Το Κορώνα-Γράμματα είναι το νέο τραγούδι του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη που μοιράζεται ερμηνευτικά με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Νέο πρόσωπο αποκαλύπτει με το νέο του τραγούδι ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης.

Ο Κρητικός ερμηνευτής και τραγουδοποιός, παντρεύει στο νέο του τραγούδι την Κρητική λύρα με τις δυνατές ηλεκτρικές κιθάρες, σε μια επική μπαλάντα που μοιράζεται ερμηνευτικά με τον κατάλληλο ερμηνευτή, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Τέσσερα χρόνια μετά το ντουέτο του με τον Λεωνίδα Μπαλάφα στο “Να σταθώ στα πόδια μου” που συγκίνησε εκατομμύρια ακροατές, την μετέπειτα συνεργασία του με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και τον Βασίλη Σκουλά, τις εκατοντάδες εμφανίσεις στην Κρήτη και τις επιλεγμένες στην Αθήνα, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης φανερώνει το προσωπικό του ύφος και τις μουσικές του αναζητήσεις με το “Κορώνα – Γράμματα”.

Το Κορώνα-Γράμματα είναι το νέο τραγούδι του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη

Το “Κορώνα – Γράμματα” σε στίχους και μουσική του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη είναι ένα τραγούδι που συγκινεί στο πρώτο άκουσμα, τόσο για τους προσωπικούς, ποιητικούς στίχους όσο και για την κλασική rock μουσική του, που συνεπαίρνει με τον δυναμισμό της.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Νικηφόρο Ζερβάκη

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μεσσαρά Κρήτης. Γράφει στίχους και συνθέτει τραγούδια και παίζει Κρητική λύρα, κιθάρα, μαντολίνο και λαγούτο. Με δύναμη από την παράδοση καταθέτει την δική του μουσική πρόταση τολμώντας να διακλαδωθεί και να χρησιμοποιήσει σύγχρονες μουσικές φόρμες, δοσμένες εξαίσια από το προσωπικό του ύφος που δεν παύει ωστόσο να είναι καθαρά παραδοσιακό.

Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ σε Γερμανία, Βέλγιο, Κύπρο και Ελλάδα.

Έχουν κυκλοφορήσει 3 προσωπικοί του δίσκοι:

– Xειμώνα φέρνεις (Φαιστός 2005)

– Μωσαϊκό (Εν ‘ήχω 2014)

– Κρητικός Ορίζοντας (Feelgood Records 2016)

Έχει ήδη στο ενεργητικό του ηχηρές συνεργασίες όπως Βασίλης Σκουλάς, Ψαραντώνης, Νίκος Στρατάκης, Τζωρτζίνα Αλεξάκη, τον Ιταλό Gianfranco Maranco κ.ά.

Ακούστε εδώ το νέο τραγούδι του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη, Κορώνα-Γράμματα

Σχετικά άρθρα:

Τα δεύτερα: Ο απόλυτος σύγχρονος λαϊκός δίσκος
Costin Chioreanu & Σοφία Σαρρή ζωντανά στην Αθήνα
9ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Comments are closed.