Οι εκδόσεις Διόπτρα υποδέχονται τον Γιάννη Ξανθούλη με την επανέκδοση του βιβλίου του Του φιδιού το γάλα, το οποίο είχε λείψει από το αναγνωστικό κοινό.
Ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα για τα πληγωμένα μας αισθήματα, τα τραύματα της απόρριψης, αλλά και τη γοητεία της αυτοκαταστροφής που ελλοχεύει μέσα μας. Τα έργα αυτού του καταξιωμένου συγγραφέα αποτελούν εγγύηση ποιότητας για την εποχή μας.
Περιγραφή του βιβλίου από το συγγραφέα
Θέμα του βιβλίου είναι η μνήμη. Η μνήμη που χάνεται, που αμβλύνεται – κι όχι απαραίτητα με το μοδάτο «εύσημο» της νόσου Αλτσχάιμερ. Και δεν μιλώ για το βασικό άλλοθι της «επιλεκτικής» μνήμης, αλλά για δραστικά κομμάτια ζωής που συχνά τα βλέπουμε να ξεθωριάζουν μαζί με όλη την «ηχητική μπάντα» και, κυρίως, την αισθηματική βαρύτητα. Κομμάτια που, από μόνα τους, μπορεί και να είναι ό,τι πιο σπουδαίο μας συνέβη.
Του Φιδιού το Γάλα θα το χαρακτήριζα μυθιστόρημα θρίλερ, με βασικό «σίριαλ-κίλερ» τα πληγωμένα μας αισθήματα, τα τραύματα της απόρριψης, αλλά και τη γοητεία της αυτοκαταστροφής, που ελλοχεύει μέσα μας, περιμένοντας την ανάλογη «καλή» στιγμή για να εκδηλωθεί.
Οι ήρωές μου είναι μεθυσμένοι από την απαξία για την «ευτυχία του κοινότοπου», κάτι που τους καθιστά ξεχωριστούς αλλά και ευάλωτους.
Σχετικά με τον Συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη
Ο Γιάννης Ξανθούλης γεννήθηκε το 1947 στην Αλεξανδρούπολη, από γονείς πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης. Εκτός από μυθιστορήματα, έγραψε βιβλία και θεατρικά έργα για παιδιά, καθώς και θέατρο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος (είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ) σε εφημερίδες και στο ραδιόφωνο.
Ανάμεσα στα πιο γνωστά του μυθιστορήματα είναι: Το καλοκαίρι που χάθηκε στο χειμώνα (1984), Το πεθαμένο λικέρ (1987), Ο χάρτινος Σεπτέμβρης της καρδιάς μας (1989), Το ροζ που δεν ξέχασα (1991), Η εποχή των καφέδων (1992), Οικογένεια Μπες-Βγες (1994), Το τρένο με τις φράουλες (1996), …ύστερα, ήρθαν οι μέλισσες (1998), Ο Τούρκος στον κήπο (2001), Το τανγκό των Χριστουγέννων (2003), Ο θείος Τάκης (2005), Του φιδιού το γάλα (2007), Κωνσταντινούπολη – Των ασεβών μου φόβων (2008), Η εκδίκηση της Σιλάνας (2009), Δεσποινίς Πελαγία (2010), Ο γιος του δάσκαλου (2012), Την Κυριακή έχουμε γάμο (2015), το οποίο βραβεύτηκε ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς και Εγώ, ο Σίμος Σιμεών (2018).
Βιβλία του έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη και έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Ζει στην Αθήνα.
Του φιδιού το γάλα – Εκδόσεις Διόπτρα
Συγγραφέας: Γιάννης Ξανθούλης
Επιμελητής: Μαρία Οικονομίδου
Κατηγορία: Ελληνική πεζογραφία
Τιμή με Φ.Π.Α.: 15.50€
Σχετικά άρθρα:
https://umano.gr/to-neo-vivlio-tou-karlo-frabeti-i-to-avgo-tin-kota/
https://umano.gr/o-xartopolemos-tou-v-romniou-epistrefei-gia-triti-xronia/
https://umano.gr/to-xelidoni-epistrefei-gia-devteri-xronia/
https://umano.gr/anepidekti-diorthosis-sto-theatro-odou-kefallinias/
Comments are closed.