Scrambled Eggs, τρεις αγγλικές αυθεντικές συνταγές για ένα από τα πιο διάσημα πρωινά του κόσμου.

Από την Νικολέτα Πρεβενά

Μακαρόν: Το φινετσάτο γαλλικό γλυκό

Η ιστορία της σαλάτας του Καίσαρα

Τα πιο γευστικά street food του κόσμου

Τα scrambled eggs δεν είναι τίποτα άλλο από τη γνωστή αγγλική ομελέτα. Όπως και εμείς με την ομελέτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πληθώρα υλικών όπως και να κάνουμε πολλές παραλλαγές, έτσι συμβαίνει και με τα αγγλικά scrambled eggs (=σκραμπλ έγκς). 

Θα σας παρουσιάσουμε όμως τρεις αγγλικές παραδοσιακές και αυθεντικές συνταγές των scrambled eggs.

Scrambled Eggs, τρεις αγγλικές αυθεντικές συνταγές

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας

Κλασικά Scrambled Eggs:

Συστατικά:

4 μεγάλα αβγά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι 
1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αν θέλουμε, μια κουταλιά της σούπας παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. 

Scrambled Eggs με καπνιστό σολομό:

Συστατικά:

4 μεγάλα αβγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι 
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος παχύρρευστη
100gr καπνιστό σολομό, ψιλοκομμένο
Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αν θέλουμε, μια κουταλιά της σούπας παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Διπλώνουμε μέσα τον ψιλοκομμένο καπνιστό σολομό και μαγειρεύουμε για ένα επιπλέον λεπτό. Προαιρετικά, γαρνίρουμε με σχοινόπρασο.

Scrambled Eggs με μανιτάρια και τυρί:

Συστατικά:

4 μεγάλα αβγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1/4 φλιτζάνι τυρί τσένταρ, τριμμένο

Εκτέλεση

Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και στο τέλος προσθέτουμε το τσένταρ, μαγειρεύοντας για ένα επιπλέον λεπτό.

Comments are closed.