Οι δρόμοι της Αθήνας είναι ένας τεράστιος καμβάς γεμάτος άποψη μέσα από τοιχογραφίες, γκράφιτι και συνθήματα.

Τουρισμός στην Αθήνα

Θερινοί κινηματογράφοι, νοσταλγοί μιας άλλης εποχής

Διακοπές χωρίς αποσκευές: Στην Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ

«… και η Αθήνα ζαφειρόπετρα στης Γης το δαχτυλίδι» γράφει στους στίχους του ο μεγάλος μας ποιητής Κωστής Παλαμάς στην «Φλογέρα του Βασιλιά».  

Δεν είναι ο αρχαίος και πλούσιος πολιτισμός αυτής της πόλης, οι καλόκαρδοι άνθρωποί της, τα πάρκα, οι πλατείες, οι λόφοι της, η γεμάτη ενέργεια νύχτα της με τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τα κάθε λογής μαγαζιά… είναι πως αυτήν την πόλη – είτε την αγαπάς είτε τη μισείς – ποτέ δεν τη βαριέσαι. 

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Κυριακή πρωί σε ένα χαλαρό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, άρχισα να παρατηρώ τους τοίχους τριγύρω μου. Αυτή η πόλη μιλάει! Για κάποιους είναι ενοχλητικό, για εμένα είναι ένα ασυγκράτητο κοινόχρηστο λεύκωμα, όπου οι πολίτες της αφήνουν τη δική τους «αφιέρωση».

Οι δρόμοι της Αθήνας είναι ένας τεράστιος καμβάς

Δείτε παρακάτω κάποιες από τις εικόνες της πόλης μας.

Οι δρόμοι της Αθήνας είναι ένας τεράστιος καμβάς

Προσωπογραφίες και συνθήματα βρίσκονται παντού γύρω μας. Σε ρολά καταστημάτων που δεν φαίνεται να ενοχλούνται. Και στους τοίχους η άποψη, η καταγγελία, ο καημός του καθενός.

Οι δρόμοι της Αθήνας είναι ένας τεράστιος καμβάςΟι δρόμοι της Αθήνας είναι ένας τεράστιος καμβάς

Συνθήματα απελευθέρωσης, ερωτικά, ψαγμένα. Μαθήματα ψυχολογίας αποτυπωμένα μέσα από τραγικές φιγούρες στα στενά της Αθήνας.

Οι δρόμοι της Αθήνας είναι ένας τεράστιος καμβάςΟι δρόμοι της Αθήνας είναι ένας τεράστιος καμβάςΟι δρόμοι της Αθήνας είναι ένας τεράστιος καμβάς

Λόγια που δεν μπορεί να καταλάβει κανένας, πέρα από αυτόν στον οποίο απευθύνονται! Αλλά και συνθήματα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που ποτέ δεν ταίριαζαν σε μία πόλη σαν την Αθήνα.

Οι δρόμοι της Αθήνας είναι ένας τεράστιος καμβάς

Ο αγαπημένος μας Καραγκιόζης, αιώνιο σύμβολο του ταλαιπωρημένου ελληνικού λαού. Αλλά και λόγια σε κολώνες που μιλάνε κατευθείαν στην ψυχή.

 

Comments are closed.