Τρεις αθηναϊκές μπάντες στην Αγγλικανική Εκκλησία της Αθήνας, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020.

Τρεις ανήσυχες μπάντες που δεν διστάζουν να πειραματιστούν, όχι μόνο στο ηχητικό κομμάτι, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους μοιράζονται την μουσική τους με το κοινό, πραγματοποιούν μια ιδιαίτερη συνάντηση, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στην Αγγλικανική Εκκλησία της Αθήνας. Το μεγαλεπήβολο του χώρου δίνει από μόνο του στο εγχείρημα μια ιδιαιτερότητα που έγκειται ως επί τω πλείστον στον μοναδικό διάλογο αλλά και την μαγευτική εγγύτητα που ο χώρος είθισται να δημιουργεί μεταξύ κοινού και δημιουργού. Καλλιτεχνικά η βραδιά υπόσχεται μια πολυφωνία που όμως εδώ εκφράζεται εν μέσω μίας κοινής αισθητικής γραμμής, μεταξύ των μπαντών.

Nochnoy Dozor / Church of the Sea / Ghone
Τρεις αθηναϊκές μπάντες στην Αγγλικανική Εκκλησία της Αθήνας

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Οι Nochnoy Dozor ακροβατούν ανάμεσα σε ambient, πειραματικά ηχοτοπία αλλά και την heavy ριφολογία των μουσικών συγγενειών τους (μέλη από Universe217 και Sun of Nothing και όχι μόνο). Με οδηγό τα διπλά γυναικεία φωνητικά, καταφέρνουν να ηχούν αρκετά ιδιαίτεροι και να ξεχωρίζουν στο στάσιμο μουσικό σύμπαν του σήμερα, γεγονός που εν μέρει εξηγεί και την διαρκή συναυλιακή κινητικότητά τους τα τελευταία χρόνια.

Οι Church of the Sea αποτελούν μια επίσης άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση. Μπολιάζοντας περίτεχνα μια βάση από σκοτεινό ηλεκτρονικό rock με ποικίλες επιρροές ακόμη και από τον χώρο του doom, επικαλούμενοι fuzzy κιθάρες, βαριά ηλεκτρονικά beats αλλά και μία ιδιαίτερη και οικεία ατμόσφαιρα που τους καθιστά αναγνωρίσιμους από την πρώτη ακρόαση.

Το one-man project Ghone που ανοίγει την βραδιά, αποτελεί την ίσως πιο πειραματική πρόταση του συγκεκριμένου billing. Αλλά και την ιδανική εκκίνηση σε μια ηχητική αλληλουχία που ως σκοπό της έχει να μαγνητίσει, να παρασύρει και να δημιουργήσει μία εξατομικευμένη εμπειρία, που απευθυνόμενη σε έναν περιορισμένο αριθμό ατόμων (ένεκα και της περιορισμένης χωρητικότητας της Αγγλικανικής Εκκλησίας) θα καταφέρει να μνημονεύεται ως μοναδική. Ή αν μη τι άλλο να αντιμετωπιστεί ως τέτοια, από κοινό, δημιουργούς και λοιπούς συντελεστές.

*** Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός αριθμημένων εισιτηρίων σε θέσεις καθήμενων, μέσω του viva.gr και του δικτύου καταστημάτων του: https://www.viva.gr/tickets/music/aglican-church/nochnoy-dozor-church-of-the-sea-ghone

• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης – Evripidis Bookstores
• WIND
• Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Technopolis City of Athens (Viva Kiosk)
• Yoleni’s Hellas

*** Τα εισιτήρια προπώλησης κοστίζουν 8 ευρώ, ενώ 10 ευρώ θα κοστίζουν στο ταμείο του συναυλιακού χώρου την ημέρα της συναυλίας.

Σχετικά άρθρα:

Sunny Days In A Cynical World: Νέο τραγούδι από τον Γιώργο Αβραμίδη
Η Λένα Πλάτωνος ζωντανά στο Temple
Ute Lemper: Η μεγάλη ντίβα έρχεται ξανά στην Ελλάδα
Star: Το νέο τραγούδι των Locomondo

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Comments are closed.