Ο ποταμός Σηκουάνας είναι το στολίδι του Παρισιού και αναμφισβήτητα, η καρδιά της πόλης. Μία βόλτα στις όχθες του θα παραμείνει μία αξέχαστη ανάμνηση.

Από την Κωνσταντίνα Παππά

Το γραφικό Στρασβούργο της Γαλλίας

Η ειδυλλιακή Τουλούζη της νοτιοδυτικής Γαλλίας

Μονμάρτρη: Η αγαπημένη συνοικία των μποέμ

Διασχίζοντας την καρδιά του Παρισιού, ο ποταμός Σηκουάνας είναι το επίκεντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, αναπόσπαστο μέρος της πόλης και της συναρπαστικής ιστορίας της. Το ποτάμι αποτελεί από μόνο του ένα αξιοθέατο.

Περπατώντας στις όχθες του ή κάνοντας μια χαλαρωτική περιήγηση με σκάφος στα νερά του είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να γνωρίσουμε την Πόλη του Φωτός. Στη διαδρομή θα συναντήσουμε μια σειρά από όμορφες και ιστορικές γέφυρες, μαζί με μερικά από τα πιο διάσημα κτήρια και μνημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως το Μουσείο του Λούβρου, τον Πύργο του Άιφελ και τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Σηκουάνας: Το στολίδι του Παρισιού

Σηκουάνας: Το στολίδι του Παρισιού

Ο Σηκουάνας είναι ένας ποταμός μήκους 777 χιλιομέτρων (483 μίλια) στη βόρεια Γαλλία. Είναι ένας από τους κυριότερους ποταμούς της βορειοδυτικής Γαλλίας και αποτελεί σημαντικότατη υδάτινη εμπορική αρτηρία.

Υπάρχουν τριάντα επτά γέφυρες στο Παρίσι κατά μήκος του Σηκουάνα (οι πιο γνωστές από τις οποίες είναι η «Pont Alexandre III» και η «Pont Neuf») και δεκάδες άλλες, έξω από την πόλη. Μια αξιοσημείωτη γέφυρα, η οποία είναι και η τελευταία κατά μήκος της ροής του ποταμού, είναι η «Pont de Normandie», η ένατη μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο, η οποία συνδέει τη Χάβρη και το Ονφλέρ.

Σηκουάνας: Το στολίδι του Παρισιού

Στο Παρίσι, ο ποταμός είναι μόλις είκοσι τέσσερα μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και 560 χιλιόμετρα από το στόμιό του, με αποτέλεσμα να έχει αργή ροή και να καθιστά εύκολη την πλοήγησή του. Το μέσο βάθος του Σηκουάνα σήμερα στο Παρίσι είναι περίπου 9,5 μέτρα.

Να θυμίσουμε πως ο Σηκουάνας ήταν ο ποταμός στον οποίο πνίγηκε ο Ιαβέρης, ένας εκ των βασικών ηρώων του Βίκτορος Ουγκό στο βιβλίο του «Οι άθλιοι». Ήταν επίσης και ο ποταμός που πνίγηκε ο Έρικ όταν ένας θυμωμένος όχλος τον έσπρωξε όπως μας παρουσιάζεται στο βιβλίο του Γκαστόν Λερού, «Φάντασμα της Όπερας».

Σηκουάνας: Το στολίδι του Παρισιού

Για έναν χαλαρωτικό τρόπο να απολαύσετε την καλύτερη θέα από τον Σηκουάνα, προτείνουμε μια περιήγηση με ποταμόπλοιο. Το ταξίδι διαρκεί δύο ώρες και σας μεταφέρει πέρα από όλες τις υπέροχες γέφυρες και μνημεία κατά μήκος του ποταμού, δίνοντάς σας την ευκαιρία να τραβήξετε μερικές απίστευτες φωτογραφίες.

Πηγή:en.wikipedia.org

Comments are closed.