Ποια βιβλία να διαβάσω στον ελεύθερο χρόνο μου; Αναζητάω κάτι διαφορετικό, κάτι που δεν έχει διαβαστεί τόσο πολύ και όμως να κεντρίζει το ενδιαφέρον;

Από την Μαριλένα Βλάχου

Μωρίας Εγκώμιον: Το ουμανιστικό έργο του Εράσμου

Ποιες ήταν οι Βαλκυρίες στη σκανδιναβική μυθολογία;

Κ.Π. Καβάφης: Αφιερωμένο σε όσους προσπαθούν

Όσον αφορά τη λογοτεχνία – και όχι μόνο – είναι αντιληπτό πως ο καθένας από εμάς έχει το δικό του προσωπικό, ξεχωριστό γούστο. Υπάρχουν τα αριστουργήματα της κλασικής λογοτεχνίας, τα εμπορικά βιβλία και αυτά που “κάθονται” σε ένα ξεχασμένο ράφι. Σε αυτά τα ξεχασμένα βιβλία στα ράφια των βιβλιοπωλείων μπορεί να βρει κανείς πολλές “πατάτες” αλλά και πολύ διαμάντια.

Θα σας προτείνω κάποια βιβλία που μπορούν να αποτελέσουν την ιδανική συντροφιά για όλες τις ημέρες και ίσως να μην είναι ιδιαίτερα γνωστά.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Ποια βιβλία να διαβάσω στον ελεύθερο χρόνο μου;

Ποια βιβλία να διαβάσω στον ελεύθερο χρόνο μου;

Ο κόσμος της Σοφίας, Γιοστέιν Γκάαρντερ

Ο κόσμος της Σοφίας

Ο κόσμος της Σοφίας είναι ένα βιβλίο αρκετά μεγάλο (611 σελίδες), έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Συνδυάζοντας τη φιλοσοφία με το μυστήριο δε γίνεται καθόλου βαρετό. Μέσα στις σελίδες του κρύβεται σχεδόν όλη η ιστορία της φιλοσοφίας, δοσμένη με ένα τρόπο απλό και κατανοητό. Τελειώνοντας το βιβλίο, αισθάνεσαι πως έχεις μάθει πολλά και χρήσιμα πράγματα. Η υπόθεση του βιβλίου στηρίζεται στην ηρωίδα Σοφία και σε έναν ανώνυμο επιστολογράφο. Καλή απόλαυση στον κόσμο της Σοφίας και της φιλοσοφίας.

 

Εκατό χρόνια μοναξιάς

Εκατό Χρόνια Μοναξιάς, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Το βιβλίο Εκατό Χρόνια Μοναξιάς του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες οφείλω να ομολογήσω πως στο τελείωμα με προβλημάτισε ως προς το νόημά του αλλά και γενικότερα, σχετικά με το ποιοι είμαστε και πώς καταλήγουμε. Ο Μάρκες έχει φτιάξει ένα φανταστικό χωριό – το Μακόντο – και σε αυτό τοποθετεί την ιστορία της οικογένειας Μπουενδία. Η εξέλιξη των ιστοριών των προσώπων της συγκεκριμένης οικογένειας σε άλλους τραβάει την προσοχή και σε άλλους φαίνεται λίγο ανιαρή. Προσωπικά, τους λάτρεψα από την αρχή μέχρι και το τελείωμά τους.

 

Η δύναμη της αγάπης, Καρλ Αλεξάντερ

Η δύναμη της αγάπης του Καρλ Αλεξάντερ είναι ένα βιβλίο που πραγματικά ξεχειλίζει από συναίσθημα. Τρεις αδελφές που ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους συναντιούνται ξανά στο πατρικό τους σπίτι με αφορμή την επέτειο των γονιών τους. Σε αυτή τη συνάντηση θα κάνουν μία αναδρομή στο παρελθόν και σε αυτά που τις χώρισαν, για να καταλήξουν σε αυτά που τις ενώνουν. Ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα, θα αποτελέσει για εσάς την ιδανική συντροφιά.

 

Οι Πεφωτισμένοι
Οι Πεφωτισμένοι, Νταν Μπράουν

Οι Πεφωτισμένοι του Νταν Μπράουν, γνωστοί και σαν Illuminati, είναι ένα βιβλίο που παρά το μέγεθος του (655 σελίδες) το διάβασα μέσα σε τρεις μόνο μέρες. Συγκλονιστικό, συναρπαστικό, γεμάτο δράση και αγωνία. Αν σας άρεσε ο Κώδικας ντα Βίντσι του ίδιου συγγραφέα, τότε μάλλον δε θα έχετε διαβάσει ακόμα τους Πεφωτισμένους. Πρωταγωνιστής είναι και πάλι ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον (όπως και στον Κώδικα ντα Βίντσι).  Ένα απρόβλεπτο θρίλερ με πολύ μυστήριο, αγωνία και απρόσμενες αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη. Ένα συγκλονιστικό βιβλίο που δε θα σας κάνει στιγμή να βαρεθείτε.

* Θα ήθελα να σημειώσω, για να μην αδικήσουμε τον συγγραφέα των βιβλίων Κώδικας ντα Βίντσι και Οι Πεφωτισμένοι, ότι τα βιβλία του δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις ταινίες του Χόλιγουντ. Απολύτως καμία!

 

Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι, Όσκαρ Ουάιλντ

Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι, Όσκαρ Ουάιλντ

Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι, το λογοκριμένο βιβλίο του Όσκαρ Ουάιλντ, αποτελεί ένα αριστούργημα της κλασικής λογοτεχνίας το οποίο μας χάρισε απλόχερα ο συγγραφέας. Ο Ντόριαν Γκρέι, ο βασικός πρωταγωνιστής του βιβλίου, αποφασίζει να ανταλλάξει τη ψυχή του για την εξωτερική του εμφάνιση. Να παραμείνει δηλαδή για πάντα νέος και ωραίος ώστε να απολαμβάνει τις ηδονές της ζωής και στη θέση του να γερνάει ένα πορτραίτο που είχε δημιουργήσει για εκείνον ο ζωγράφος Μπάζιλ Χόλγουορντ.

Θυμίζει λίγο Φάουστ; Πράγματι μας τον φέρνει στο μυαλό. Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι όμως είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο από μόνο του. Η επικριτική πένα του Όσκαρ Ουάιλντ συγκλονίζει! Το βιβλίο είναι τόσο σκοτεινό όσο η ψυχή του Ντόριαν. Πιστέψτε με, θα το λατρέψετε.

Comments are closed.