Σκεφτήκαμε να αποφύγουμε τα τετριμμένα και να σας παρουσιάσουμε ορισμένα σπάνια λουλούδια εξαιρετικής ομορφιάς που θα σας εντυπωσιάσουν.

Από την Κωνσταντίνα Παππά

Το Hitachi Seaside Park της Ιαπωνίας

Η ειδυλλιακή Τουλούζη της νοτιοδυτικής Γαλλίας

Οι πιο όμορφοι κήποι σε ολόκληρο τον κόσμο

Ανοιξιάτικα ή χειμερινά, ευωδιαστά ή απλώς πανέμορφα, τα λουλούδια μας φτιάχνουν πάντα τη διάθεση και μας δημιουργούν μία αίσθηση χαράς και αρμονίας. Μπορεί να μας τα προσφέρουν, να τα δούμε σε κάποιο βάζο, στο μπαλκόνι ενός σπιτιού, σε έναν όμορφο κήπο ή – ιδανικά – στο φυσικό τους περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση, τα λουλούδια μας προσφέρουν μία ανεξήγητη ευφορία. Ίσως να οφείλεται στα εντυπωσιακά τους χρώματα, ίσως στο άρωμα που απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα. Ίσως, πάλι, να μας φέρνουν στο νου κάποια ευχάριστη ανάμνηση.

Σκεφτήκαμε να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα πανέμορφα, κλασικά λουλούδια που, έτσι κι αλλιώς, «δοξάζονται» απ’ όλους μας – όπως τα τριαντάφυλλα ή οι τουλίπες.  Θα σας παρουσιάσουμε κάποια πιο σπάνια και λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου εντυπωσιακά.  

Σπάνια λουλούδια εξαιρετικής ομορφιάς

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας

Πουλί του Παραδείσου

Σπάνια λουλούδια εξαιρετικής ομορφιάς
Η επιστημονική ονομασία για το Bird of Paradise είναι Στρελίτζια. Είναι ένα από τα πιο πολύχρωμα λουλούδια στον κόσμο. Πήρε το όνομα Πουλί του Παραδείσου από το σχήμα του, που μοιάζει με ράμφος και λοφίο πτηνού. Πρόκειται για εξωτικό λουλούδι και προέρχεται από τη Νότια Αφρική. Η Στρελίτζια ανθίζει από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο και το ύψος της μπορεί να φτάσει τα δύο μέτρα.

Ινδικός Λωτός         

Σπάνια λουλούδια εξαιρετικής ομορφιάς
Ο Ινδικός λωτός είναι ένα λουλούδι ιερό για τους Ινδουιστές και τους Βουδιστές. Ο ροζ λωτός είναι το εθνικό λουλούδι της Ινδίας. Συμβολίζει την αγνότητα, τη γνώση, την ομορφιά, την ηρεμία και τη γονιμότητα. Πρόκειται για υδρόβιο, πολυετές  φυτό που δεν αντέχει το κρύο, γι’ αυτό και σπάνια ανθίζει το χειμώνα. Κατάγεται από την Ασία και την Αυστραλία.

Ματωμένη Καρδιά

Σπάνια λουλούδια εξαιρετικής ομορφιάς
Επιστημονικά ονομάζεται Δισέντρα. Το όνομα Bleeding Heart έχει καθιερωθεί – προφανώς – εξαιτίας του σχήματος του λουλουδιού που μοιάζει με καρδιά από την οποία τρέχει μια σταγόνα αίμα. Αυτά τα πανέμορφα ροζ και λευκά λουλούδια ανθίζουν την άνοιξη, χρειάζονται υγρασία, ζέστη αλλά και σκιά. Προέρχεται από την Ασία.

Πρωτέα

Σπάνια λουλούδια εξαιρετικής ομορφιάς
Η Πρωτέα ανακαλύφθηκε πρώτη φορά από τους βοτανολόγους τον 17ο αιώνα, στη Νότια Αφρική. Το όνομά της δόθηκε προς τιμήν του θεού Πρωτέα των αρχαίων Ελλήνων. Πλέον, αυτό το φυτό με το εντυπωσιακό λουλούδι το συναντάμε και στο Σαν Ντιέγκο των Η.Π.Α., στη Χαβάη αλλά και εδώ στην Ελλάδα, στην Κρήτη. Χρειάζεται ελάχιστο νερό ενώ – αναλόγως με τη θερμοκρασία και την περιοχή – το μέγεθος και το χρώμα των λουλουδιών διαφέρει.

Καμπανούλες

Σπάνια λουλούδια εξαιρετικής ομορφιάς
Τις καμπανούλες τις συναντάμε κυρίως στις περιοχές από τη βορειοδυτική Ισπανία μέχρι την Αγγλία. Έχει διάφορα ονόματα όπως άγριος υάκινθος ή μαντιλάκια μάγισσας, με επίσημο το Hyacinthoides non-scripta. Το φυτό ανθίζει την άνοιξη και χρειάζεται πολύ χρόνο για να αναπτυχθεί και να βγάλει λουλούδι, περίπου από πέντε έως επτά χρόνια.

Κρόκος

Σπάνια λουλούδια εξαιρετικής ομορφιάς
Ο Κρόκος ο ήμερος ή ο μακρανθής είναι ένα φυτό, από το λουλούδι του οποίου παράγεται το γνωστό σε όλους μας σαφράν. Είναι από τα πρώτα λουλούδια που ανθίζουν την άνοιξη, κάποιες ποικιλίες και το φθινόπωρο. Έχουν γλυκό άρωμα και για να αναπτυχθούν χρειάζονται πλήρη ή μερική ηλιοφάνεια. Έχουν ποικιλία χρωμάτων όπως μοβ, κίτρινο, μπλε, πορτοκαλί κ.ά. Τον Κρόκο τον συναντάμε κυρίως στην κεντρική και νότια Ευρώπη.

Ίρις

Σπάνια λουλούδια εξαιρετικής ομορφιάς
Αυτό το φυτό έχει ονομαστεί έτσι προς τιμήν της θεάς Ίριδας των αρχαίων Ελλήνων. Τα λουλούδια έχουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, ακόμα και το σπανιότατο μαύρο. Το συναντάμε σε εύκρατες περιοχές, είναι ανθεκτικό και προσαρμόζεται σε διάφορα κλίματα και εδάφη. Θεωρείται σύμβολο της επικοινωνίας και της ευγλωττίας.

Πηγές: theflowerexpert.com,earthnworld.com,themysteriousworld.com

Comments are closed.