Ο σφυγμός του Tango στα αναλόγια της Συμφωνικής Ορχήστρας! Το κουιντέτο TANGartO και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020. Ερμηνεύει η Κορίνα Λεγάκη.

Ο σφυγμός του Tango στα αναλόγια της Συμφωνικής Ορχήστρας!

Μια ισχυρή αλληλεπίδραση των μελών της συμφωνικής ορχήστρας με ένα μουσικό σύνολο που έχει συνδέσει το όνομα του με την ερμηνεία και το αυθεντικό αίσθημα των Αργεντίνικων Τangos για πάνω από 20 χρόνια. Το κουιντέτο TANGartO και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων συμπράττουν για 4η φορά σε μία συναυλία με τον τίτλο “TANGO goes Symphony”!

Συνεχίζουν έτσι την παρουσίαση ενός ξεχωριστού Concerto grosso, που πολύ αγαπήθηκε από το ακροατήριο και κάθε του παράσταση έγινε sold-out. Στην επερχόμενη τους εμφάνιση οι καταξιωμένοι μουσικοί-μέλη του TANGartO πρώτη φορά συνεργάζονται με την Κορίνα Λεγάκη – που θα ερμηνεύσει τα τραγούδια της παράστασης – ερμηνεύτρια θερμή και άμεση, με συνδυασμένη θεατρικότητα και μουσικότητα, τραγουδά τα tangos με πάθος, ειλικρίνεια και φρεσκάδα.

Το προσεκτικά δομημένο πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο μια επιλογή σημαντικών έργων του Αstor Piazzolla όσο και μια παράλληλη αναφορά στους μεγάλους «δασκάλους» του είδους: Horacio Salgan, Mariano Mores, Osvaldo Pugliese, Edgardo Donato, Carlos Gardel κ.α.

Η μουσική με την υποβλητική ατμόσφαιρα των καφέ και των μπαρ των συνοικιών της Αργεντινής, εμφανίζεται στο ιστορικό μας λυρικό θέατρο, για να αφηγηθεί τις ιστορίες της χωρίς περιστροφές, σπαρακτικά και τρυφερά. Σαν ένα σώμα με τα σημάδια των ερώτων του – το μίσος, την αγάπη, τα ειδύλλια, τα όνειρα και τις ντροπές του. Η ζωτικότητα κι η αυθεντικότητα ενός κόσμου ολόκληρου, που εκφράζεται μέσα από μια τόσο φαινομενικά απλή κι αθώα μουσική φόρμα, μας εκπλήσσει με την ένταση των αισθημάτων της, με τις διακυμάνσεις της ανάμεσα στο φως και το βαθύ σκοτάδι των παθών της, τόσο που τεντώνει τις χορδές της καρδιάς μέχρι… να σπάσουν!

Μια multi-culture μουσική με βαθιές ρίζες σ’ ένα σωρό διαφορετικούς πολιτισμούς, που συνδέει γόνιμα και δημιουργικά, σε ήχο και ύφος, επιρροές από την Κλασσική μουσική, το Τango και την Tζαζ.

Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Θωμάς Κοντογεώργης, αντιμέτωπος με την πρόκληση της μεταφοράς της πολυποίκιλης συναισθηματικής παλέτας του Τango στην ορχήστρα.

Η Κορίνα Λεγάκη, περσόνα πολύγλωσση και πολυπολιτισμική, είναι μια από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες ερμηνεύτριες της νεότερης γενιάς, έχοντας στο ενεργητικό της καλλιτεχνικές συνεργασίες σημαντικές επί σκηνής, καθώς και μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπική δισκογραφία.

Το κουιντέτο TANGartO είναι ένα γκρουπ που εδώ και δεκαετίες μελετά με προσήλωση το έργο του Αstor Piazzolla και το στυλ των Αργεντίνικων tangos. Έχοντας διαγράψει μια αξιόλογη και πεισματικά προσεγμένη καλλιτεχνική πορεία από το 1996, επιλέγει τους χώρους που εμφανίζεται, κάνοντας παραστάσεις και συνεργασίες που εντυπωσιάζουν! Ο μοναδικός ήχος του bandoneon και ο τρόπος που ερμηνεύουν οι μουσικοί, ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα και φορτίζουν συναισθηματικά κάθε ευαίσθητο ακροατή, μεταδίδοντας το πάθος και τον ερωτισμό αυτής της μουσικής!

Χορεύουν οι: Ευτυχία Τσιαμούρα & Fabian Ballejos

Μουσική διεύθυνση της ορχήστρας του δήμου Αθηναίων: Ελευθέριος Καλκάνης

Το quinteto TANGartO αποτελούν οι μουσικοί:

Λευτέρης Γρίβας – μπαντονεόν

Γιώργος Παναγιωτόπουλος – βιολί

Θωμάς Κοντογεώργης – πιάνο

Αλέξανδρος Δεσποτίδης – κιθάρα

Χάρης Παζαρούλας – κοντραμπάσο

Μουσική επιμέλεια, διασκευές, ενορχηστρώσεις: Θωμάς Κοντογεώργης

Ο σφυγμός του Tango στα αναλόγια της Συμφωνικής Ορχήστρας!

Το κουιντέτο TANGartO και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Ώρα έναρξης: 20:30.
Εισιτήρια από 5-25 ευρώ αναλόγως ζώνης 
Προπώληση: viva.gr 

ΟΛΥΜΠΙΑ – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας(Ακαδημίας 59, Αθήνα) 

Σχετικά άρθρα:

Το μασκέ πάρτι των Locomondo στο Κύτταρο
X Hotel: Η τελευταία δουλειά του Ορέστη Ντάντου
Five To One: A Live Tribute to The Doors
Ute Lemper: Η μεγάλη ντίβα έρχεται ξανά στην Ελλάδα

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Comments are closed.