Η διαχρονική αξία των Scorpions είναι αδιαμφισβήτητη. Πρόκειται για ένα συγκρότημα που έχει αδυναμία στο ελληνικό κοινό και το αποδεικνύει. Σχεδόν κάθε χρόνο μας τιμούν με την παρουσία τους κι εμείς, φυσικά, ανταποδίδουμε.

Rolling Stones, το θρυλικό ροκ συγκρότημα

Πέντε τραγούδια-ύμνοι του ροκ συγκροτήματος Dire Straits

Τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών, από boy bands

Το ροκ συγκρότημα από τη Γερμανία σχηματίστηκε το 1965 και από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει να μας χαρίζει τη μία επιτυχία πίσω από την άλλη. Με αφορμή τη διαχρονική αξία των Scorpions, επιλέξαμε για εσάς κάποιες από τις επιτυχίες του συγκροτήματος που έχουν γράψει ιστορία, ακούγονται εδώ και χρόνια από τα ελληνικά ραδιόφωνα και δε βαριόμαστε ποτέ.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Η διαχρονική αξία των Scorpions

Η Διαχρονική Αξία των Scorpions
Carlos Delgado [CC BY-SA 3.0 (httpscreativecommons.orglicensesby-sa3.0)], from Wikimedia Commons

Always Somewhere

Το Always Somewhere περιλαμβάνεται στο έκτο άλμπουμ του συγκροτήματος, το οποίο κυκλοφόρησε το 1979 με τον τίτλο Lovedrive. Ο συγκεκριμένος δίσκος έκανε πάταγο και καθιέρωσε τους Scorpions ως το συγκρότημα με τον χαρακτηριστικό hard rock ήχο που όλοι γνωρίζουμε. Τα σχόλια κοινού και κριτικών ήταν διθυραμβικά και το άλμπουμ είχε τεράστια απήχηση παγκοσμίως.
Στίχοι: Klaus Meine
Μουσική: Rudolf Schenker


Holiday

Άλλο ένα κομμάτι από το άλμπουμ Lovedrive που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ακούγεται μέχρι τις μέρες μας από κάθε ερωτευμένο που σέβεται τον εαυτό του! Εξαιρετικά εντυπωσιακό, αν σκεφτείτε πως από την πρώτη κυκλοφορία του έχουν περάσει 39 χρόνια!
Στίχοι
: Klaus Meine

Μουσική: Rudolf Schenker


No One Like You

Το τραγούδι αυτό περιλαμβάνεται στον όγδοο κατά σειρά δίσκο των Scorpions, Blackout, του 1982. Η πορεία του στα charts ήταν πολύ καλή παγκοσμίως, στις Η.Π.Α. όμως έφτασε Νο1 στη λίστα με τα ροκ τραγούδια της εποχής.
Στίχοι: Klaus Meine
Μουσική: Rudolf Schenker


When the Smoke Is Going Down

Επίσης ένα single από τον δίσκο Blackout, μία υπέροχη μελωδία που εξακολουθούμε και ακούμε με ευλάβεια.
Στίχοι: Klaus Meine
Μουσική: Rudolf Schenker


Rock You Like a Hurricane

Από το ένατο άλμπουμ των Scorpions του 1984 Love at First Sting, ένα τραγούδι που έκανε αμέσως αίσθηση και έφτασε σε υψηλές θέσεις στα charts. Ακολούθησε μία επανεκτέλεση το 2011.
Στίχοι: Klaus Meine, Herman Rarebell
Μουσική: Rudolf Schenker


Wind of Change

Μία από τις πιο γνωστές μπαλάντες σε όλο τον κόσμο, το Wind of Change περιλαμβάνεται στην ενδέκατη δισκογραφική δουλειά των Scorpions, το Crazy World, που κυκλοφόρησε το 1990. Το τραγούδι έφτασε στην κορυφή των charts στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α., είναι ένα από τα singles με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών και, μέχρι σήμερα, Νο1 σε πωλήσεις single από Γερμανό καλλιτέχνη.
Στίχοι / Μουσική:
Klaus Meine


Send Me an Angel

Από το άλμπουμ Crazy World του ’90 και αυτό το υπέροχο τραγούδι του συγκροτήματος, είχε τρομερή επιτυχία και φιγουράριζε για καιρό στις πρώτες θέσεις των charts σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακολούθησαν επανεκτελέσεις του τραγουδιού το 2000 και 2001.
Στίχοι: Klaus Meine
Μουσική: Rudolf Schenker


Under the Same Sun

Από τον δωδέκατο δίσκο των Scorpions, Face the Heat, του 1993. Το συγκεκριμένο τραγούδι συμπεριλαμβανόταν στο soundtrack της ταινίας On Deadly Ground και έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από το κοινό.
Στίχοι / Μουσική: Klaus Meine, Hudson, Scott Fairbairn, Scott Geffery


Tease me Please me

Άλλη μία επιτυχία του Crazy World, αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση με τις κλασικές μπαλάντες του δίσκου. Πολύ πιο ροκ ήχος, ένα τραγούδι πιο παιχνιδιάρικο και διασκεδαστικό σε σύγκριση με την «παραδοσιακή» γραμμή του συγκροτήματος.
Στίχοι: Klaus Meine, Herman Rarebell, Jim Vallance
Μουσική: Matthias Jabs, Jim Vallance


Comments are closed.