Οι StarWound μιλάνε στο umano για το νέο τους σινγκλ «Rose». Τρία χρόνια μετά την πρώτη συνάντησή μας, συνειδητοποιώ πως το συγκρότημα είναι στα καλύτερά του.

Από την Ηρώ Στ. Μπουσούνη

Οι StarWound επιστρέφουν με νέο single

The night of: Η συναρπαστική σειρά του HBO

Έρευνα για την ανεύρεση εργασίας στις μέρες μας

Με το συγκρότημα StarWound είχαμε συναντηθεί πριν τρία περίπου χρόνια και είχαμε μιλήσει για πολλά. Τρία χρόνια μετά συναντιόμαστε και πάλι, υπό το άγρυπνο βλέμμα του κορωνοϊού, με αφορμή το νέο τους σινγκλ «Rose». Ένα τραγούδι που με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Ζήτησα από το συγκρότημα να μου γράψει δύο λόγια για αυτά τα τρία χρόνια που πέρασαν και για το πώς καταλήξαμε στο «Rose».

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Οι StarWound μιλάνε στο umano για το Rose

Οι StarWound μιλάνε στο umano για το Rose

«Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από την τελευταία επικοινωνία με το Umano. Πραγματικά ήταν πολύ παράξενα αυτά τα χρόνια. Τότε είχε μόλις κυκλοφορήσει το δεύτερό μας album, “So Wrong”. Το ίδιο καλοκαίρι αποχώρησε από την μπάντα ο Φίλιππος (κιθαρίστας) και αναδιαμορφώθηκε το σχήμα. Τον Σεπτέμβρη πραγματοποιήσαμε τη δεύτερη περιοδεία μας στις Κάτω Χώρες.

Με την επιστροφή μας, αρχίσαμε να δουλεύουμε την ιδέα της Eve, της περσόνας, της τραγουδίστριάς μας όταν φτιάχνει στίχους. Κατασκευάσαμε το “Eternally”, μια παράσταση με ξεκάθαρα θεατρικά στοιχεία και την παρουσιάσαμε στο Faust. Μας έδωσε αρκετή φόρα κυρίως λόγω δημοσιευμάτων στον τύπο, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι τα πράγματα ήταν πολύ μπερδεμένα για το σχήμα.  

Και μετά κόλλησαν όλα ή, μάλλον, εκεί άρχισε η σκληρή δουλειά.

Ο Γιάννης αποφάσισε να μείνει για κάποια χρόνια στην Αγγλία. Αποφασίσαμε να μετασχηματίσουμε τους StarWound σε τρίο με πιάνο, τύμπανα και φωνή. Επανενορχηστρώσαμε όλα μας τα κομμάτια, ταξιδέψαμε στο Λονδίνο και μοιραστήκαμε στο Jamboree το τελευταίο μας live με τον Γιάννη.

Λίγο πριν, είχαν έρθει τα καλά νέα…

Η EBU και το Eurosonic μας ενέκριναν στους πρώτους 30 καλλιτέχνες στο line up του Φεστιβάλ.

Έτσι, στα μέσα του Γενάρη του 2020 παίξαμε σε κεντρική σκηνή του Groningen. Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά και κλείσαμε συμβόλαιο με δύο bookers, έναν στην Βόρεια Μακεδονία και έναν στο Βέλγιο. Παίξαμε στο Dizzy στο Ρότερνταμ και, γυρνώντας Αθήνα, είχαμε ήδη κλείσει συναυλίες σε Κροατία, Σκόπια και Θεσσαλονίκη. Και τον επόμενο μήνα ο κόσμος άλλαξε…. Και η μπάντα σιωπά.

Η επιδημία και όλη αυτή η καταπίεση μας οδήγησε σε μία από τις πιο δημιουργικές μας φάσεις. Συνθέσαμε 19 καινούργια κομμάτια, η Κωνσταντίνα έγραψε ένα θεατρικό για τους StarWound, ενώ ο Πέτρος με τον Δημήτρη αφιερώθηκαν στις παραγωγές και την χρήση ψηφιακών ήχων. Στις 28/3 κυκλοφορήσαμε το πρώτο κομμάτι που μιλάει για την «Rose», που βλέπει τα όνειρά της να καταρρέουν, αλλά στο τέλος θα ανθίσει πάλι…

Σε λίγες μέρες θα βγει και ένα νέο κομμάτι-βίντεο σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Θα αποτελέσει έκπληξη για πολλούς και είναι για ένα πολύ σπουδαίο γεγονός.»

Οι StarWound σήμερα είναι:

Κωνσταντίνα Σταυροπούλου – φωνητικά

Πέτρος Μπούρας – πιάνο

Δημήτρης Αζοράκος – ντραμς

 Λίγα λόγια για το συγκρότημα

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Miles to Walk»(2015) έκανε μία ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία τόσο στο ραδιόφωνο όσο και σε επίπεδο συναυλιών. Ακολούθησαν περιοδείες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Το 2018 βγήκε το δεύτερο άλμπουμ τους, «So Wrong».

Η σύσταση της μπάντας άλλαξε σχεδόν ολοκληρωτικά. Οι StarWound όμως βρήκαν το δρόμο τους. Μετασχηματίστηκαν σε τρίο με φωνή, πιάνο, τύμπανα και keyboards. Τον Ιανουάριο του 2020 βρέθηκαν να παίζουν σε μία από τις κεντρικές σκηνές του Eurosonic στο Groningen της Ολλανδίας. Διαμόρφωσαν νέες συνεργασίες και ξεκίνησαν να κλείνουν συναυλίες – κυρίως στο εξωτερικό.

Δημιουργικά, οι StarWound διανύουν μία από τις πιο δυναμικές τους φάσεις στα εννέα χρόνια παρουσίας τους. Σήμερα, μας παρουσιάζουν την «Rose».

Comments are closed.