Το γραφικό Στρασβούργο της Γαλλίας βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Ρήνου και θεωρείται μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της χώρας.

Από την Κωνσταντίνα Παππά

Πανέμορφα χωριά της Γαλλίας που θα σας μαγέψουν

Η ειδυλλιακή Τουλούζη της νοτιοδυτικής Γαλλίας

Το μεσαιωνικό νησί της Γαλλίας Μον Σαιν Μισέλ

Μια ανάσα από τα γαλλογερμανικά σύνορα συναντάμε το πανέμορφο Στρασβούργο. Το Στρασβούργο, στη βορειοανατολική Γαλλία, είναι η πρωτεύουσα και κυριότερη πόλη του νομού Bas-Rhin (σ.σ. Κάτω Ρήνος) και της περιφέρειας της Αλσατίας.

Το γραφικό Στρασβούργο της Γαλλίας

Θεωρείται, επίσης, ευρωπαϊκή πρωτεύουσα καθώς είναι έδρα μεγάλων θεσμών όπως του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα, ανήκει στις τέσσερις κύριες πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο και την Φρανκφούρτη. Γι’ αυτό και είναι η δεύτερη σε απήχηση πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι, όσον αφορά τα διεθνή συνέδρια.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Το γραφικό Στρασβούργο της Γαλλίας

Το Στρασβούργο περιβάλλεται έντονα από τη γαλλο-γερμανική κουλτούρα. Δύο γέφυρες συνδέουν την πόλη με τη γερμανική κωμόπολη Κελ (Kehl). Ο Ιλ – παραπόταμος του Ρήνου – είναι η κύρια ομορφιά της πόλης μαζί με την αρχιτεκτονική της. Τα χρωματιστά σπίτια του 16ου και 17ου αιώνα με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, σε συνδυασμό με τα λουλούδια στα περβάζια, τον ποταμό και τα κανάλια του, δίνουν στο Στρασβούργο μία παραμυθένια ομορφιά.

Το Στρασβούργο διατηρεί το ιστορικό του κέντρο.

Ουσιαστικά ένα νησί στον ποταμό Ιλ που ονομάζεται Grande Île (σ.σ. μεγάλο νησί). Το Grande Île εντάχθηκε στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1988. Στο ιστορικό κέντρο υπάρχει και ο γοτθικός καθεδρικός ναός La Petite France (σ.σ. η μικρή Γαλλία), πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες.

Το γραφικό Στρασβούργο της Γαλλίας - Ηλιοβασίλεμα

Μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι παλιές γειτονιές των ψαράδων, βυρσοδεψών και μυλωνάδων καθώς και η γερμανική αυτοκρατορική συνοικία. Διαθέτει περίπου δέκα μουσεία, από ιστορικά έως και σύγχρονης τέχνης.

Το Στρασβούργο φημίζεται και για την κουζίνα του. Είναι ξακουστό για την καλή γερμανική και γαλλική κουζίνα όσο και για τη μπύρα και το κρασί του. Διαθέτει μία πληθώρα επιλογών για χώρους διαμονής. Πρόκειται για μία πόλη που, αν και είναι λίγο «τσουχτερή» στις τιμές, αξίζει να επισκεφτούμε έστω μία φορά.

Πηγές: visit.alsace/en/strasbourg/,en.wikipedia.org,el.wikipedia.org, europeanbestdestinations.com

Comments are closed.