Back Here θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.


8. New Kids on the Block, “Step by Step” (1990)

Οι New Kids on the Block ήταν ένα αμερικανικό ποπ γκρουπ που αποτελούνταν από πέντε μέλη. Το συγκρότημα γνώρισε τεράστια επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του ’80, αρχές του ’90 και διαλύθηκαν το 1994. Το Step by Step αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος.


7. The Monkees, “Daydream Believer” (1967)

Οι Monkees ήταν ένα αμερικανικό ροκ ποπ συγκρότημα που αποτελούνταν από τέσσερα μέλη. Εμφανίστηκαν το 1965 και διαλύθηκαν το 1971. Αργότερα έκαναν κάποιες επανασυνδέσεις χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Το Daydream Believer είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος.


6. New Edition, “Can You Stand the Rain” (1988)

Οι New Edition ήταν άλλο ένα αμερικανικό ποπ και rnb συγκρότημα που πρωτοεμφανίστηκε το 1978 και αποτελούνταν από πέντε μέλη. Τη μεγαλύτερη επιτυχία τη γνώρισαν τη δεκαετία του ’80 και διαλύθηκαν οριστικά το 1990. Το Can you stand the Rain ήταν μία από τις επιτυχίες του συγκροτήματος.


5. NSYNC, “Tearin’ Up My Heart” (1998)

Οι ΝSYNC ήταν ένα ακόμα αμερικανικό ποπ συγκρότημα που γνώρισε τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του ενενήντα. Δημιουργήθηκαν το 1995 και αποτελούνταν από πέντε μέλη, ένα από τα οποία ήταν ο γνωστός μέχρι σήμερα Justin Timberlake. Διαλύθηκαν το 2002. Το Tearin’ Up My Heart  ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος.


4. One Direction, “What Makes You Beautiful” (2011)

Οι One Direction είναι αγγλικό ποπ συγκρότημα που αρχικά αποτελούνταν από πέντε μέλη και αργότερα από τέσσερα. Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο αγγλικό XFactor το 2010 και η καριέρα τους κράτησε μέχρι το 2015. To What Makes You Beautiful είναι μία από τις μεγάλες τους επιτυχίες.


3. The Beatles, “I Want to Hold Your Hand” (1963)

Οι Beatles ήταν αγγλικό ροκ ποπ συγκρότημα και αποτελούνταν από τέσσερα μέλη. Ξεκίνησαν το 1960 και διαλύθηκαν το 1970. Το συγκρότημα γνώρισε τεράστιες επιτυχίες που διαδέχονταν η μία την άλλη, το Billboard όμως επέλεξε το I want to Hold your Hand που ήταν μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του συγκροτήματος.


2. The Jackson 5, “I Want You Back” (1969)

Οι Jackson 5, γνωστοί και σαν Jacksons, ήταν ένα αμερικανικό ποπ συγκρότημα που αποτελούνταν από πέντε αδέλφια. Είναι το συγκρότημα που ανέδειξε τον Michael Jackson. Ξεκίνησαν το 1964 και διαλύθηκαν το 1989, με πολλές όμως επανενώσεις.  To I want you back υπήρξε η μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος.


1. Backstreet Boys, “I Want It That Way”

Οι Backstreet Boys είναι αμερικάνικό ποπ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1993 και υπάρχει μέχρι σήμερα. Θεωρείται το πιο εμπορικό αντρικό συγκρότημα (boy band) όλων των εποχών με πωλήσεις πάνω από εκατό εκατομμύρια άλμπουμ. Το Ι Want it That Way θεωρείται η μεγαλύτερή τους επιτυχία.


Πηγή: Billboard.com, Κεντρική φωτογραφία:By Ibolya Nyikos (Ibolya Nyikos) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Comments are closed.