Πώς να δημιουργήσουμε μια ημέρα σπα στο σπίτι; Μα είναι δυνατόν; Και όμως είναι αρκεί να υπάρχει καλή θέληση και κάποια βασικά υλικά.

Από την Αντιγόνη Στεφανίδου

Φυσικά αρωματικά χώρου για το σπίτι σας

Φτιάξτε μόνοι σας φυσικά καλλυντικά στο σπίτι

Διαλογισμός: Για την επίτευξη εσωτερικής αρμονίας

Άγχος, στρες, νεύρα… η καθημερινότητα μας έχει μετατραπεί σε ζούγκλα. Μας λείπει η χαλάρωση! Καλό θα ήταν να πάμε σε ένα σπα αλλά δυστυχώς κοστίζει. Και γιατί δεν οργανώνουμε το δικό μας σπα μέσα στο σπίτι μας; Μία αίσθηση χαλάρωσης, οικονομική, που θα μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε στη δύσκολη καθημερινότητα.

Πώς να δημιουργήσουμε μια ημέρα σπα στο σπίτι;

Πώς να δημιουργήσουμε μια ημέρα σπα στο σπίτι;

Για να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα που να μοιάζει με επαγγελματικό σπα; Έχουμε τη λύση!

Ξεκινάμε χαμηλώνοντας τα φώτα και ανάβοντας μερικά κεριά. Βάζουμε λίγη χαλαρωτική μουσική και να είμαστε σίγουροι ότι ο χώρος μας είναι τακτοποιημένος και χωρίς περισπασμούς.

Συγκεντρώνουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για την ημέρα του σπα μας, όπως μπουρνούζι, πετσέτες, κεριά και άλλα προϊόντα που πιθανόν να χρειαζόμαστε, όπως μάσκες προσώπου ή άλατα μπάνιου.

Γεμίζουμε την μπανιέρα μας με ζεστό νερό και προσθέτουμε μερικά άλατα ή αιθέρια έλαια για να δημιουργήσουμε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε αφρόλουτρο. Μουλιάζουμε στη μπανιέρα για τουλάχιστον είκοσι λεπτά, για να καταπραΰνουμε τους πόνους των μυών και να χαλαρώσουμε το άγχος.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Μετά το μπάνιο μας, χρησιμοποιούμε ένα scrub σώματος για να κάνουμε απολέπιση και να αφαιρέσουμε τυχόν νεκρά κύτταρα του δέρματος. Ξεπλένουμε το scrub και αλείφουμε μια ενυδατική λοσιόν σώματος.

Περιποιούμαστε το πρόσωπο μας με μια μάσκα προσώπου για να ενυδατώσουμε και να αναζωογονήσουμε το δέρμα μας. Μπορούμε επίσης να κάνουμε και μάσκα μαλλιών. Και δε ξεχνάμε, να γεμίσουμε μία λεκάνη με ζεστό νερό, να προσθέσουμε μερικά άλατα ή αιθέρια έλαια για ένα τέλειο χαλαρωτικό ποδόλουτρο. 

Τέλος, τυλιγμένοι και χαλαροί στο μπουρνούζι μας μπορούμε να διαλογιστούμε ή να κάνουμε κάποιες απαλές διατάσεις γιόγκα.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τα παραπάνω βήματα για να ταιριάζουν στις προτιμήσεις σας για να κάνετε την ημέρα του σπα σας πραγματικά μοναδική και ευχάριστη.

Comments are closed.