Το ζητούμενο όλων για τα μαλλιά μας είναι να φαίνονται πλούσια, λαμπερά και γεμάτα ζωντάνια. Μικρά μυστικά και συμβουλές για όμορφα και υγιή μαλλιά θα σας χαρίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Φτιάξτε μόνοι σας φυσικά καλλυντικά στο σπίτι

Τα οφέλη του νερού για τον οργανισμό μας

Αμύγδαλα: Μία τροφή με υψηλή διατροφική αξία

Τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται πολύ καθ’ όλη τη διάρκεια της – ενήλικης κυρίως – ζωής μας. Ιδιαίτερα των γυναικών που δέχονται μεγαλύτερες ποσότητες χημικών ουσιών – όπως είναι οι βαφές – αλλά και των ανδρών που έχουν από τη φύση τους περισσότερες πιθανότητες απώλειάς τους. Επειδή, όμως, τα μαλλιά μας είναι από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά για την αυτοπεποίθησή μας αλλά και καθρέφτης της υγείας μας γενικότερα, δεν πρέπει να τα παραμελούμε.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας

Κυκλοφορούν πολλά προϊόντα στην αγορά – όπως σαμπουάν, μάσκες, ειδικές βιταμίνες κ.ά. – τα οποία είναι σίγουρα πιο προσεγμένα και καλύτερης ποιότητας από τα ευρείας κυκλοφορίας, αλλά πολύ ακριβά για την τσέπη μας. Υπάρχουν, όμως, απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καθημερινά για να προστατέψουμε τα μαλλιά μας από τη φθορά και να διατηρήσουμε τη ζωντάνια τους.

Συμβουλές για όμορφα και υγιή μαλλιά

Συμβουλές για όμορφα και υγιή μαλλιά

  • Είναι πολύ σημαντικό να κουρεύετε τα μαλλιά σας τακτικά για να τα ανανεώνετε και να τα διατηρείτε υγιή. Όσο και να προσπαθείτε να τα μακρύνετε, δεν θα δείτε αποτέλεσμα αν δεν απομακρύνετε, κατά διαστήματα, τις ουρές και την ψαλίδα.
  • Βασική προϋπόθεση για γερά μαλλιά – όπως και για ολόκληρο τον οργανισμό – είναι η επαρκής κατανάλωση νερού. Επιπλέον, μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Καταναλώνουμε, λοιπόν, άφθονα φρούτα και λαχανικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς για να προσλαμβάνει ο οργανισμός μας όλες τις απαραίτητες βιταμίνες ΚΑΙ για υγιή μαλλιά.
  • Πέρα από την κατάλληλη μάσκα μαλλιών που πρέπει να χρησιμοποιείτε μία φορά την εβδομάδα, μην παραλείπετε και το πολύτιμο, κλασικό ελαιόλαδο που κάνει θαύματα στο δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής. Η μάσκα με ελαιόλαδο για δέκα λεπτά μία φορά το μήνα κάνει θαύματα.
  • Καλό είναι να αποφεύγετε την κατάχρηση των προϊόντων styling, όπως το τζελ, η λακ, ο πηλός κ.ά. Όσο λιγότερες χημικές ουσίες «ακουμπάνε» τα μαλλιά σας τόσο πιο δυνατά και λαμπερά θα διατηρηθούν. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, μείνετε μακριά από προϊόντα αγνώστου προελεύσεως, όσο οικονομικά και να είναι.

Συμβουλές για όμορφα και υγιή μαλλιά

  • Μην λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το συχνό λούσιμο καταστρέφει το φυσικό pH της τρίχας και τα κάνει αδύναμα και θαμπά.
  • Μην χρησιμοποιείτε συχνά πιστολάκι και πρέσα μαλλιών. Για να καταφέρουν να σας δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, τραβάνε όλη τη φυσική υγρασία της τρίχας η οποία καίγεται και σπάει. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η φθορά θα είναι έντονη.
  • Αν χρησιμοποιείτε βαφές, προτιμήστε τις φυτικές που δεν περιέχουν αμμωνία ή τουλάχιστον, εμπιστευτείτε μία γνωστή, αξιόπιστη εταιρεία καλλυντικών.
  • Μην χρησιμοποιείτε καυτό νερό όταν λούζεστε. Το λούσιμο με καυτό νερό δημιουργεί επιπλέον λιπαρότητα στα μαλλιά. Το ιδανικό είναι το λούσιμο με χλιαρό νερό και ξέβγαλμα με δροσερό στο τέλος.
  • Βουρτσίστε τα μαλλιά σας σωστά, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω απαλά. Έτσι ξεμπερδεύονται καλύτερα και δεν σπάει τόσο εύκολα η τρίχα. Μην τα τραβάτε με τη βούρτσα προσπαθώντας να τα χτενίσετε.

Comments are closed.