Ο Θάνος Μικρούτσικος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019Σε ποίηση Νίκου Καββαδία, μια μουσική παράσταση για τρεις φωνές, τρία πιάνα και πνευστά.

Στον Θάνο Μικρούτσικο και τη μελοποίησή του χρωστάμε την αγάπη μας για τον Νίκο Καββαδία, τη βαθύτερη κατανόηση της ποίησής του. Μας έμαθε ότι ο Καββαδίας δεν είναι απλώς ο ποιητής της θάλασσας και των ναυτικώναλλά ένας ποιητής που μίλησε για την ελευθερία, την αξία της ανατροπής, τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις. Αυτά τα επίπεδα ανέδειξε ο μουσικοσυνθέτης  με τη μελοποίησή του και δικαιώθηκε, καθώς αυτά τα τραγούδια έγιναν πολύ αγαπητά, κυρίως στη νεολαία, έχουν ήδη περάσει σε μια τρίτη γενιά και είναι  πλέον διαχρονικά.

Ο πρώτος δίσκος του Θάνου Μικρούτσικου πάνω στον Καββαδία, ο «Σταυρός του Νότου», που γιορτάζει τα σαράντα του χρόνια φέτος (κυκλοφόρησε το 1979) με περισσότερες από δύο εκατομμύρια πωλήσεις.

Ο Θάνος Μικρούτσικος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Σταυρός του Νότου / Γραμμές των οριζόντων

Σε ποίηση Νίκου Καββαδία

Ερμηνεύουν:

Χρήστος Θηβαίος

Κώστας Θωμαΐδης

Ρίτα Αντωνοπούλου

Πιάνο Ι |Θοδωρής Οικονόμου – Πιάνο ΙΙ | Μάξιμος Δράκος – Πιάνο ΙΙΙ | Θάνος Μικρούτσικος

Πνευστά | Θύμιος Παπαδόπουλος

Συνεύρεση, συγκίνηση και μέθεξη: αυτές είναι οι τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν τις συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου στο Μέγαρο Μουσικής τον Μάιο. Μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» κράτησε την ανάσα της για περίπου δύο ώρες, απόλαυσε την ολοκληρωμένη δουλειά («Σταυρός του Νότου» & «Γραμμές των οριζόντων») πάνω στον ποιητή Νίκο Καββαδία και καταχειροκρότησε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Μετά από απαίτηση του κόσμου που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση σε αυτές τις δύο μοναδικές συναυλίες του και μετά από επιθυμία του ίδιου, προστίθεται μία ακόμα συναυλία, με τους ίδιους συντελεστές, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αυτή τη φορά, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το Σάββατο 29 Ιουνίου.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν άμεσα.

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/o-thanos-mikroutsikos-sto-megaro-mousikis/
https://umano.gr/oi-ekdiloseis-tou-festival-athinon-me-eleftheri-eisodos/
https://umano.gr/dyo-ksenes-maties-stin-epidavro/
https://umano.gr/giati-den-prepei-na-xasete-ti-synavlia-tou-yo-yo-ma-sto-irodeio/

Comments are closed.