Από την Ντίνα Σταύρου

Ευχαριστώ το γιο μας που μας έδειξε το δρόμο τουΔεν ήμουν έτοιμη να ακούσω την αλήθεια – με όποιον τρόπο και να μου την έλεγαν οι ειδικοί – ώσπου κάποια μέρα πήρα δίπλα μου τον καφέ και τα τσιγάρα μου (τι έγκλημα Θεέ μου!) και καθίσαμε με το γιο μου να προετοιμάσουμε τα μαθήματα της επόμενης ημέρας για τη Δευτέρα δημοτικού.

Κύλησε ένα δάκρυ…προσπάθησα μάταια να το κρύψω γυρνώντας από την άλλη.Τότε ακούω το γιο μου να λέει «ΚΛΑΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ».

Μόνο τότε κατάλαβα το παιδί μου. Έκανα προσπάθεια να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου που δεν ήθελα να δω την πραγματικότητα. Ναι, ο Γιάννης είναι διαφορετικός και εγώ τον ταλαιπώρησα με πράγματα που ήταν πέρα και πάνω από τις ικανότητές του.

Με πιάνει πανικός για το μέλλον του. Παίρνω βοήθεια από ειδικούς – ευτυχώς έχω δίπλα μου δυνατά στηρίγματα τον άνδρα μου και την κόρη μας – και όλη η οικογένεια μαζί ακολουθούμε τις συμβουλές τους. Ο Γιάννης παρακολουθεί ειδικό σχολείο και νιώθει καλύτερα, είναι με παιδιά σαν τον ίδιο, χαλαρώνει και χαράζει δικούς του δρόμους, εμείς ακολουθούμε και στηρίζουμε.

Σήμερα, ενήλικος πια, ο Γιάννης με τη διαφορετικότητά του κυκλοφορεί μόνος του, μένει κάποιες ημέρες μόνος του στο σπίτι και, το σημαντικότερο, εργάζεται.

Δεν κρύβω ωστόσο πως μερικές φορές κάτι με βασανίζει. Σκέφτομαι όμως από που ξεκινήσαμε και αισιοδοξώ. Αν δεις την πραγματικότητα, κάνεις σωστά βήματα.

Ευχαριστώ το γιο μας που μας έδειξε το δρόμο του…περπατώντας κι εμείς μαζί του γίναμε καλύτεροι άνθρωποι. Αυτή την πείρα μου θέλησα να μοιραστώ με άλλους γονείς που βρίσκονται στη δική μας θέση.

Μέσα από τον Σύλλογο ΑμεΑ «Εν Πλω» μπορούμε να μιλήσουμε και να σας ενημερώσουμε για τις δραστηριότητές μας.                                                                                                                        

 * Στείλτε μας τα κείμενά σας προς δημοσίευση μαζί με το ονοματεπώνυμό σας και μία φωτογραφία στο email reporter@umano.gr

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/to-latremeno-mou-nisi-i-serifos/
https://umano.gr/taxidia-xiliades-eikones-mirodies-prosopa-xromata-topia/
https://umano.gr/pos-egina-sommelier-se-akrivo-estiatorio-tou-inomenou-vasileiou/

Comments are closed.