Το «El buen patron» είναι μία εξαιρετική ταινία, σε σκηνοθεσία Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα, με πρωταγωνιστή τον Χαβιέ Μπαρδέμ.

Από την Μαριλένα Βλάχου

House of Gucci: Η ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ

Μουσικές ταινίες που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Οκτώ καταραμένες ταινίες

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, είχα καιρό να δω μία ταινία τόσο καλή όσο το «El buen patrón» (σ.σ. «The good boss» στα αγγλικά, «Το καλό αφεντικό» στα ελληνικά). Η ταινία είχε δυνατές ερμηνείες, καλή σκηνοθεσία και ένα σενάριο όλο νόημα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

«El buen patrón»

Η ισπανική ταινία «El buen patrón» έκανε πρεμιέρα στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν στις 21 Σεπτεμβρίου 2021. Διανεμήθηκε από την Tripictures και στη συνέχεια κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στην Ισπανία, στις 15 Οκτωβρίου 2021. Έγινε η τέταρτη ισπανική ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην εγχώρια αγορά το 2021 με έσοδα 3.278.021€.

Έλαβε ρεκόρ υποψηφιοτήτων, σύνολο είκοσι, στα 36α Βραβεία Γκόγια, κερδίζοντας έξι (Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Ηθοποιός, Πρωτότυπο Σενάριο, Μουσική και Μοντάζ).

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα ενώ πρωταγωνιστεί ο Χαβιέ Μπαρδέμ.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

«El buen patrón», μία εξαιρετική ταινία – Κριτική

Έχω ξανά τονίσει στο παρελθόν και θα τονίζω, με τι θέματα καταπιάνονται οι Ευρωπαίοι σε σήριαλ και ταινίες και με τι καταπιάνονται οι Έλληνες. Η ταινία «El buen patrón» διαπραγματεύεται ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, την εξουσία. Ειδικότερα όταν η εξουσία «βαφτίζεται» ενδιαφέρον.

Η πλοκή της παρακολουθεί έναν χαρισματικό και χειριστικό ιδιοκτήτη εργοστασίου που ανακατεύεται στις ζωές των υπαλλήλων του.

Οι ηθοποιοί που πλαισιώνουν την ταινία, ερμηνεύουν τους ρόλους τους εξαιρετικά πειστικά με τον Χαβιέ Μπαρδέμ, στον κεντρικό ρόλο, να δίνει ερμηνεία ζωής.

Το σενάριο του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα έχει κάτι να πει. Έχει σημείο εκκίνησης και τερματισμό. Χωρίς φλυαρίες, χωρίς υστερίες, ένα δυνατό και καλά δομημένο σενάριο.

Κάποιοι κριτικοί την χαρακτήρισαν κωμωδία, άλλοι δράμα και άλλοι σάτιρα. Πιστεύω πως η ταινία είναι ένας συνδυασμός όλων. Ο θεατής θα νοιώσει αρκετά έντονα συναισθήματα από απορία, θυμό, στενοχώρια ακόμα και γέλιο.

Δε θα ήθελα να πω κάτι περισσότερο γιατί θα αναγκαστώ να κάνω spoiler. Οι δύο ώρες διάρκειας της ταινίας είναι πολύ ενδιαφέρουσες και το τέλος της προβληματίζει.

Comments are closed.