Γιατί μου τη σπάει το ελληνικό καλοκαίρι και όλα όσα το συνοδεύουν. Ένα άρθρο από τον κακό του καλοκαιριού.

Από τον Δημήτρη Κοντό

Η Ελληνίδα μάνα την εποχή του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Τι με δίδαξε ο ιός μέχρι σήμερα

Τα τυπάκια ταξιδιωτών που θα συναντήσουμε στο πλοίο

«Έρχεται το καλοκαίρι!» με φωνές, χαρές, πυροτεχνήματα, φιλιά… ποτέ μου δε μπόρεσα να καταλάβω αυτές τις αντιδράσεις. Για εμένα το καλοκαίρι είναι η πιο εκνευριστική εποχή του χρόνου. Και καλά, κάποτε ήταν λίγο διαφορετικά. Άδειαζε η Αθήνα, είχαμε λεφτά να πάμε κάποιες μέρες διακοπές, δεν είχαμε φτάσει να αγοράζουμε μισό καρπούζι… Τώρα τι να μου αρέσει στο καλοκαίρι και ειδικότερα στο ελληνικό; Μέσα σε όλα του τα καλά ήρθε και προστέθηκε ο κορωνοϊός, κάνοντάς το ακόμα πιο μαγευτικό.

Με φωνάζουν «ο κακός του καλοκαιριού», νομίζω όμως πως άδικα μου έχουν κολλήσει αυτό το παρατσούκλι. Μπορώ να αναφέρω πρόχειρα δώδεκα λόγους για τους οποίους μου τη σπάει το ελληνικό καλοκαίρι, ενώ είναι πολλοί περισσότεροι.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Γιατί μου τη σπάει το ελληνικό καλοκαίρι –  Δώδεκα λόγοι που το αποδεικνύουν

 1. Οι τιμές στο καρπούζι… Ρε φίλε, λίγο φρούτο θέλουμε να αγοράσουμε, όχι το χωράφι σου.
 2. Τα κουνούπια που κάθε χρόνο γίνονται ολοένα και πιο εκνευριστικά. Αναρωτιέμαι γαρ, τα τελευταία χρόνια ψεκάζει κανείς από την πολιτεία; Γιατί αυτά έχουν γίνει θρεφτάρια. Σε λίγο θα μοιραζόμαστε και το ενοίκιο του σπιτιού.
 3. Οι τουρίστες που επιστρέφουν με τα ηλίθια σανδάλια τους, τα καπελίνα και τα σχετικά, που σου χασκογελάνε κατάμουτρα στο κέντρο της Αθήνας όταν εσύ πηγαίνεις για δουλειά.
 4. Η νέα μόδα που αρχίζει να καθιερώνεται τα τελευταία καλοκαίρια με τις ξαφνικές μπόρες που σε πετυχαίνουν αραχτό στη ξαπλώστρα, τη μοναδική μέρα που αποφάσισες να πας για μπάνιο σε κάποια από τις παραλίες της Αττικής. 
 5. Οι διακοπές των πολιτικών και άλλων δικτυωμένων του σιναφιού τους. Ε, με τόσο φαγοπότι από το ελληνικό δημόσιο μπορούν να ευχαριστηθούν διακοπές. Οι υπόλοιποι μαλάκες μένουμε πίσω για να πληρώνουμε τα σπασμένα τους.
 6. Η υπερβολική ζέστη που είναι ανυπόφορα εκνευριστική. Αν φέτος δεν επιτρέψουν και τα κλιματιστικά λόγω κορωνοϊού, δε ξέρω αν θα πάμε από τον ιό, από θερμοπληξία όμως θα πάμε σίγουρα.
 7. Η βρώμα της μασχάλης και της απλυσιάς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
 8. Οι ημίγυμνες και οι ημίγυμνοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα μας τρελάνουν και πάλι με φωτογραφίες τους από τις παραλίες, λες και μας νοιάζει πού είναι και τι κάνουν.
 9. Το μπαλάκι από τις ρακέτες που πάντα μαγικά καταλήγει πάνω μου και οι παιχταράδες – δε φτάνει που κλείνουν το πέρασμα προς τη θάλασσα – δε ζητάνε και συγνώμη.
 10. Ο λογαριασμός στη ΔΕΗ. Βέβαια αυτός με εκνευρίζει χειμώνα-καλοκαίρι. Διαβάζεις πάνω στο λογαριασμό το μήνυμα της φιλεύσπλαχνης ΔΕΗ: «Για τη διευκόλυνση και στήριξη των πελατών μας εφαρμόζουμε οικονομικά μέτρα ελάφρυνσης από 26.03.2020 και για ένα τρίμηνο.»

Πόσο μου ήρθε λογαριασμός αυτό το δίμηνο; Διακόσια πενήντα ευρώ. Ένα άτομο διακόσια πενήντα ευρώ, με δωδεκάωρη απουσία από το σπίτι, νυχτερινό ρεύμα, μειωμένο θερμοσίφωνα και καθόλου κλιματισμό. Ταρίφα δηλαδή! Α ρε κερατάδες, ξύλο που σας χρειάζεται!

 1. Η μάσκα που με υποχρέωσαν να βάλω για ένα οκτάωρο μέσα στον καύσωνα, για να μην κολλήσω κορωνοϊό τους άλλους ή από τους άλλους.
Έλα να δουλέψεις εσύ ρε μάγκα οκτώ με δέκα ώρες φορώντας μάσκα με τέτοια ζέστη. Βέβαια αυτοί που το επέβαλαν αναρωτιέμαι αν έχουν δουλέψει έστω και μία ώρα συνεχόμενη.

12.Τα γνωστά τραγούδια του καλοκαιριού που σου επιβάλλουν να ακούσεις καμιά εικοσαριά φορές την ημέρα μέχρι να τα εμπεδώσεις.

…ειλικρινά, θα μπορούσα να συνεχίσω.! Τελοσπάντων, για να μη λένε κακό… εύχομαι καλό καλοκαίρι και να μην παραλείψετε να πληρώσετε τη ΔΕΗ φορώντας τη μάσκα σας.

Comments are closed.