Έξυπνα δώρα γενεθλίων χωρίς χρήματα που θα ευχαριστήσουν τους αγαπημένους μας. Γιατί ως γνωστόν, στα δώρα η σκέψη και η πράξη μετράει.

Από την Αντιγόνη Στεφανίδου

Πώς να αρωματίσουμε το χώρο μας;

Να εμπιστευτώ το ένστικτό μου;

Οικονομικές διακοπές: Μύθος ή πραγματικότητα;

Για τους περισσότερους από εμάς, η αγορά ενός δώρου ήταν μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες. Οι αυξανόμενες οικονομικές υποχρεώσεις μας έχουν αναγκάσει να τα περιορίσουμε. Όμως διδαχτήκαμε πως στα δώρα δε μετράει τόσο το περιεχόμενο όσο η κίνηση και η πράξη. Μπορούμε να ανακτήσουμε αυτήν την αγαπημένη συνήθεια και μάλιστα, χωρίς καθόλου χρήματα.

Έξυπνα δώρα γενεθλίων χωρίς χρήματα

1. Γράφουμε ένα εγκάρδιο γράμμα, εξηγώντας μέσα σε αυτό πόσο εκτιμάμε το πρόσωπο που θα το στείλουμε και με ποιους τρόπους επηρέασε θετικά τη ζωή μας.

2. Δημιουργούμε μία λίστα με τραγούδια που γνωρίζουμε ότι αγαπά το πρόσωπο που θα την προσφέρουμε.

3. Σχεδιάζουμε μια αιφνιδιαστική βιντεοκλήση όπου μπορούμε να κάνουμε με φίλους και μέλη της οικογένειας, κάνοντας την κλήση μια ξεχωριστή και αξέχαστη εμπειρία.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας

4. Δημιουργούμε ένα λεύκωμα αποκομμάτων με φωτογραφίες και γενικότερα αναμνήσεις του προσώπου που μας ενδιαφέρει. Αυτό μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναπολήσουμε παλιές εποχές αλλά και να δείξουμε πόσο νοιαζόμαστε.

5. Τι καλύτερο δώρο από τις αγγαρείες; Μπορούμε να προσφερθούμε να κάνουμε μία αγγαρεία που όλο αναβάλει το άτομο που μας ενδιαφέρει όπως να του πλύνουμε το αυτοκίνητο ή να οργανώσουμε την ντουλάπα του.

6. Μπορούμε να κάνουμε μία ζωγραφιά ή μία χειροποίητη κάρτα ή το αγαπημένο του γλυκό/φαγητό.

7. Σχεδιάζουμε ένα πάρτι έκπληξη, καλώντας όμως τους επισκέπτες ο καθένας να φέρει και από κάτι. Άλλος φαγητά, άλλος ποτά, άλλος τη μουσική.

Θυμηθείτε, είναι η σκέψη και η προσπάθεια που μετράει όταν πρόκειται για δώρο, οπότε ας μη φοβόμαστε να γίνουμε δημιουργικοί!

Comments are closed.