Το Keukenhof, γνωστό και ως “Ο κήπος της Ευρώπης” είναι το πάρκο με τους εντυπωσιακούς κήπους με τις τουλίπες στην Ολλανδία. Ανθίζουν κάθε άνοιξη, με συνολικά 800 ποικιλίες τουλίπας.

Από την Κωνσταντίνα Παππά

Οκτώ φωτογραφίες που θυμίζουν άνοιξη

Οι πιο όμορφοι κήποι σε ολόκληρο τον κόσμο

Τι περιλαμβάνουν οι γεύσεις διαφόρων χωρών;

Οι πιο όμορφοι κήποι σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται στο πάρκο Keukenhof (Κέκενχοφ). Η έκταση του πάρκου είναι 32 εκτάρια και περίπου επτά εκατομμύρια λουλούδια φυτεύονται ετησίως. Το Keukenhof είναι ευρέως γνωστό για τις τουλίπες του, με συνολικά 800 ποικιλίες τουλίπας. Βρίσκεται στην πόλη Lisse της νότιας Ολλανδίας.

Μέσα στο χώρο μπορείτε να θαυμάσετε τους περίτεχνους κήπους, διάφορες ανθοκομικές εκθέσεις και ευχάριστα events που διοργανώνονται κατά καιρούς, όπως η παρέλαση των λουλουδιών. Πέρα από τις τουλίπες, διαθέτει επίσης πολλά άλλα λουλούδια, όπως υάκινθους, ορχιδέες, νάρκισσους, κρίνα, τριαντάφυλλα, γαρίφαλα και ίριδες.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.
Η ιστορία του Keukenhof χρονολογείται από τον 15ο αιώνα.

Το Κάστρο Keukenhof χτίστηκε το 1641 και το κτήμα μεγάλωσε για να περιλάβει μια έκταση άνω των 200 εκταρίων. Οι αρχιτέκτονες Jan David Zocher και ο γιος του Louis Paul Zocher, που σχεδίασαν επίσης το Vondelpark του Άμστερνταμ, επανασχεδίασαν τους κήπους του κάστρου το 1857. 

Το 1949 μια ομάδα είκοσι κορυφαίων καλλιεργητών και εξαγωγέων βολβών λουλουδιών κατέληξαν στο σχέδιο να χρησιμοποιήσουν το κτήμα για να εκθέσουν βολβούς που ανθίζουν την άνοιξη, σηματοδοτώντας τη γέννηση του Keukenhof ως ανοιξιάτικο πάρκο. Το πάρκο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 1950 και γνώρισε άμεση επιτυχία, με 236.000 επισκέπτες μόνο τον πρώτο χρόνο ενώ τα τελευταία εβδομήντα δύο χρόνια το Keukenhof εξελίχθηκε σε ένα παγκοσμίου φήμης αξιοθέατο.

Για τα παιδιά, μέσα στο Keukenhof θα βρείτε παιδική χαρά, λαβύρινθο και ένα ξεκαρδιστικό κυνήγι θησαυρού. Οι κήποι είναι ανοιχτοί κάθε χρόνο από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα μέσα Μαΐου. Η καλύτερη εποχή να τους επισκεφτείτε είναι τον Απρίλη, αναλόγως καιρού.

Keukenhof: Ο κήπος της Ευρώπης

Keukenhof: Ο κήπος της Ευρώπης

Keukenhof-Ολλανδία

Keukenhof-Τουλίπες

Πάρκο Keukenhof-Ολλανδία

Πηγή:keukenhof.nl

Comments are closed.