Συλλογική Ερμηνεία Φίλων “Το Νερό Των Σταγιατών“, 26 επιφανείς ερμηνευτές και μουσικοί ηχογραφούν το τραγούδι του Αλκίνοου Ιωαννίδη και συμπαραστέκονται στον αγώνα του κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Φωνές Θιάσου: Το νέο άλμπουμ του Σταύρου Σιόλα

Νέο τραγούδι: Γιώργος Δημητριάδης – Όλοι Καλά

Νέο άλμπουμ: Υπόγεια Ρεύματα – Η Γη που αφήνω

Εν όψει του πολυετούς αγώνα και των τελευταίων εξελίξεων κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού που συμβαίνει στο χωριό Σταγιάτες τού Πηλίου, και με αφορμή το τραγούδι «Το νερό των Σταγιατών» του τραγουδοποιού Αλκίνοου Ιωαννίδη, δημιουργήθηκε μια ιδέα συμπαράστασης από τον μουσικό Βαλάντη Γαούτση, που φέρει τη μορφή της διασκευής του τραγουδιού από μια ομάδα 26 επώνυμων καταξιωμένων τραγουδιστών και μουσικών, η οποία πραγματώθηκε αφιλοκερδώς από όλους τους συντελεστές στο στούντιο ηχογραφήσεων Sierra.

Τη διασκευή και την ενορχήστρωση του τραγουδιού ανέλαβε ο Άκης Κατσουπάκης και τη βιντεοσκόπηση ο Αλέξανδρος Χρυσίδης. Η διασκευή του τραγουδιού του Αλκίνοου Ιωαννίδη «Το νερό των Σταγιατών» κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Ισχυρός είναι ο συμβολισμός αυτής της συλλογικής προσπάθειας των 26 κορυφαίων καλλιτεχνών. 

Ο Βαλάντης Γαούτσης εμπνευστής αυτής της όμορφης και ταυτόχρονα δύσκολης συλλογικής προσπάθειας σημειώνει:

«Ο μεγαλύτερος αγώνας που δίνουμε καθημερινά εν γνώσει μας ή εν αγνοία μας, αφορά τη διατήρηση της ανθρωπιάς μας.

Όταν μια ιδέα έχει ως σκοπό τη συμπαράσταση, την αλληλεγγύη, και την αποτροπή κάθε είδους ενέργειας που γίνεται εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απειλώντας τις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης τότε είναι που, ο σκοπός της γίνεται καθήκον, και μας αφορά όλους.

Η συμπαράσταση, η σύμπραξη και η συλλογικότητα είναι καθήκον μας, εν όψει ενός τέτοιου σκοπού. Καθήκον μας, επίσης, είναι στην εποχή που ζούμε, και το να ονειρευόμαστε.

Από τη στιγμή που έχουμε ο ένας τον άλλον, έχουμε στην κατοχή μας το ισχυρότερο όπλο που χρειαζόμαστε, ώστε να εναντιωθούμε σθεναρά σε πάσης φύσεως επιβουλή ενάντια στην ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.»

Συλλογική Ερμηνεία Φίλων – Το Νερό Των Σταγιατών

Οι καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος με αλφαβητική σειρά είναι οι εξής:

Ρίτα Αντωνοπούλου
Βαλάντης Γαούτσης
Στάθης Δρογώσης
Νίκος Ζιώγαλας
Πολυξένη Καράκογλου
Παντελής Κυραμαργιός
Κώστας Λειβαδάς
Σαββέρια Μαργιολά
Ευτυχία Μητρίτσα
Γιώργος Παντελιάς (Κίτρινα Ποδήλατα)
Μαριάννα Πολυχρονίδη
Σταύρος Σιόλας
Γιώργος και Νίκος Στρατάκης
Κώστας Τριανταφυλλίδης
Σταμάτης Χατζηευσταθίου

Όπως και οι μουσικοί:

Πιάνο: Άκης Κατσουπάκης
Πνευστά: Θύμιος Παπαδόπουλος
Ακορντεόν: Ντίνος Χατζηιορδάνου
Τρομπέτα: Τζώρτζης Μαυροειδής
Πρώτο βιολί: Φώτης Σιώτας
Δεύτερο βιολί: Εύρος Βοσκαρίδης
Κρουστά: Γιάννης Παπαγιαννούλης
Κοντραμπάσο: Νίκος Γύρας
Ακουστική κιθάρα: Κώστας Νικολόπουλος
Ηλεκτρική κιθάρα: Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου

Art Work: Εύρος Βοσκαρίδης

Επίσης, συνέβαλαν πολλοί άνθρωποι ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο:

Ο Χρήστος Ζορμπάς, που ήταν ο άνθρωπος- κλειδί για την εξασφάλιση του αφιλοκερδούς χαρακτήρα αυτής της ενέργειας από το στούντιο Sierra.

Ο Θοδωρής Κάτσικας και ο Βαγγέλη Λάππας που βοήθησαν καθοριστικά, στην επικοινωνία της ιδέας, ο εξαιρετικός πιανίστας κι ενορχηστρωτής, Άκη Κατσουπάκης, που διασκεύασε, ενορχήστρωσε και διηύθυνε με αξιοθαύμαστο επαγγελματισμό και συνέπεια, και ο Αλέξανδρος Χρυσίδης, ο οποίος με την ταλαντούχα ομάδα του ανέλαβε την ηχοληψία, τη βιντεοσκόπηση και τη φωτογράφηση όλων των στιγμών που έζησαν οι καλλιτέχνες τις 4 ολόκληρες μέρες ηχογραφήσεων και δουλειάς στο
στούντιο.

Η διασκευή του τραγουδιού του Αλκίνοου Ιωαννίδη «Το νερό των Σταγιατών» κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Βρείτε την κυκλοφορία σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες εδώ

Δείτε το Video Clip στο Youtube εδώ.

Comments are closed.