Το Planet Physics, η διαδραστική και επιμορφωτική έκθεση Φυσικής, παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Μια γιορτή στου Νουριάν, του Volker Ludwig

Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου

Ήρα Κατσούδα: Για γυναίκα, καλή είναι

Το Planet Physics, η διαδραστική και επιμορφωτική έκθεση Φυσικής, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τον «μαγικό» κόσμο των Φυσικών Επιστημών.  

Πειραματιστείτε με το σιδηρομαγνητικό υγρό, δημιουργήστε το δικό σας σεισμό και το δικό σας κύμα Tsunami, μελετήστε την επίδραση της φυγόκεντρου δύναμης, δημιουργήστε μια γιγάντια δίνη νερού, μάθετε τα πάντα για την ανάκλαση και σύνθεση του φωτός, το ντεσιμπελόμετρο,  φωτίστε το δικό σας φωτόσπαθο, ανακαλύψτε τη γιγάντια μπάλα Plasma, εξερευνήστε τα εντυπωσιακά ολογράμματα και τους καθρέφτες άπειρου βάθους και άλλα πολλά.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας

Σκοπός της έκθεσης είναι να καλλιεργήσει στους μικρούς επισκέπτες το ενδιαφέρον για τα φυσικά φαινόμενα και τους νόμους που διέπουν τον κόσμο, επιστρατεύοντας μια σειρά από διαδραστικά εκθέματα.

Τέλος, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπου θα διεξάγονται πειράματα, κατάλληλα σχεδιασμένα από ειδικά καταρτισμένο προσωπικό.  

Τα διαδραστικά εκθέματα της έκθεσης παρουσιάζουν έννοιες και φαινόμενα από τα παρακάτω επιστημονικά πεδία:
  • Ηλεκτρομαγνητισμός
  • Μαθηματικά
  • Μηχανική
  • Μηχανική των Ρευστών
  • Οπτική – Οπτική αντίληψη
Μέτρα προστασίας

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, χάρη στην προηγμένη τεχνολογικά κατασκευή του, είναι εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα νωπού αέρα. Το σύστημα αυτό, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αντικαθιστά τον αέρα σε όλους τους χώρους με φρέσκο αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον. Όλοι οι χώροι απολυμαίνονται συνεχώς, ενώ υπάρχει φροντίδα για την αυστηρή τήρηση της επιτρεπόμενης χωρητικότητας, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να περιηγηθούν με ασφάλεια στον χώρο.

  • Κατά την είσοδό σας στον χώρο πραγματοποιείται θερμομέτρηση
  • Απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους χώρους
  • Το προσωπικό διασφαλίζει την τήρηση του επιτρεπόμενου αριθμού επισκεπτών
  • Τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων (1,5 μέτρο κατ’ ελάχιστον) σε όλους τους χώρους αναμονής (ταμεία, πωλητήριο)

Planet Physics, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Η έκθεση λειτουργεί τις Παρασκευές με σχολικές επισκέψεις και τις Κυριακές με ελεύθερους επισκέπτες ως εξής: Στους εκθεσιακούς χώρους με πληρότητα 1 άτομο ανά 20 τ.μ..

Ωράριο λειτουργίας:

Παρασκευή 9.00-13.00 (επισκέψεις σχολείων)

Κυριακή 11.00-15.00 (με προκράτηση θέσης στο Τ. 212 254 0000) 

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 5€

Πληροφορίες – κρατήσεις: Τ. 212 254 0000 & viva.gr  

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τ. 212 254 0000

Comments are closed.