Μπουράνο, το πολύχρωμο νησάκι της Βενετίας που φημίζεται για τη δαντέλα του αλλά και τα πολύχρωμα κτήρια του.

Από την Αντιγόνη Στεφανίδου

Βενετία: Η ιταλική πόλη των αντιθέσεων

Γιατί πρέπει να ταξιδέψετε στην Φλωρεντία; – Φωτογραφικό υλικό

Σαν Τζιμινιάνο, η περίφημη μεσαιωνική πόλη

Το μικρό νησί Μπουράνο (σ.σ. Burano) βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία, στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας. Απέχει επτά χιλιόμετρα από τη Βενετία. Σαράντα πέντε λεπτά από την πλατεία του Αγίου Μάρκου, με το βενετσιάνικο θαλάσσιο λεωφορείο. Ο σημερινός πληθυσμός του είναι περίπου 2.800 κάτοικοι.

Μπουράνο, το πολύχρωμο νησί της Βενετίας

Μπουράνο: Το πολύχρωμο νησάκι της Βενετίας

Το Μπουράνο είναι γνωστό για τα πολύχρωμα κτήρια και τα γοητευτικά κανάλια του. Αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες. Το νησάκι φημίζεται για την παραδοσιακή βιομηχανία κατασκευής δαντέλας. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα πολλά καταστήματα δαντέλας και να παρακολουθήσουν ντόπιους τεχνίτες να εργάζονται, δημιουργώντας λεπτεπίλεπτα κομμάτια δαντέλας με το χέρι.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Ωστόσο, το κύριο αξιοθέατο του είναι τα πολύχρωμα κτήρια. Τα σπίτια και τα καταστήματα του νησιού είναι βαμμένα σε ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων, που κυμαίνονται από ζωηρά κόκκινα και πορτοκαλί έως απαλά παστέλ και έντονα μπλε. Ο θρύλος λέει ότι τα σπίτια ήταν βαμμένα με τόσο έντονα χρώματα, για να τα βλέπουν οι ψαράδες εύκολα από τη θάλασσα.

Μπουράνο: Το πολύχρωμο νησάκι της Βενετίας

Τα κυριότερα αξιοθέατα του νησιού είναι το κεκλιμένο καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Μαρτίνου και το Museo del Merletto (σ.σ. ένα μουσείο αφιερωμένο στην τέχνη της κατασκευής δαντέλας).

Μπουράνο: Το πολύχρωμο νησάκι της Βενετίας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξερευνήσουμε το Burano είναι να περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια του νησιού. Οι επισκέπτες θα βρουν πολλά γοητευτικά καφέ και εστιατόρια, που σερβίρουν παραδοσιακή βενετσιάνικη κουζίνα, καθώς και καταστήματα που πωλούν τοπικές χειροτεχνίες και διάφορα αναμνηστικά.

Comments are closed.