Το Δέντρο Των Χριστουγέννων από την Ελευθερία Αρβανιτάκη, σε στίχους και μουσική του Γιώργου Χατζηπιερή.

Ο Γιώργος Χατζηπιερής, δημιουργός των πολύ πετυχημένων τραγουδιών του «Τεμπέλη Δράκου», μας παρουσιάζει “Το δέντρο των Χριστουγέννων”, ένα συγκινητικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι, σε ενορχήστρωση του Μάριου Τακούσιη, με την ερμηνεία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη!

Είναι μια ιστορία για ένα δέντρο που ξεκίνησε από το δάσος για να πάει να στολίσει την πλατεία της πόλης.  Στη διαδρομή θα αντιμετωπίσει κάτι αναπάντεχο που θα το σημαδέψει για πάντα.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, με τη μοναδική της φωνή, αναδεικνύει με ευκρίνεια τους στίχους και προσθέτει χαρά και χάρη.  

Ο Γιώργος Χατζηπιερής προσπαθεί να  ξαναβρεί την ουσία των Χριστουγέννων και να μας τη μεταφέρει μέσα από ένα ευφάνταστο και γλυκό παραμύθι.  

Το Δέντρο Των Χριστουγέννων από την Ελευθερία Αρβανιτάκη
στίχοι – μουσική: Γιώργος Χατζηπιερής

Ταυτόχρονα κυκλοφόρησε στο κανάλι του Τεμπέλη Δράκου στο YouTube  το φιλμάκι  «Το Δέντρο των Χριστουγέννων»   https://www.youtube.com/watch?v=POCrExbUh7I

Ο Μιχάλης Παπανικολάου,  που είναι ο δημιουργός του φιλμ, έχει μετατρέψει τους στίχους και τη μουσική σε εικόνες και κίνηση με πολύ μεγάλη ευαισθησία και μαστοριά. Οι χαρακτήρες του ολοζώντανοι κινούνται σε πλάνα παραμυθένια και γιορταστικά μεταφέροντας έντονα συναισθήματα και συγκίνηση. 

Το τραγούδι αυτό είναι ο προπομπός 6 νέων Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών σε στίχους και μουσική του Γιώργου Χατζηπιερή που θα κυκλοφορήσει σύντομα με τον τίτλο «Πατημασιές Στο Χιόνι».

Download link του τραγουδιού “Το δέντρο των Χριστουγέννων” σε wav και mp3: εδώ

Σχετικά άρθρα:

Πέρα Πλάσματα: Το τραγούδι του εαυτού μας
Mr Leonard: Μία παράσταση των Ginger Creepers βασισμένη στα τραγούδια του Leonard Cohen
Τα δεύτερα: Ο απόλυτος σύγχρονος λαϊκός δίσκος
Παύλος Σιδηρόπουλος και Δημήτρης Καρράς στην Εξακρίβωση

Comments are closed.