Ο λατρεμένος Τσολιάς της Ελληνοφρένειας, Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, μιλάει στο umano για τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας.

Από την Ηρώ Στ. Μπουσούνη

Στάθης Δρογώσης, ένας αυθεντικός μουσικός στο Umano

Συνέντευξη του Νίκου Μπογιόπουλου στο Umano

Ο Χρήστος Καλογράνης από τα Γυμνά Καλώδια στο Umano

Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης είναι αναμφισβήτητα ένας χαρισματικός άνθρωπος. Επικοινωνιακός, ετοιμόλογος, απρόβλεπτος, εύστροφος και με άποψη, μας έχει χαρίσει πολλά χρονιά ζωής με το αστείρευτο χιούμορ του.

Γνωρίσαμε τον Αποστόλη μέσα από την Ελληνοφρένεια.  Η πρώτη ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια βγήκε στον αέρα του Σκάι το 1999 με τη μορφή τρίλεπτου σχολιασμού της επικαιρότητας, ενώ η τηλεοπτική Ελληνοφρένεια ξεκίνησε πρώτη φορά από τον ίδιο σταθμό τον Μάρτιο του 2007. Στην πορεία προστέθηκαν οι χαρακτήρες του Τσολιά και του Μπαλούρδου. Συντελεστές της εκπομπής είναι ο Θύμιος Καλαμούκης και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης.

Ο λατρεμένος Τσολιάς Αποστόλης ΜπαρμπαγιάννηςUmano: Πώς να αισθανθώ που παίρνω συνέντευξη από έναν τσολιά; Τιμή ή τρόμο;

Μπορείτε να ρωτήσετε τον πνευματικό σας και να αισθανθείτε όπως εκείνος σας υποδείξει. Αν δεν έχετε πρόχειρο πνευματικό ή είναι απασχολημένος με βρωμοδουλειές, μπορώ να σας δεχθώ εγώ στο εξομολογητήριο.

Umano: Σε πετυχαίνω και σε μία εποχή μεγάλης ευτυχίας και ανάπτυξης μετά την “ΕΞΟΔΙΟ” μας από τα μνημόνια, εσύ τι λες;

Λέω αυτό που λέει ο τίτλος της παράστασης. Καθαρή Εξόδιος, ακολουθία. Δεν τον επέλεξα τυχαία. Περιγράφει ακριβώς τι κρύβει η πλαστή φράση γνωστών πολιτικών απατεώνων και καιροσκόπων: Καθαρή Έξοδος (από τα μνημόνια). Καλό κατευόδιο σε όλους μας λοιπόν.

Umano: Πιστεύεις ότι οι Έλληνες-ίδες αντέχουν τη σάτιρα;

Οι Έλληνες ζώντας σε αυτή τη χώρα, με αυτό το πολιτικό προσωπικό και αυτούς τους πολίτες, έχουν πάθει μια ανοσία στην σάτιρα. Το ότι τους έχει επιβληθεί μια σατιρική καθημερινότητα όμως, χωρίς να το έχουν επιλέξει, τους κάνει καχύποπτους απέναντι στη σάτιρα που σατιρίζει την ήδη σατιρική τους καθημερινότητα.

Νιώθουν σαν να αποδομείς κάτι δικό τους και θυμώνουν.

Είναι πιο ευαίσθητοι και τους βγαίνουν ένστικτα αυτοπροστασίας. Ίσως επειδή κατά βάθος και σιωπηλά αντιλαμβάνονται την ευθύνη για την σατιρική αυτή καθημερινότητα που οι ίδιοι επέλεξαν ή ανέχθηκαν.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Umano: Πώς σου φαίνεται η “αριστερά” (δυσκολεύομαι ακόμα και στα αστεία να το λέω) του ΣΥΡΙΖΑ;

Απάντησα εκτενώς στην προηγούμενη ερώτηση. Κυρίως σε αυτήν αναφερόμουν.

Umano: Υπήρξε άραγε ποτέ κάτι για το οποίο ήθελες να μιλήσεις αλλά δεν τόλμησες, δε μπορούσες, δε σε άφησαν;

Ήθελα να μιλήσω για την εγ-κληματική αλλαγή που προκαλεί το φαινόμενο του βρεφονηπίου που κρύβουν κάτω από ράσα τους διάφοροι ρασοφόροι του χρήματος και του επαγγελματικού πατριωτισμού.

