Η Μάτζικα Ντε Σπελ, η άσπονδη εχθρός του Σκρουτζ Μακ Ντακ είναι αποκύημα της φαντασίας του Καρλ Μπαρκς, ο οποίος την εμπνεύστηκε από τη διάσημη ηθοποιό Σοφία Λόρεν.

Από την Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ ετοιμάζεται να κάνει το γνωστό του μπάνιο μέσα στις χρυσές του λίρες. Τραγουδάει και μέσα σε μία στιγμή ηρεμίας, ξεχνάει τους εχθρούς που παραμονεύουν να τον πετύχουν σε μία στιγμή αφηρημάδας.

Όπως την άσπονδη εχθρό του, γένους θηλυκού, ονόματι Μάτζικα. Παραμονεύει πάντοτε, έτοιμη να αρπάξει την τυχερή του δεκάρα, αυτή που εκείνος τόσο αγαπάει. Ακόμα και αν στην αρχή όλα της πάνε καλά, πάντοτε στο τέλος η ζωή θα ανατρέψει τα πονηρά της σχέδια. Ακόμα όμως και αν ο Σκρουτζ δείχνει αφηρημένος, η εμπειρία του και η διαρκής επαγρύπνηση, δεν τον αφήνουν ποτέ…

Η Μάτζικα Ντε Σπελ, η άσπονδη εχθρός του Σκρουτζ, είναι αποκύημα της φαντασίας του Καρλ Μπαρκς, ο οποίος την εμπνεύστηκε από τη διάσημη ηθοποιό Σοφία Λόρεν.

Δημιουργήθηκε το 1961 και αποτελεί μία από τις χειρότερες εχθρούς του Σκρουτζ. Πρόκειται για μία πανούργα μάγισσα με καταγωγή από την Ιταλία. Είναι αδίστακτη και προβαίνει σε απελπισμένες και μάταιες προσπάθειες, επιθυμώντας διακαώς να  κλέψει την τυχερή δεκάρα του Σκρουτζ Μακ Ντακ. Έχει σκοπό να τη λιώσει στη λάβα του Βεζούβιου και να δημιουργήσει ένα φυλαχτό το οποίο θα μετατρέπει τα πάντα σε χρυσάφι.

Όμως, όλα της τα σχέδια πάντοτε στο τέλος αποτυγχάνουν. Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ με τις ιδέες του πάντοτε καταφέρνει να τη φέρει προ εκπλήξεως, σε συνδυασμό με τις μαγικές εφευρέσεις του Κύρου Γρανάζη, οι οποίες ανατρέπουν όλα της τα σχέδια.

Η Μάτζικα Ντε Σπελ έκανε την παρθενική της εμφάνιση το 1961 στην ιστορία Το Άγγιγμα του Μίδα, στο περιοδικό Uncle Scrooge.

Στην Ελλάδα εμφανίστηκε το 1968, στο τεύχος 125 του περιοδικού Μίκυ Μάους. Ο Καρλ Μπαρκς την εμφάνισε σε πολλές ιστορίες του: Ο Βαλεντίνος της Δεκάρας, Το Γυάλινο Θησαυροφυλάκιο, Το Τρελό Κοράκι, Μια Παλαβή Οδύσσεια, Για Μια Παλιά Δεκάρα, Οι Χρυσές Χήνες, Τα Πολλά Πρόσωπα της Μάτζικα Ντε Σπελ.

Έχει πιστό σύντροφο ένα κοράκι, τον Πόε, ενώ μισεί τα σκόρδα καθώς την αποπροσανατολίζουν και την κάνουν να χάνει τις δυνάμεις της. Στην Ιταλία είναι ιδιαίτερα αγαπητή εξαιτίας της καταγωγής της.

Ακόμα και αν ανήκει στους «κακούς» των κινουμένων σχεδίων, δε μπορείς να μην την αγαπήσεις. Και μόνο για το πείσμα της, αξίζει!

Φωτογραφίες: Walt Disney – Σκίτσα: Τζώρτζιο Καβατσάνο

Πηγή: el.wikipedia.org

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/dimofileis-istories-tis-arxaias-ellinikis-mythologias/
https://umano.gr/ta-pio-gnosta-paramythia-tou-hans-christian-andersen/
https://umano.gr/gnostes-tainies-pou-ekselissontai-se-sxoleia/
https://umano.gr/tromaktikes-istories-pou-legame-paidia/

Comments are closed.