Το δικό μας σινεμά των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα στο ολοκαίνουργιο Άλσος του Πεδίον του Άρεως.

Το συγγραφικό δίδυμο των μεγάλων επιτυχιών Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας επιστρέφει με ένα ολοκαίνουργιο θεατρικό μιούζικαλ Το δικό μας σινεμά.

Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο ολοκαίνουργιο «Άλσος» του Πεδίον του Άρεως που ανακαινίζεται από την αρχή στη θέση του παλαιού ιστορικού θεάτρου χωρητικότητας 2.000 θέσεων. Με πληθώρα χορευτών και μουσικών, ευφάνταστες χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού και μια πλειάδα σπουδαίων ηθοποιών.

Σπύρος Παπαδόπουλος, Δέσποινα Βανδή, Κατερίνα Λέχου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Ελένη Γερασιμίδου, Κώστας Κόκλας, Παύλος Χαϊκάλης, Πηνελόπη Πιτσούλη, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Χρανιώτης, Σύλβια Δεληκούρα, Παρθένα Χοροζίδου, Ευγενία Σαμαρά, Μαριλού Κατσαφάδου, Μαριαλένα Ροζάκη, Γιάννης Ρούσσος, Γιώργος Τσούρμας και άλλους.

Μια ιστορία που εκτυλίσσεται μέσα στα στούντιο της Φίνος Φίλμ στη δεκαετία του ’60 και πιο συγκεκριμένα εξελίσσεται μέσα σε μια εικοσαετία από το 1955 μέχρι το 1977, τη χρυσή εποχή του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, δίνει την αφορμή στον Θανάση Παπαθανασίου και στον Μιχάλη Ρέππα να μας ταξιδέψουν στο χρόνο και να μας μεταφέρουν με νοσταλγία, τρυφερότητα, συγκίνηση και χιούμορ σε μια εποχή που όλοι έχουμε αγαπήσει.

Το δικό μας σινεμά σε ασπρόμαυρο φόντο, με χαρακτήρες και τραγούδια αγαπημένα, μεγάλες επιτυχίες που έχουν γραφτεί στην ψυχή και τη μνήμη μας, περιδιαβαίνει τα χρόνια της μεγάλης ανόδου, της ακμής και της παρακμής του ελληνικού κινηματογράφου μέσα από τις ζωές κάποιων πρωταγωνιστών του κινηματογράφου. Και μην αναζητήσετε οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή γεγονότα. Γιατί το χαρισματικό δίδυμο επινοεί προς τέρψιν των θεατών ιστορίες που απλώς εμπνέονται από την πραγματική ζωή του χτες και του σήμερα και φυσικά τον ελληνικό κινηματογράφο.

H πρώτη ανάγνωση πραγματοποιήθηκε με όλους τους συντελεστές της παράστασης  και οι πρώτες εντυπώσεις υπόσχονται ότι “Το δικό μας σινεμά” θα είναι μία από τις παραστάσεις που θα συζητηθούν το φετινό καλοκαίρι.

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/o-antonis-dimitriou-me-tous-sugar-sti-sfigga-eisodos-eleftheri/
https://umano.gr/alekos-lidorikis-okto-synantiseis-sto-faust-eisodos-eleftheri/
https://umano.gr/oi-thrylikoi-wire-ton-maio-stin-athina/
https://umano.gr/don-zouan-toy-molierou-sto-theatro-skrow/

Comments are closed.