Umano: Υπάρχει ελευθερία τύπου;

Υπάρχει μια «τύπου» ελευθερία. Η φράση «ελευθερία του τύπου» υπάρχει μόνο για να βγάζουν σπυριά οι εκάστοτε εκπρόσωποι και υπουργοί τύπου στο άκουσμά της.

Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης είναι έτσι δομημένα ώστε να εκφράζουν τις απόψεις των συμφερόντων που τα κρατάνε ανοιχτά. Είτε αυτά είναι πολιτικά, είτε είναι επιχειρηματικά, είτε συνδυασμός των δύο.

Ο λατρεμένος Τσολιάς Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης

Umano: Τελικά γιατί σας έκοψαν από τον Alpha;

Εκεί υπήρχε μια δια λόγου ελευθερία. Στην πράξη και με τον καιρό χάθηκε και ο λόγος και η ελευθερία.

Umano: Πες μας για το «Καθαρή Εξόδιος» που θα μας παρουσιάσεις στο Κρεμλίνο. Τι να περιμένουμε ότι θα δούμε και τι δε θα δούμε;

Θα παρακολουθήσετε ένα αχρείο δράμα, μια παράσταση πικρού μήκους και ύφους. Μια αντιφασιστική παράσταση λοξού πολιτικού λόγου. Καθώς η σάτιρα εξ ορισμού έχει αλλεργία στην πολιτική ορθότητα του λόγου.

Θα στηλιτεύσουμε τα κακώς κείμενα μέσα από ένα Επιθεωρησιακό αθυρόστομο κείμενο.

Θα παίξουμε παλιές μουσικές με νέους στίχους που έτυχαν «επικαιροποίησης» για λόγους απ-ντέητ και κάποια καινούργια ακυκλοφόρητα κομμάτια. Καθώς και κάποια βίντεο με πολιτικούς μεσσίες και πολιτικές δυσφημίσεις με πρωταγωνιστή τον δημοσιογράφο-ΜΑΤ, Μπαλούρδο.

Umano: Θα συνοδεύεσαι και από τα ΤΣΟΛΙΑ ΜΠΑΝΤ. Τι μουσικές θα ακούσουμε;

Τα Τσόλια (Μπαντ) ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη της παράστασης. Παίζουν από country μέχρι blues και από Σφακιανάκη μέχρι Ρουβά και Σοπέν.

Ο λατρεμένος Τσολιάς Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης

Umano: Φαντάζομαι πως ο λατρεμένος Μπαλούρδος θα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα.

Ο Μπαλούρδος για τεχνικούς λόγους θα έχει μια πιο διακριτική παρουσία σε κάθε παράσταση.

Umano: Η έκπληξη είναι πως θα σε συνοδεύουν και τέσσερις πανέμορφες κυρίες. Τυχερέ! Κάθε Σάββατο και με άλλη. Τι πλάνο έχει το πρόγραμμα που θα παρουσιάσετε ή μήπως δεν υπάρχει πλάνο;

Για αυτό και ο υπότιτλος «κάθε βράδυ με άλλη». Αυτό σημαίνει ότι το πλάνο διαφοροποιείται κάθε φορά ανάλογα με την καλεσμένη. Δεν θα το καρφώσω, ελάτε να δείτε! Αυτό που θα σας πω είναι ότι κάθε Σάββατο θα πηγαίνω με άλλη γυναίκα, ενώπιον του φιλοθεάμονος κενού. Έτσι λοιπόν θα υποδέχομαι στη σκηνή κάθε εβδομάδα μια ξεχωριστή γυναίκα τραγουδίστρια σε ρόλο έκπληξη… για την ίδια!

Umano: Τηλεοπτικά θα σε δούμε κάπου φέτος;

Για την ώρα όποιος θέλει να με δει, θα με δει κάθε Σάββατο βράδυ από τις 3 Νοέμβρη στο ΝΕΟ (λόγω μετακόμισης) Κρεμλίνο στον Πειραιά.

Umano: Περιέγραψέ μου με τρεις λέξεις τον Έλληνα του σήμερα. Αν έπρεπε να του πεις κάτι, τι θα του έλεγες;

Ρουκέτα να βάλεις.!

– Από Σάββατο 3 Νοεμβρίου και για τέσσερα μόνο Σάββατα ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης θα εμφανίζεται στο Κρεμλίνο “Τσολιάς εν δε τσόλια μπαντ : Καθαρή εξόδιος”

Kremlino
Χαΐδαρίου 6 & Κάστορος, Πειραιάς,

Τηλ. 210 410 0010
http://kremlino.gr/

Comments are closed.