Ο “Γυάλινος κόσμος” του Τένεσι Ουίλιαμ στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. Η νέα παραγωγή της κεντρικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, κάνει πρεμιέρα στις 21 Μαρτίου 2020.

Ταξιδεύοντας με τη Σταχτοπούτα: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νήπια

Το σύνδρομο της Εύας, στο θέατρο Βαφείο

Ο Γρηγόρης Βαλτινός επανέρχεται στο ρόλο του Μόρι Σουόρτς

Στην οικογένεια του Γυάλινου κόσμου συναντάμε την αποσύνθεση ενός ολόκληρου κόσμου. Η μητέρα, Αμάντα, ξεπεσμένη καλλονή, γυρίζει αδιάκοπα στη θύμιση της νιότης της, όταν ήταν μια «κοσμική δεσποινίς» και έχει δημιουργήσει μια σχέση εξάρτησης με τα παιδιά της, την ανάπηρη Λάουρα που ζει απομονωμένη, εγκλωβισμένη στο ονειρικό κέλυφος του γυάλινου θηριοτροφείου της και τον Τομ, που τρυπώνει στους κινηματογράφους για να ζήσει τις περιπέτειες των άλλων. Όλοι τους, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη «φυλακή του εαυτού τους», πλάθουν έναν δικό τους φανταστικό κόσμο, ένα μυθικό παρελθόν, ένα ψεύτικο παρόν, φοράνε μια μάσκα και προσπαθούν να κάνουν και τους άλλους να την πιστέψουν. Όταν στη ζωή τους εμφανιστεί ο Τζιμ, υποψήφιος γαμπρός για τη Λάουρα, ο εύθραυστος γυάλινος κόσμος τους καταρρέει.

Το πρώτο σπουδαίο δράμα του Τένεσι Ουίλιαμς και αυτό που αντικατοπτρίζει περισσότερο από κάθε άλλο, πτυχές της αληθινής ζωής του συγγραφέα.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Στις 21 Μαρτίου κάνει πρεμιέρα η νέα παραγωγή της κεντρικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας «Γυάλινος κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.

Μετάφραση: Νίκος Σπάνιας

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Σκηνικό/Κοστούμια/Μουσική επιμέλεια/Φωγραφίες: Ανδρέας Γεωργιάδης

Επιμέλεια κίνησης: Δημήτρης Σωτηρίου

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στέλλα Καζάζη, Ελένη Μαβίδου, Θανάσης Ρέστας, Κωνσταντίνος Λιάρος.

Γυάλινος κόσμος, στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Γυάλινος κόσμος του Τένεσι Ουίλιαμς

Σκηνοθεσία Θοδωρής Γκόνης

Πρεμιέρα: Σάββατο 21 Μαρτίου, ώρα 21.00

Παραστάσεις: Από 21 Μαρτίου έως και 12 Απριλίου

κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00

Comments are closed.