Ζούμε σε μία χώρα γεμάτη φως, με τον ήλιο να παιχνιδίζει γύρω μας σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας. Τα ηλιοβασιλέματα όμως, στην Ελλάδα, έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας γιατί είναι γεμάτα αναμνήσεις.

Φωτογραφίζοντας το βυθό της θάλασσας – Οι καλύτερες υποβρύχιες φωτογραφίες

Επτά από τα μεγαλύτερα πάρκα στον κόσμο

Τα δημοφιλέστερα ποτάμια των ευρωπαϊκών πόλεων

Έχει γίνει πια κλισέ η φράση «ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου λόγω του ήλιου». Και ναι, φυσικά και κάτι τέτοιο δεν είναι αρκετό, πράγμα που έχουμε σχεδόν όλοι νιώσει στο πετσί μας τα τελευταία χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, στο βαθμό που του αναλογεί, ο ήλιος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «γιατρός». Έχει τη μοναδική ικανότητα να μας φτιάχνει τη διάθεση, να διώχνει μακριά άσχημες σκέψεις και συναισθήματα, να μας ζεσταίνει δηλαδή, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Σημαντικό κομμάτι από αυτά τα παιχνιδίσματα του ήλιου στην Ελλάδα είναι τα ηλιοβασιλέματα. Και ποιος δεν έχει αναμνήσεις από ένα ηλιοβασίλεμα σε κάποιο σημείο της χώρας; Ένα ρομαντικό δείπνο, μία εξομολόγηση, ένα πάρτι στην παραλία, μία παραδοσιακή οικογενειακή εκδρομή στη θάλασσα που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. Κάποιο ραντεβού την ώρα του ηλιοβασιλέματος ή στον Λυκαβηττό τη στιγμή που μαζεύεται όλη η παρέα για τη συναυλία και ο ήλιος αρχίζει να δύει όσο τα αστεία δίνουν και παίρνουν.

Τα ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα έχουν χιλιοτραγουδηθεί, έχουμε διαβάσει για αυτά, τα έχουμε θαυμάσει σε φωτογραφίες.

Φωτογραφίες είτε άλλων είτε δικές μας που τις φυλάμε σαν θησαυρό και τις κοιτάζουμε που και που, όταν οι αναμνήσεις μας κατακλύζουν. Μπορεί ορισμένες φορές να τις κοιτάζουμε και με μελαγχολία, σκεπτόμενοι τις στιγμές που πέρασαν. Η ευκαιρία όμως είναι πάντα δίπλα μας – και άκρως οικονομική – για να δημιουργήσουμε νέες.

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα είναι και αυτό που ακολουθεί παρακάτω. Υπέροχες φωτογραφίες την ώρα του ηλιοβασιλέματος, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίες θα σας ταξιδέψουν. Πολλά μέρη διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου ηλιοβασιλέματος, όπως για παράδειγμα η Σαντορίνη. Κατά τη δική μας άποψη, κάθε τόπος είναι μαγικός. Έχει τα δικά του χαρίσματα, το δικό του φυσικό περιβάλλον που είναι ο απαραίτητος καμβάς για το πανέμορφο αποτέλεσμα που μας αφήνει άφωνους.

Ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα γεμάτα αναμνήσεις

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Αθήνα                          

Ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα γεμάτα αναμνήσειςΘεσσαλονίκη

Ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα γεμάτα αναμνήσειςΒόλος

Ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα γεμάτα αναμνήσειςΚρήτη

ΚρήτηΣαντορίνη

ΣαντορίνηΠύλος

ΠύλοςΘάσος

Ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα γεμάτα αναμνήσειςΚέρκυρα

ΚέρκυραΚάλυμνος

ΚάλυμνοςΚάρπαθος

ΚάρπαθοςΡόδος

Ρόδος

Comments are closed.