Ανοιξιάτικο φωτογραφικό οδοιπορικό σε διάφορες χώρες του κόσμου. Χρώματα, ανθισμένα τοπία… η άνοιξη στα καλύτερά της.

Φθινοπωρινές φωτογραφίες από διάφορα μέρη του κόσμου

Φωτογραφική ξενάγηση στην Πράγα

Οι πιο εντυπωσιακές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης – Α΄ Μέρος

Μετά το τέλος του χειμώνα, του έντονου κρύου και της μεγαλύτερης διάρκειας της νύχτας, έρχεται η άνοιξη. H άνοιξη είναι μία από τις αγαπημένες μας εποχές καθώς το «ξύπνημα της φύσης» μας παρασύρει σε ένα τρελό παιχνίδι αρωμάτων και χρωμάτων.

Η άνοιξη είναι η εποχή της αισιοδοξίας, του χαμόγελου και του έρωτα.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Υπάρχουν διάφοροι εννοιολογικοί ορισμοί της άνοιξης, αλλά η χρήση του όρου ποικίλλει ανάλογα με το κλίμα κάθε τόπου, τον πολιτισμό και τα έθιμά του. Όταν είναι άνοιξη στο Βόρειο Ημισφαίριο, είναι φθινόπωρο στο Νότιο Ημισφαίριο και αντίστροφα. Κατά την έναρξη της άνοιξης (ή την εαρινή ισημερία), οι μέρες και οι νύχτες έχουν διάρκεια περίπου δώδεκα ώρες. Όσο προχωράει η εποχή, η διάρκεια της ημέρας αυξάνεται και αντίστοιχα της νύχτας μειώνεται.

Η αρχή της άνοιξης δεν καθορίζεται πάντα από κάποιες σταθερές ημερομηνίες. Ο οικολογικός ορισμός της άνοιξης σχετίζεται με βιολογικούς δείκτες, όπως η άνθηση μιας σειράς ειδών φυτών, οι δραστηριότητες των ζώων κ.ά. Κατά τις αρχές της άνοιξης μεταβάλλεται ο προσανατολισμός του άξονα της Γης σε σχέση με τον Ήλιο και η διάρκεια της ημέρας αυξάνεται ταχέως για το αντίστοιχο ημισφαίριο.

Η άνοιξη στο Νότιο Ημισφαίριο διαφέρει για διάφορους λόγους από εκείνη του Βορείου Ημισφαιρίου.

Στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ανοιξιάτικοι μήνες είναι ο Μάρτιος, ο Απρίλιος και ο Μάιος. Στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, η άνοιξη ξεκινά συμβατικά την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει στις 30 Νοεμβρίου. Στην Ιρλανδία η άνοιξη ορίζεται συχνά ως το τρίμηνο Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου. Στη Σουηδία οι μετεωρολόγοι ορίζουν την αρχή της άνοιξης ως την πρώτη περίπτωση κατά την οποία η μέση θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας υπερβαίνει το μηδέν (βαθμούς Κελσίου) για επτά συνεχόμενες ημέρες. Επομένως, η ημερομηνίες της άνοιξης σε διάφορες χώρες ποικίλλουν.

Ανοιξιάτικο φωτογραφικό οδοιπορικό σε διάφορες χώρες

Βιετνάμ
Ανοιξιάτικο φωτογραφικό οδοιπορικό σε διάφορες χώρες
Καμπότζη
Ανοιξιάτικο φωτογραφικό οδοιπορικό σε διάφορες χώρες
Νέα Ζηλανδία
Αλάσκα
Ανοιξιάτικο φωτογραφικό οδοιπορικό σε διάφορες χώρες
Ολλανδία
Ελλάδα
Τσεχία
Λουξεμβούργο
Μεξικό
Κίνα
Σουηδία

Comments are closed.