Η Μελισσάνη, η λίμνη των Νυμφών, είναι ένα σπήλαιο το οποίο βρίσκεται στην Κεφαλλονιά, βορειοδυτικά της Σύμης.

Λίμνη Δόξα στο Φενεό της Ορεινής Κορινθίας

Πολυλίμνιο Μεσσηνίας: Λίμνες και καταρράκτες

Λουτρά Πόζαρ: Το θαύμα της φύσης

Αποτελεί ένα ακόμα μυστηριώδες θαύμα της φύσης και για αυτό το λόγο φιγουράρει συχνά στις λίστες με τις καλύτερες λίμνες του κόσμου ή τα καλύτερα σπήλαια.

Ένα μεγάλο τμήμα της οροφής του λιμνοσπηλαίου έχει καταρρεύσει, με αποτέλεσμα το φως του ήλιου να παίζει με τα νερά της λίμνης προκαλώντας ένα συναρπαστικό θέαμα. Στο εσωτερικό του σπηλαίου υπάρχει η λίμνη Μελισσάνη και ένα μικρό «νησί». Η μία πλευρά του σπηλαίου είναι φωτισμένη ενώ η άλλη είναι σκοτεινή, καλυμμένη με σταλακτίτες σε περίεργα σχήματα. Οι σταλακτίτες έχουν ηλικία από δεκαέξι έως είκοσι χιλιάδες έτη. Η λίμνη βρίσκεται είκοσι μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και έχει μήκος εκατόν εξήντα μέτρα. Το βάθος των νερών φθάνει τα τριάντα εννέα μέτρα.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας

Μελισσάνη: Η λίμνη των Νυμφών στην Κεφαλλονιά

Μελισσάνη, η λίμνη των Νυμφών στην Κεφαλλονιά

Το σπήλαιο της Μελισσάνης είναι γνωστό και με τα ονόματα Λίμνη Μελισσάνη και Λίμνη των Νυμφών. Ο σπηλαιολόγος και ιδρυτής της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, Γιάννης Πετρόχειλος, ανακάλυψε το σπήλαιο το 1951. Κατά την αρχαιότητα η λίμνη ήταν τόπος λατρείας του θεού Πάνα και των Νυμφών (γυναικείων θεϊκών μορφών). Φημολογείται πως μία από αυτές, η Μελισσάνη ή Μελισσάνθη, ήταν ερωτευμένη με τον θεό Πάνα και επειδή εκείνος δεν ανταποκρινόταν στον έρωτά της, η ίδια αυτοκτόνησε στη λίμνη. Στο νησάκι που βρίσκεται εντός του σπηλαίου βρέθηκαν ευρήματα που πιστοποιούν τη λατρευτική λειτουργία του.

Μελισσάνη, η λίμνη των Νυμφών στην Κεφαλλονιά

Οι τουρίστες μπορούν να επισκεφτούν το Σπήλαιο της Μελισσάνης και να απολαύσουν μία βαρκάδα στα πολύχρωμα νερά του. Η τεχνητή είσοδος είναι με σκαλοπάτια και ένα διάδρομο που οδηγεί κατευθείαν στο εσωτερικό του σπηλαίου αλλά και στους βαρκάρηδες που θα σας μιλήσουν για την ιστορία του σπηλαίου.Η είσοδος είναι 7,00€ για τους ενήλικες και 4,00€ για τα παιδιά άνω των πέντε ετών. Λειτουργεί καθημερινά και το ωράριο είναι 08.30-19.30.

Μελισσάνη: H λίμνη των Νυμφών

 

Comments are closed.