Η Σεβίλλη της Ισπανίας μέσα από δέκα υπέροχες φωτογραφίες που μας μεταφέρουν στην ζεστή πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας.

Από την Κωνσταντίνα Παππά

Η πανέμορφη Κόρδοβα της Ανδαλουσίας

Η μαγευτική Ρόντα της Ανδαλουσίας

Βαρκελώνη: Η ομορφότερη πόλη της Ισπανίας

Η Σεβίλλη είναι μία από τις πιο όμορφες και τουριστικές πόλεις της Ισπανίας. Τα χρώματα της, τα κτήρια, οι πλατείες, ο χορός φλαμένγκο, ο ποταμός Γουαδαλκιβίρ και πολλά άλλα μας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή. Το μόνο αρνητικό σε αυτήν την πόλη είναι η αφόρητη ζέστη.

Η Σεβίλλη είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της ισπανικής αυτόνομης κοινότητας της Ανδαλουσίας. Επίσης, είναι και η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας. Βρίσκεται στο κατώτερο ρεύμα του ποταμού Γουαδαλκιβίρ, στα νοτιοδυτικά της Ιβηρικής χερσονήσου.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Η παλιά πόλη της, με έκταση τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων, περιέχει τρία Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO: το συγκρότημα των ανακτόρων Αλκαζάρ, τον καθεδρικό ναό και το Γενικό Αρχείο των Ινδιών. Το λιμάνι της Σεβίλλης, που βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα (50 μίλια) από τον Ατλαντικό Ωκεανό, είναι και το μοναδικό ποτάμι/λιμάνι στην Ισπανία.

Η Σεβίλλη ιδρύθηκε ως η ρωμαϊκή πόλη Hispalis (Ίσπαλις). Μετά την ισλαμική κατάκτηση το 711μ.Χ. έγινε γνωστή ως Ishbiliyah (Ισμπιλίγια). Οι Άραβες οχύρωσαν την πόλη κι άφησαν πολλά μνημεία που διασώζονται έως και σήμερα. Ο Φερδινάνδος Γ´ της Καστίλης την κατάκτησε το 1248 και ισπανοποίησε το όνομά της σε Σεβίγια (Sevilla) δηλαδή Σεβίλλη.

Πώς να περιγράψεις με λόγια την ομορφιά της Σεβίλλης; Για αυτό σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα ταξίδι στην ισπανική πόλη μέσα από δέκα φωτογραφίες.

Η Σεβίλλη μέσα από δέκα φωτογραφίες

Σεβίλλη, ταυρομαχίες

Σεβίλλη, φουστάνια φλαμένγκο

Σεβίλλη, σανγκριά

Σεβίλλη, βεντάλιες

Σεβίλλη, Plaze de Espana

Σεβίλλη, Αλκαζάρ

Σεβίλλη, κήποι

Σεβίλλη, Γουαδαλκιβίρ

Σεβίλλη, σάντουιτς με ζαμπόν

Σεβίλλη, φλαμένγκο

Πηγή: en.wikipedia.org

Comments are closed.